Боя за коса / Клуб на червенокосите 5

• 44 414
  • 597
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Има, заблуждаващо е да се каже, че самата боя е 250мл, защото традиционните са по 60мл.

# 76
Здравейте, момичета! Бях доста години с червена коса, но реших да го махна и минах към черно. Днес обаче реших пак да се върна към червенокосия цвят. Бях на фризьор, който ме обезцвети и боядиса. Момичето не се съобрази с това, което искам и вместо черешево/бордо (не знам точно какво исках, но не исках да е толкова светло червено). Сега искам да си закупя професионална боя с която да постигна по черешево виолето червено, но малко ми е непонятно кои цветове да смеся. В момента в Златна рибка имат страхотни намаления и би ми се искало да си взема някоя хубава боя от там. Моля за помощ ако някоя от вас е потъмнявала косата си с професионална боя.
Така изглежда косата ми в момента :

Искам това :

# 77
  • София
Втората има около 3 цвята в главата. Ти- също.
Ако искаш това на снимката, трудна работа.
Ако искаш просто виолетово и потъмняване- хубаво виолетово + син коректор.

# 78
Втората има около 3 цвята в главата. Ти- също.
Ако искаш това на снимката, трудна работа.
Ако искаш просто виолетово и потъмняване- хубаво виолетово + син коректор.

Нее, нямам три цвята на главата си. Имах точно един цвят, който беше много ярък червен и след едно измиване точно падна и сега косата ми е оранжева. Буквално! Не знам какво да правя... и как да я боядисам... Също така фризьорката ми я и обезцвети...

# 79
Здравейте, червенокоски! Отдавна не съм била в този клуб и бих искала, да се присъединя отново. Едно нещо ме тревожи само, има ли право работодателя, да ми направи проблем, че съм си боядисала косата червена? Знам, че това не е правилното място, но се надявам на опит от клуба на червенокосите. Закупих си боя на Syoss 5-92. Преди съм я пробвала и бях доста доволна.

# 80
  • Light of Zartha
Не за Бога! Защо? Аз съм била и супер ярко червена, като прежда ми беше косата, но никога не съм имала проблеми. Даже на работа ми се радват, моята коса се вижда отдалеч по обектите.

# 81
  • Тра-ла-ла
Зависи от фирмата и позицията. Знам за случай, където при повишение са имали изискване за коса и нокти. Да няма тлъсти и ярки ноктопластики и екстеншъни в цвят, различен от косата.

# 82
  • Light of Zartha
За каква сфера става въпрос? Искрено ми е любопитно, наистина. Досега никога не съм чувала дори да правят проблем.

# 83
Не за Бога! Защо? Аз съм била и супер ярко червена, като прежда ми беше косата, но никога не съм имала проблеми. Даже на работа ми се радват, моята коса се вижда отдалеч по обектите.

Зависи от фирмата и позицията. Знам за случай, където при повишение са имали изискване за коса и нокти. Да няма тлъсти и ярки ноктопластики и екстеншъни в цвят, различен от косата.
- За банкова среда. Аз съм на стаж, а не банков служител(официално). Със стажантски договор съм.

За първи път ми се налага, да задам такъв въпрос. Сегашната управителка е много дръпната, така да кажа. До сега са ми поставяли ограничение за нокти и грим, което е по-разбираемо. Тях мога да изтрия и направя каквито искам в свободното си време, но с косата това е трудно. На сегашното ми работно място ми казаха, че не мога да имам татуировки или поне на видно място или пиърсинги (имам на езика, но от маските не се вижда). За това питам, дали по закон има право, да ми постави такова ограничение. Не бих искала да остана на място, което контролира служителите си чак по такъв начин.  За мен това е начин, да изразя себе си все пак.

# 84
За каква сфера става въпрос? Искрено ми е любопитно, наистина. Досега никога не съм чувала дори да правят проблем.
За всякаква, не е нужно да е определена сфера. Както в други фирми имат изисквания за височината на тока и дължината на полите. При нас също е забранено да се идва на работа с дълбоки деколтета, къси поли, къси панталони и прочие.
По принцип всичко може, стига да е включено в правилника за вътрешния ред. А това става много бързо с една заповед. Ако трябва да бъда честна, аз не бих искала да виждам сини и зелени коси сред служителите ми, ако съм шеф. Ако фирмата е частна, може да има каквито си реши изисквания. Може да те уволни заради червената коса, но просто няма официално да каже, че това е причината, а ще намери друга. Ако толкова ти пречи това, просто си смени работното място с такова, на което свободно да можеш да изразяваш себе си.

# 85
  • Тра-ла-ла
Пак е в сферата на парите. Позицията е нещо като вид регионален мениджър на екипи и обучител.

# 86
Точно за банка си помислих още в първия момент. И да, според мен е нормално да имат подобни изисквания. Все пак е финансова институция, което предполага някакъв по-ненабиващ се на очи вид, ако мога да се изразя така. Изненадвам се, че някой за първи път чува за подобни изисквания на работното място. Чувала съм дори за работни места, на които е разрешен къс маникюр, но само в бежово-телесната гама. А от повечето банкови служители, които познавам, знам също, че не можеш да идеш на 10 см ток.

# 87
По принцип за токчета ми казаха определени см, така е. Не се и натискам да ходя с над 10 см ток, не е за мен това. Е, ще питам на работа най-добре, щом всеки има различни изисквания. Да се надяваме, че ще мога да влезна в клуба на червенокосите отново.

# 88
  • някъде под слънцето...
Да може.Зависи от фирмата и дрес кода.
Преди години  на ново започнала колежка се наложи да се е
раздели с  ярко червения цвят ден след като се боядиса.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 23:46 от sl

# 89
  • Light of Zartha
За късите нокти в нюд цвят знам,че са изискване за работещите на топлите витрини. Но на двете работни места, на които съм била(а и на приятели) не съм чула/видяла да искат подобно нещо. Следователно няма как да съм запозната. На първото си работно място бях временно със синя коса, иначе съм червенокоса от седем години. Никъде не са ме гледали лошо, но явно е до месторабота.

Общи условия

Активация на акаунт