Професия учител - 8

• 39 365
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
На нас ни казаха да работим с децата 4 часа на ден, няма конкретика отново или да пуснем отпуск.
Попълвате ли електронен дневник? От днес и това искат да правим, до сега не се споменаваше. Само не разбрах дали от тази седмица или трябва да се връщаме назад.

# 661
На нас ни казаха да работим с децата 4 часа на ден, няма конкретика отново или да пуснем отпуск.
Попълвате ли електронен дневник? От днес и това искат да правим, до сега не се споменаваше. Само не разбрах дали от тази седмица или трябва да се връщаме назад.
Ние попълнихме и назад.

# 662
  • Майничка
Попълваме си редовно дневника от началото на дистанционното обучение.

# 663
  • Пловдив
На нас дневникът ни го купиха като стана задължителен на 17-ти март. Сега искат да го попълним от 16-ти.
През ваканцията сме по избор - който иска работи, който иска - отпуска. Казаха да занимаваме децата по 4 часа - по два часа на учител (от първата и втората смяна на целодневното обучение). Ако някой от двамата не иска часовете се вземат от специалист - музика, английски, физическо.

# 664
  • Добрич
И при нас шефът каза да занимаваме с нещо по-разтоварващо учениците през ваканцията.

Дъщеря ми е 8 клас в ЕГ и те ще учат през цялата ваканция плътно с програмата от седмичното разписание. Естествено това въобще не се харесва на децата (за учителите им не зная)...

# 665
  • Пловдив
И при дъщеря ми е така - 8 клас ЕГ. От нея коментарът е "аман от тоя френски".
На мен лично не ми пречи да работя ваканцията и  да ми остане повече отпуска за лятото. Ако изобщо стигнем до там, живот и здраве.

# 666
Още няма нищо от училището на осмокласника... 
При нас ще учат 4 и 7 клас за другите не знам.
Втора година сме изцяло с елетронен дневник, не сме спирали да попълваме.

# 667
Може ли някой да ми каже до кой урок сте стигнали по Философия в 8, 9 и 10 клас по учебниците на издателство Педагог 6?
Мислите ли, че учебната година ще завърши по този начин - в дистанционна форма? Трябва да имам (а и не само аз) държавен практико-приложен изпит, а той няма как да се осъществи дистанционно. Все още няма яснота от университета, а мен започна да ме притеснява. Поради бременност, раждане и майчинство влачих доста изпити, останаха ми само 3, плюс държавните, като ме бяха предупредили, че трябва да завърша до юни тази година. В случая обаче не виждам как ще стане, а не ми се иска да загубя още една година, нито пък да се явявам на приравнителни или да повтарям 4-ти курс. Затова смятам да започна да се подготвям за държавния практико-приложен изпит, ако все пак учениците се върнат в клас да имам готовност да се явя.

# 668
Със заповед № РД 09-746/ 08.04.2020 г. на министъра на образованието и науката е променена продължителността на пролетната ваканция. Тя ще бъде в периода 17. 04. - 20. 04. 2020 година.
ЗАПОВЕД

# 669
  • Пловдив
Мдааа, ваканция няма, само почивните дни. Очаквам утре Заповед да се работи и на Великден.

# 670
  • Ямбол
Що не. За да не излязат децата по църквите. Ние станахме пенкилер.

# 671
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Много бързо я махнаха заповедта от РУО-София ... Да видим какво ще се обърне през следващия половин час ...
Дам ... пак я качиха Simple Smile

# 672
# 673
Може ли някой да ми каже до кой урок сте стигнали по Философия в 8, 9 и 10 клас по учебниците на издателство Педагог 6?

Задаваш абсурден въпрос. Няма такова нещо, като задължително следване на темите. Всеки учител си преценява как да си обединява, размества и т.н темите и се насочва към по-глобални цели от учебното съдържание.  Много по-ценно е да се развиват компетентности, отколкото да се тъпче в главите на учениците теория.  Щом това те притеснява, просто си разработи някакви последни уроци.

# 674
Скрит текст:

Задаваш абсурден въпрос. Няма такова нещо, като задължително следване на темите. Всеки учител си преценява как да си обединява, размества и т.н темите и се насочва към по-глобални цели от учебното съдържание.  Много по-ценно е да се развиват компетентности, отколкото да се тъпче в главите на учениците теория.  Щом това те притеснява, просто си разработи някакви последни уроци.
Разбирам, че е така, но все пак се следва и някакъв план, затова попитах. Трябваше ми приблизително да знам.
Да задам тогава друг въпрос - коя учебна седмица е настоящата? Не съм запозната с ваканции, междусрочни ваканции, грипните ни ги знам дали се смятат и от кога до кога бяха, за да си ги сметна сама. Ако знам коя учебна седмица е в момента, ще видя годишните тематични разпределения на издателството и ще се ориентирам от там.

Общи условия

Активация на акаунт