Боя за коса / Клуб на червенокосите 5

• 42 039
  • 591
  •   1
Отговори
# 570
Момичета,
Моята фризьорка много ми се кара за небрежното отношение към цвета на косата ми.
Аз съм с много слаба и вечно цъфтяща от средата на косъма коса.
Дълга е до раменете и, от както се помня, цъфти от средата до долу. Коса му ми се чупи бъквално от средата.
Поради тази причина се боядисвам с безамонячна боя през последните 7-8 години. В момента се боядисвам с Олиосета.
Смесвам 6.66, което е огнено-червено, и 7.44, за да има леко риж отенък.
Цвят почти никакъв нямам, а ми се иска да рижавее.
Поради тази причина смених оксиданта и сега съм с оксидант 9.
Косата ми продължава да бъде с никакъв цвят.
 Моята фризьорка ми разви теория да спра да се боядисвам с безамонячна боя, защото тя изушава допълнително и без това много сухата ми коса.
Тя смята, че е по-добре да се боядисвам по-рядко, но с амонячна боя.

Моля ви се, кажете ми някакво мнение по въпроса.

# 571
  • София
Съгласна съм с фризьорката ти. Моята също не харесва безамонячните, защото "кой знае какво има в тях, за да могат да лифтнат цвета без амоняк". Явно нещо също толкова кофти.

# 572
И аз съм за амонячната боя . Мисля, че издържа малко повече . Тия без амонячните са голяма глупост .

# 573
Здравейте.
Аз ползвам безамонячните бои на Лореак Кастинг и Сайас. И от двете тъмно червено - бордо.
Доста нетрайни са - измиват се и косата сатава между рижаво и кафяво - губи се червения цвят.
Притеснявам се да се боядисам с амонячна, защото имам силен косопад, с който не мога да се справя.
Моля за съвет.

# 574
Може да пробваш с натурална червена къна...

# 575
аз се пробвах с къна. хубава , 100% чиста . Обаче изобщо не получих желания ефект: косата ми стана буквално като суха метла в краищата.
А много се надявах къната да уплътни косъма, да вдъхне малко блясък и живот на косата ми , ала уви..много , много се разочаровах.

# 576
Серенд......,след като косата ти от години се чупи и къса от средата,защо не се подстрижеш? За какво ти е дълга,цъфтяща и чупеща се коса. Тя не е красива. Намали дължината до раменете и смени боята с амонячна с 6  процента оксидант. Тук четих за маска за коса с желантин,има доста добър резултат.Давам лично,непрофесионално мнение само.
Аз от години съм 7/44 основно.Последните 2 Вела колестон перфект.За лятото мисля да мина на 8 ца.Така направих и миналото лято.

# 577
Серенд......,след като косата ти от години се чупи и къса от средата,защо не се подстрижеш? За какво ти е дълга,цъфтяща и чупеща се коса. Тя не е красива. Намали дължината до раменете и смени боята с амонячна с 6  процента оксидант. Тук четих за маска за коса с желантин,има доста добър резултат.Давам лично,непрофесионално мнение само.
Аз от години съм 7/44 основно.Последните 2 Вела колестон перфект.За лятото мисля да мина на 8 ца.Така направих и миналото лято.
И аз съм взела Вела колестон перфект, осега не съм я ползвала. Предполагам сте доволни ?

# 578
На мен ми харесва боята.

# 579
И аз я ползвам. По трайна е.

Моя съвет е да използваш по - скъпи продукти като серуми, кристали и т. Н. Например като Елексир, Ла Елия, на Икаров. Да скъпи са, но има ефект от тях и се подстригвай на 3 4 месеца. Често пускайки дълги коси си изтощаваме косите до край. Аз взех да се подстригвам сама след като фризьорка ме подстрига на половика, а уж казах само краищата... Не знам за Вас аз се бпядисвам на всеки два месеца и когато косата ми е за боядисване е супер гадна, обаче като я боядисам става една лъскава, мека, хубава. Тааа така.

# 580
  • Тра-ла-ла
Като червенокоска да ви кажа - за цъфтеж не помагат никакви серуми, балсами, термозащити, еластисайзъри и т.н. Може с тях да е леко по-добре, но не решават проблема. У нас съм зарината с продукти "проба-грешка". При мен цъфти и е накъсан горния слой в краищата и по дължините. Подстригването доведе само до драстично скъсяване на пласта. Повечето фризьори не умеят да премахват цъфтеж.

Скоро смених фризьорка и ми направи процедура с топла ножица и съм доволна. Отделно всеки месец професионални маски в салона. Че с тези капризни цветове - ако забъркам нещо домашно.... 😂 Ами живна ми косата.

# 581
Скъп продукт изобщо не означава, че е винаги е по-качествен. Още повече, че ще дейтва на всеки разбира се.
Има толкова по-евтини алтернативи - и като продукти, и като чисто натурални опции.
Просто човек трябва да се порови малко за инфо и прочете малко мнения на хора, не да слуша само реклами по ТВ.

# 582
  • Light of Zartha
От януари започнах отново сериозно да полагам грижа - пре уош терапия, маска и балсам (стандартно), термозащита и слънцезащита( не е едно и също) + полиране и ефекта е налице. Порасна много и живна.

# 583
  • София
С какво полираш?

# 584
  • Light of Zartha
Фризьор ме полира

Общи условия

Активация на акаунт