Стимулация с Фемара.Има ли надежда?

• 3 546
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, след стимулация с Фемара, образувах 3 фоликула - 1 в левия яйчник и 2 в десния. На последния преглед се установи, че само в ЛЯ се е спукал, а другите 2 в ДЯ - не. В такъв случай има ли надежда да се получи бременност?

# 1
  • София
Обикновено се забременава от 1 фоликул

# 2
Някъде четох, че е възможно задържаните фоликули да попречат това да се случи..

# 3
Здравейте, след стимулация с Фемара, образувах 3 фоликула - 1 в левия яйчник и 2 в десния. На последния преглед се установи, че само в ЛЯ се е спукал, а другите 2 в ДЯ - не. В такъв случай има ли надежда да се получи бременност?
Здравей, малко е стара темата, но не исках да отварям нова. Успешна ли беше стимулията и ако не е, след това прави ли нова с Фемара. Аз този месец бях на стимулация с Фемара, като на 11ти ден имах фоликул 11мм, но за съжаление на 14я ден си беше останал 11мм и имаше още поне 5 малки. Пила съм я от 5ти ден на МЦ по 1тб. Доктора ми каза да изчакам да ми дойде и от 5ти ден да пия по 2тб. сутрин. В момента ми закъснява с 2 дни и нямам търпение вече да ми дойде и да започна новия курс. Ти на кой ден от цикъла започваше приема на Фемара, защото някои го пият от 3я ден. С поликистоза съм на левия яйчник, който изобщо не отговори на стимулацията, а десния е чист, като съм със съмнение за ЛУФ... 😔 И последно, нормално ли е да има малко закъснение след неуспешна стимулация. Благодаря предварително 🙂

# 4
Здравей, пиех Фемара от 2ри ден на цикъла - 2х1 табл. за 5дни, може би 5 или 6 месеца. Винаги образувах по 1 фоликул в някой от яйчниците, само един месец бях образувала по 1 в двата. Но тогава пък единия не се спука, защото самия яйчник е с по-дебела обвивка и имахме съмнения за Луф.
Принципно отивам на 12-13 ден от началото на цикъла на преглед, определят ми кои дни  са подходящи за полов живот. На 16-17 ден отивам пак на Узи, за да видим дали се е спукал. Винаги ми предписваха Дуфастон за 13 дни и след като го спра, до 3 дни цикъла ми идва. За съжаление след всичката Фемара и усилия, реших да кандидатствам за Фонда.

# 5
Здравейте!
Моята докторка ми изписа фемара, но нямам цветна снимка. Дали първо, не е добре да си направя снимка на тръбите и след това да започнем стимулацията?
Благодаря предварително за отговора!

# 6
Здравейте!
Моята докторка ми изписа фемара, но нямам цветна снимка. Дали първо, не е добре да си направя снимка на тръбите и след това да започнем стимулацията?
Задължително първо цветна снимка. От опит ти го казвам. Добре е и разширена спермограма на партньора в репродуктивна клиника. Успех! 🍀

# 7
Здравейте!
Според мен снимката на тръбите е задължителна. Лекарите понякога пропускат или смятат, че имаш снимка. Много е важно да знаеш какво е състоянието на двете тръби преди да започнете стимулация.

# 8
Някъде четох, че е възможно задържаните фоликули да попречат това да се случи..
писах ви на личен

# 9
Здравейте дами! По темата Фемара и аз имам един въпрос. Ако някой е по на ясно ще съм благодарна за малко повече информация. Малко предистория: Преди 4-5 месеца се установи че резервът ми е намалял. Доста голямо напрежение ми бе наложено от гинеколога който ми каза зяпочни да пиеш Фемара утре и края на седмицата направо идвай за пункция. Първоначално идеята на прегледа беше просто информативна, но излязох от кабинета в сълзи и изключително притеснена, че  ако не направя както доктора каза шансовете ми за бременност са минимални. Та тръгнах от кабинета с блистер фемара, който се предполагаше да започна веднага за да ми извлекат яйцеклетки. На следващия ден минах при друг лекар за втора консултация, който потвърди че поради ендометриоза резерва ми намалява и трябва да действам. Казаха ми или да намеря сериозен партньор или да пристъпя към изкуствено осеменяване или замръзяване. От няколко месеца опитваме с партньор, но без никаква симулация, пия единствено добавки и витамини. Та въпросът ми е.  Ако изпия блистера фемара по време на цикъла ми, това не би ли увеличило шансовете ми на следващата овулация? И ако да трябва ли задължително да съм наблюдавана от лекар след приема на фемара и/ или да ми се бие инжекция след това за да се пукнат фоликулите или не е? Това ми беше споменато от вторият гиеколог - че ако приема фемара следва задължителна инжекция иначе е опасно. Дали някой може да сподели опит с фемара? Не мога да съм следена от гинеколога си в момента поради факта че съм в чужбина, а не ми се иска да изпускам овулация ако този начин на стимулация е безопасен.

Благодаря предварително о на включилите се по темата. Simple Smile

# 10
Преди да се прави стимулация с Фемара, трябва да се направи цветна снимка на тръбите и мъжът да пусне разширена спермограма в репродуктивна клиника. Ако всичко е наред се започва прием на Фемара от 2ри/3ти ден от цикъла за 5 дни. Започва следене от гинеколог за доминантен фоликул. Ако се налага АГ ще изпише таймираща инжекция и ще каже кога трябва да има полов контакт. Обикновено 36 часа след таймиращата инжекция настъпва овулацията. След това отново се отива на преглед, за да се види дали фоликулът се е спукал и се назначава ден за тест за бременност. Успех! 🍀

# 11
Здравейте!
Предстои ми стимулация с Летрозол/фемара/ със СПКЯ съм, имаме едно детенце, но от половин година правим опити за второ. Уви, овулация няма. Решихме с доктора да пробваме с Летрозол. От 5-ти ден до 9ти ще го пия. На преглед ме вика от 10ти до 14ти ден. Много искаме да ни се получат нещата, но не ми се вярва от първия път да се случи.
Моля, споделете вашите опити с този вид стимулация и странични ефекти от летрозола🙏
Пожелавам на всички, да видят мечтаните 2 чертички!❤

Общи условия

Активация на акаунт