Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 44 453
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Днес си пусках изследвания ПКК и урина и се оказа, че имам Желязо-дефицитна анемия. Хемоглобина ми е нисък и витамин Б12 ми е дефицит. Има ли някой в подобна ситуация?
От началото на бременноста си ми вървеше хемоглобина нисък, бях пила желязо, но явно без резултат.

# 661
Днес си пусках изследвания ПКК и урина и се оказа, че имам Желязо-дефицитна анемия. Хемоглобина ми е нисък и витамин Б12 ми е дефицит. Има ли някой в подобна ситуация?
От началото на бременноста си ми вървеше хемоглобина нисък, бях пила желязо, но явно без резултат.
И аз на последните изследвания имах нисък хемоглобин (104), започнах да пия 2х1 СОРБИФЕР, сутрин с вит Б12 вечер с вит Ц. Внимавай като пиеш желязото да имаш най-малко 2 часа до прием на млечни продукти и кофеин. Другата седмица ще изследва пак дали има промяна.

# 662
Аз пих 20 дена б12, въпреки че моят хемоглобин е железен падна само с 20 еденици.
Може желязото да не ти е повлияло на хемоглобина, точно защото ти е нисък б12.
А желязото в норма ли ти е?

# 663
  • Стара Загора
Б12 сами ли си пуснахте, защото не е включено в кръвната картина с направлението? Моят хемоглобин излезе 108 (нисък), а желязото е в норма и не е ниско.

# 664
  • Бургас
Моя хемоглобин също беше нисък 105, но желязото ми беше завишено над горна граница и хематолога ми изписа да пия само мета фолиева киселина. Без желязо, защото предозирането му е опасно. Отделно от това и белтъчно хранене - млечни продукти всеки ден, извара, яйца, месо. Преди седмица пусках ПКК и хемоглобина ми е станал 113, направо не можах да повярвам.

Този сайт има референтни стойности за бременни във всеки триместър http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Referen … 20for%20Serum.htm
Хемоглобина за третия триместър го дават с долна граница 95. Хематолога същото ми каза - за последните месеци 95-100 си е съвсем добре.

# 665
До отделно пусках б12. И аз знам, че хемоглобина до 100 си е съвсем в норма накрая на бременността да падне.
На мен ми падна още в началото от 139 на 120 и сега се върти около 120, от вчера излезе 119, което си е идеално.
На мен днес ми включиха допегит и небилет, като утре ще ходя да ми слагат холтер.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 18:59 от mad_hatter

# 666
АГ - то ми беше казал да пусна витамин Б12 и Д3, освен стандартната ПКК.
Желязото ми е със стойност 8.0, при реф. стойност 6.0, което е добре според мен. Хемоглобина ми е 114, не е от най - ниските, но може би защото Б12 е с дефицит.

# 667
За витамин Б12 ми предписаха 6 инжекции при стойност 198,сега сложих и последната и трябва след седмица да го изследвам.Желязото ми беше 128 преди месец,като при стойност 119 АГ ми предписа билкова кръв 1 опаковка,явно действа за желязото,но Б12 не ми се качи за 2 месеца и той ми предписа инжекции.

# 668
  • Стара Загора
Дори и да ми изпише желязо или б12 за 3-4 седмици няма да има значителна разлика, но да знаете, че е хубаво да се продължи, за да има всичко необходимо в кърмата, а там отиват много от витамините и минералите.
Днес се събудих много ядосана от нищото, но излязохме с дребната да купим последните неща и кратка разходка за 40мин ни се отрази много, много положително. Е, сви ме корема, ама с това залежаване е ужасно, а цяла бременност съм ходила по километри.

Купих монодози физиологичен разтвор за почистване на очичките, а при момиченцата може и за почистване отдолу. Купихме и памук само за бебето, а нашият си е отделен, пелени Пуфис сензитив 2-ка 3-6кг и ножичка, че я бях забравила. После си купих сурови ядки 2×80гр, солети, бисквити и 1 шише вода и всичко бе прибрано в сака.

# 669
Момичета,
Запознати ли сте с бащинството? Тъй като ще съкращават моят мъж, дали ще може да ползва това бащинство при положение, че ще е на борсата най-вероятно?

# 670
  • Стара Загора
Почти съм сигурна, че не му се полага бащинство, ако не е назначен на работа. Иначе се плаща 90% от брутното му възнаграждение на база 18мес назад (май толкова бяха) за 15 дни считано от деня на изписване.
Това е от НОИ копирано:
"За удостоверяване на тази дата е необходимо бащата да представи на осигурителя си документ, който може да бъде служебна бележка, съобщение за раждане и др. от личния лекар на детето или на майката, с който се удостоверява датата на раждане на детето."

# 671
Момичета, от къде се изплаща бащинството - от работодател или от НОИ?

# 672
decuto, на мен ми изписа 20 дена б12, 10 дена почивка и после тест, за да се види дали се е оправил. Иначе след раждането ще си попълня витамин Д, че ми е много нисък, но АГ не иска сега да пия, понеже влияе на усвояването на калция и може да ми влоши контракциите.
Днес ни пристигнаха новите матраци, но шпакловката в това време много бавно съхне и явно повече време ще поживеем в кухнята. Аз с тоз холтер и жици се чувствам като камикадзе. Simple Smile
tarantula 87, би трябвало от НОИ. Аз едно време си мислех, че се изплаща само до максималния осигурителен праг, но се оказа, че си плащат на реална брутна заплата.

# 673
Почти съм сигурна, че не му се полага бащинство, ако не е назначен на работа. Иначе се плаща 90% от брутното му възнаграждение на база 18мес назад (май толкова бяха) за 15 дни считано от деня на изписване.
Това е от НОИ копирано:
"За удостоверяване на тази дата е необходимо бащата да представи на осигурителя си документ, който може да бъде служебна бележка, съобщение за раждане и др. от личния лекар на детето или на майката, с който се удостоверява датата на раждане на детето."
И аз си мисля, че сигурно няма да му се полага.
Иначе се изплаща от НОИ.

# 674
decuto, на мен ми изписа 20 дена б12, 10 дена почивка и после тест, за да се види дали се е оправил. Иначе след раждането ще си попълня витамин Д, че ми е много нисък, но АГ не иска сега да пия, понеже влияе на усвояването на калция и може да ми влоши контракциите.
Това за витамин Д не съм го знаела... Аз го пия от 1 година по 1000iU на ден, бях споделила в начлото с АГ и той каза да продължавам да си го пия... Другата седмица съм на преглед и ще го питам дали не трябва да го спра за известно време...

Общи условия

Активация на акаунт