Професия учител - 8

• 39 385
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Извинявам се, но Аминка, Вие музика ли преподавате или готварството? Защо не спирате да коментирате методите на други учители? Слагате им определения като вадите думи от контекст, тонът Ви не е приятелски или поне добронамерен, съветите, които им давате са непоискани, доколкото разбирам и въпреки това Вие настоявате за ползата от тяхното прилагане.
Не разбирам целите Ви, но харесвам темата и ще Ви помоля, освен ако не можете да обосновете неотложната нужда от Вашите съвети, просто да се смени темата, защото очевидно поражда спор.
Не искам да Ви засегна, опитвам се обективно да изложа мнението си.

# 631
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Даже не съм го забелязала това "око" Simple Smile Да влизат, бре! Защо се притеснявате, не мога да разбера? Наистина не мога! То е ясно, че си водите часовете пред майки, лели, баби и ... кучета, котета, братя, сестри Simple Smile Всеки може да го запише на телефона си като слуша компютъра на детето ... Просто тези "очета" май би трябвало да не ви плашат Simple Smile Работете си както винаги! Наистина, не мога да си обясня - ако си вършиш работата с кеф и така, както трябва, дали ще е директор, експерт или леля на някое дете ... дали ще са 2,3 ... 10 човека отгоре ... Какво ви притеснява? Мен лично - НИЩО! Хайде де, дайте по-спокойно! Не си вкарвайте излишни филми, драми, конспирации! Работете с отдаденост, мисъл за децата - САМО това е важно ... сега пък и винаги!

# 632
  • вкъщи
Не се притеснявам, обидно ми е, че не сме предупредени. От понеделник ръководството ще ни наблюдават, но това е обявено. И винаги работя отдадено, учениците и родителите ми го знаят. Това ми стига.

# 633
Платиха ли ви нещо по занимания по интереси, утрешния ден?
Който кара, де.
А който е карал, но сега се отказва, или не може да продължи? Ще се плаща ли?

Не мога да разбера"обидно ми е". Шеф под прикритие нали сте гледали;)

# 634
Не се притеснявам, обидно ми е, че не сме предупредени. От понеделник ръководството ще ни наблюдават, но това е обявено. И винаги работя отдадено, учениците и родителите ми го знаят. Това ми стига.

Чуй още нещо обидно.
Влезли гостите в профил на колежка и споделили  презентациите й, като ги качили в националната библиотека. Не, че щяла да откаже, казва, но поне да бяха попитали или казали.
Според мен, трябва да има пространство с авторство, върху което имаш думата. Нищо, че професията е обществено полезна...

# 635
Продължавам да работя по клуб "Образование за утрешния ден".
Още нищо не са ми платили. Работя от януари.

# 636
  • Ямбол
Нашите акаунти не са мон-ски и се надявам да им бъде малко по-трудно. А и не съмзабелязала гости. Само аз мога да добавям членове в моя екип, колегите даже и директорът са със статут като на ученици - обикновени членове. Ако някой желае да влезе, да го направи както трябва и по цивилизован начин, не като мишка в ъгъла.

# 637
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
И нашите акаунти не са мон-ски ... В 365 сме от 3-4 години. Акаунтите са с името на училището. И аз не съм забелязала гости, но пък и няма как да ги забележа, че все съм със споделен екран или бяла дъска и не виждам присъстващите. В началото на часа гледам всички ли са на линия. После задавам въпроси, когато обяснявам, децата си включват микрофоните и отговарят. Като завърша часа и затворя събранието си излиза колко човека са били вътре. Няма придошли Simple Smile Аз шефката и замшефката съм ги направила собственици на екипа. Първо - няма какво да крия. Второ - всеки ден разпращам по 1-2 теста. Много по-лесно ми е да ги пратя само на децата, иначе, ако и те са само членове имам два варианта - или да цъкам дете по дете, за да го възложа, или да го пращам и на тях. Вторият вариант не ми е опция, защото не мога да натравя теста със статус "изпълнен", ако не са предадени всички отговори Simple Smile Забранила съм (чрез дадена опция да пишат в него само собствениците)  чата в общите публикации и е подреденко и приятно. Дечурлигата си пишат и си говорят на лични чатове Simple Smile

# 638
В Тиймс могат ли да се правят тестове? От къде?

# 639
В Тиймс могат ли да се правят тестове? От къде?

Тиймс е само едно от приложенията на офис 365 Simple Smile Всички приложения може да се интегрират в Тиймс. Аз лично съм интегрирала към екипа на класа доста от тях ... Но и деинтегрирах някои - като бялата им дъска например ... просто е малка и не ми е удобна. Ползвам за писане споделен екран и друга бяла дъска Simple Smile Иначе едно от приложенията за тестове в 365 е forms. Там децата ми имат направени вече 19 теста общо по БЕ, Четене, Математика, ЧО и ЧП за изминалите 3 седмици. Всеки тест, на всеки сгрешен въпрос, е върнат с обратна връзка, както и такава обща за целия тест. И почти не използвам опцията с цъкане на избор от готови отговори. Дори по математика изисквам те сами да си напишат цялото решение на задачата. Та, така. Излизат ми безброй статистики, когато всички си предадат теста - с диаграми - кеф ти за въпросите, брой верни отговори, брой сгрешени ... в картинка, в процент ... кеф ти за всяко дете - колко теста, къде  е сгрешило - в диаграми и в проценти, както си ги поискаш Simple Smile Картинката за напредъка на децата ми е ясна още щом предадат тестовете. Но тя е само малка част, защото се чуваме, виждаме и говорим всеки ден в часовете - задавам въпроси по уроците, разказват ми, правят най-различни проекти Simple Smile Последният - имахме урок за Първата балканска война. Направих им презентация за първия полет при обсадата на Одрин, за всичко "първо" от бг авиацията. Към презентацията включих снимки на направени с подръчни материали, самолети и седмица време да си направят и техни Simple Smile Ха, познайте, колко самолета имам наснимани само в рамките на самия ден на преподаване на урока Simple Smile Колко снимки имам на по-малки братчета, които също като 4-класниците правят самолети Simple Smile Сега съм открила начин да направя снимките в книжка, анимирана, отваряща се като тези на каталозите на магазините ... и ще се забавляваме заедно разглеждайки я Simple Smile
Ето един самолет, който "долетя" при мен, точно 5 мин. след като приключихме часовете Simple Smile

Скрит текст:

# 640
  • Пловдив
Много сладко самолетче Blush

# 641
  • оттам, откъдето започва България
Някой би ли споделил (може и на лични) таблица за ежедневен доклад за извършена работа?
Предварително благодаря. Simple Smile

# 642
  • Добрич
Последните седмици все около дистанционното обучение пишем, но се сещам, че преди това някой беше питал за "Заедно в час". Попаднах на интересна информация в нета. Доста е дълга публикацията, има линкове за източници и ми беше интересно да я прочета.

http://forumizlojenie.com/zaedno-v-chas-kakvo-ne-ti-kazvat/?fbcl … dB3dvnwvoF4SMmDKI

# 643
Статията е гледна точка, Вела. Пиша го като човек, който е преминал през това.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 17:08 от amonqk

# 644
  • Добрич
Не споря и нямам лични впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт