Професия учител - 8

• 39 333
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Е, тъкмо се бях настроила, че ще има ваканция.  И на ученика вкъщи бях казала, че ще е другата седмица ваканция! До вчера така говореха управляващите. А сега....?!

# 676
  • у нас
Есен Снежнобяла, 8 клас са на Вербално и невербално общуване /Педагог 6/.

# 677
  • вкъщи
На нас в понеделник ни казаха, всички ще пускаме отпуска, само психолозите ще работят. Във вторник 12 клас само ще учат от 13 до 15. Днес нова заповед... Е нямам думи. Мислех да отиваме на вилата. Малко на въздух и простор. Сега йок! Няма Интернет там и да прекарвам за седмица или месец, няма опция. Направо съм бясна! Много уморена и напрегната се чувствам.

# 678
Аз тази сутрин си пуснах отпуск, ама няма да я бъде моята. И откога празници и почивни дни се водят ваканция?! Rolling Eyes

# 679
  • Ямбол
Ние имаме тълкуване от зам. министъра:
"В този период част от учителите, които в изтеклите три седмици активно и ефективно са работили с учениците си в електронна среда от разстояние и няма необходимост да предоставят индивидуални консултации на отделни ученици, може да използват времето не за пряка работа с учениците, а за анализ на напредъка, за обсъждане на платформи и приложения с цел оптимизиране на използваните от едни и същи ученици, за обучения и самообучение и др. или по тяхно искане да излязат в платен годишен отпуск."
Аз го тълкувам като - достатъчно много бяхме заети, затова няма да работим с учениците, но и няма да пускаме отпуск.

# 680
  • Майничка
Нещо като нож, нещо като цвете ... да не продължавам. Smiley
Не се ли усещат колко олекват с това "нормативно танго".

# 681
  • Добрич
На нас днес ни качиха това:

Скрит текст:
Уважаеми директори и учители,

Прекъсването на учебния процес в училищата в страната във връзка с въведеното извънредно положение за ограничаване на разпространението на COVID-19 наложи промени не само в организацията и методите на обучение, но и в графика на учебното време.
Обучението в електронна среда от разстояние стартира ефективно в много голяма част от училищата благодарение на обединените усилия на всички участници в процеса – директори, учители, родители, ученици. В хода на обучението се подобри организацията и ефективността, но наред с това се натрупа умора от интензивността на дейностите.
В тази връзка препоръчваме в периода от 13 април до 16 април да се разнообразят заниманията и да се предостави възможност за разтоварване на учениците, като в същото време се ангажира тяхното внимание и се осигури спазването на мерките за социална изолация чрез провеждане в електронна среда на следните дейности:
●   занимания по интереси;
●   дейности за обща подкрепа в зависимост от индивидуалните потребности на учениците – напр. допълнително обучение за преодоляване на трудности и наваксване на пропуски в обучението в т.ч. и по обективни причини, индивидуални консултации, кариерно консултиране;
●   обучение по предмети в областта на изкуството, технологиите и спорта, в случай че обучение по тези предмети не е осъществявано (достатъчно) за периода на извънредното положение;
●   виртуално посещение на музеи, гледане и обсъждане на филми с учебна цел, обсъждане и оценяване на екипни проекти и др.;
●   провеждане на часове на класа и/или занимания, насочени към здравното, екологичното, гражданското и патриотичното образование, към безопасността на движението,  опасностите в интернет или в други области, определени съвместно с учениците;
●   психологическа подкрепа за преодоляване на наложената социална изолация и за подобряване на работата в екип.
Всяко училище може по своя преценка да разшири спектъра на възможните дейности, като съобразява дневната ангажираност на учениците да не надвишава 4 часа.
В този период част от учителите, които в изтеклите три седмици активно и ефективно са работили с учениците си в електронна среда от разстояние и няма необходимост да предоставят индивидуални консултации на отделни ученици, може да използват времето не за пряка работа с учениците, а за анализ на напредъка, за обсъждане на платформи и приложения с цел оптимизиране на използваните от едни и същи ученици, за обучения и самообучение и др.
От своя страна, ръководният екип на училището би могъл да използва времето за анализ и подобряване на организацията и координацията на дейностите с цел оптимално разпределение на времето, ресурсите и функциите за постигане на ефективни резултати, без това да води до прекомерен контрол и допълнителна административна тежест.
Разбира се, всеки педагогически специалист, който пожелае, може в този период може да ползва и платен годишен отпуск.

# 682
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Дам ... Снощи в 21,30 се бяхме изпосъбрали с колеги на събранийце в тиймс, да си поприказваме и да се видим ... и да се набеснеем .. и шефката със смях дойде да ни успокоява към 22 с това писмо получено току що в служебната поща Simple Smile Та, продължаваме по план - облекчен режим ...

# 683
  • Ямбол
То пак има нова заповед.
Аз решавам да не правя нищо извън часовете ми с 12 клас - всеки ден по един час.

# 684
  • Балчик
Ние ще имаме всеки ден по 2 часа ЧК + часовете в 12 клас.

# 685
  • Dope Reach
Аз нещо май не разбрах или може би съм, вие кажете:

В периодът 13-16.04. ще се провеждат само консултации, като на 16.04. имаме определен час на класа. Според нашата заповед, имаме график за консултации всеки ден, в зависимост от предмета (разбирайте един час), като останалото време за допълване на 5-те часа остава за проверка и анализ, както и самоподготовка. Който иска може да си пусне и платен отпуск.

Аз го разбирам като ваканция, все пак кривваме от обичайната програма и уроци няма да се предават. Не че нямам купища домашни за проверяване, както и тестове за съставяне...

# 686
  • вкъщи
Ние пускаме отпуска, освен дните в които сме с 12 клас. То е ясно, че имам много работа, ще готвя уроци, тестове, ще проверявам...Но в отпуск.

# 687
  • Някъде по Дунава
При нас има указания 4 дни отпуска и децата да извършват само дейности по интереси. Синът ми, който е в 1 кл вече има един работен лист по БЕЛ за Лазаровден и Цветница и няколко задачи свързани с предстоящите празници, като трябва да публикуваме снимки във фб групата на класа. Дъщеря ми, която е в 5 кл още няма поставени задачи за другата седмица.

# 688
  • Ямбол
Не сте длъжни да пускате отпуск. В заповедта на министъра го пише, а директорът ви няма как да ви задължи.

# 689
  • Балчик
При нас в указанията пише, че трябва да са заети, за да не излизат навън. С две думи го разбирам- правете каквото искате, само да ги държите ангажирани. Отпуска ще пускат само тия, които не са класни и нямат с 12 клас.

Общи условия

Активация на акаунт