Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 43 320
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
kaSsisS извинявай, сега видях,че си питала за курса. От малък град съм и едва ли ще ти е от помощ. Но ще ти го напиша на ЛС, за да не е като реклама.

# 91
Аз малко се очудвам на честотата на вашите прегледи.. Аз бях в 23та седмица на ФМ и ми казаха да дойда 31ва седмица за третата ФМ, нищо не са ми казвали за периода между тях.. аз ли пропускам нещо?

Иначе си правих изследвания преди около 2 седмици - ПКК, гестационен диабет (нямам), витамин Д и Б12 и хормони на щитовидната жлеза - били важни за интелекта на бебо.. TSHто дркември месец беше ок, но на горна граница, сега се е повишило още и ендокринологът ме сложи на л титоксин Sad Чакам сега периода около 10ти март и за ФМ, и за контролното изследване на хормоните, дано са влезнали в норма.

# 92
Освен ЖК няма нищо друго. Аз по желание ходих на фетална ехокардиография в 20-та и 24-та г.с.
Изследвания не сме пускали допълнително, ама и с това боцкане всяка седмица не знам дали и ще пусна.
Днес ми дойде креслото момичета и прекарах малко повече време правейки компания на ММ докато шета. Само ме изненада колко ниско идва иначе много ми хареса като усещане и със сигурност ще го ползвам за люлеещ се стол, за кърмене ще видим. Simple Smile
Вие следите ли по някакъв начин движенията на бебчовците?

# 93
  • Стара Загора
На мен последният ми преглед на частно включен в пакета е на 29.02 и тъй като влизам в 8 месец тогава и предполагам, че на ЖК почвам на 2 седмици да ходя. Тук тонове почват да следят в 9 месец и с първата бременност успях да отида 2 пъти и после родих.

# 94
На мен АГ ми каза след 34 г.с. на всеки две седмици преглед и всяка седмица тонове. Преди това първата седмица на месеца ходех на ЖК. Но май всеки си има различна схема особено за тонове.
Всичко това нали, ако си беше продължила нормално бременността, разбира се.

# 95
  • Стара Загора
При вас какви са цените за тонове? Тук са между 20 и 25лв. При следящата на ЖК са 20лв, а в болницата където ще раждам 25лв. Преди 4г в същата тази болница бяха безплатни, но вече навсякъде са ги направили платени.

Днес си поръчах тези нещица от Waikiki
Скрит текст:

В болницата ще си нося старите джапанки и пантофи, които ще изхвърля директно на изписването, а новичките ще ме чакат вкъщи.

# 96
В моята болница последно бяха 20 лв, но още не съм ходила.
Със здраве да си ги ползваш.
Аз сега гледам спални и гардероби. Simple Smile

# 97
  • Бургас
Деси, чудесни покупки пак! 🙂

Аз нямам представа колко струват тоновете при моя лекар. В държавна болница в Бургас са безплатни.
По каса си ходя веднъж месечно на ЖК, но съм голяма паника и нещо притесни ли ме ходя да частни прегледи.

Goodly_Nan, гледах някаква реклама на Икеа, че имат намаление на бебешки неща. Но до кога и на какво не съм се задълбочавала. Нашата я взехме от Айко. Там също често правят отстъпки по 20%, може да им погледнеш сайта.

# 98
Мад, аз следя постоянно движенията, защото ми се налага да гушкам малкия от време на време и се шашкам. До сега бяхме в парка и пак го гушках, но пък бебка се въртеше и риташе през цялото време. С миналата ми бременност, в частна болница- тоновете бяха 20лв.Сега ще видим в държавната какво ще е, ако нещо не ми допадне, пак ще ходя на частно. И аз бях веднъж на ФМ във 21г.с. И ми казаха, че няма нужда от повече, защото всичко е наред.

# 99
  • Стара Загора
Какво мислите за почивката на море с бебе? Ще ходите ли с бебешоците и ако да - кога? Особено ми е любопитно какво мислят майките с 2 деца и повече деца.
С първото отидохме чак като беше на година и няколко месеца, но тя от сега мв пита кога ще е лято, кога ще ходим на море и т.н. Аз също обичам морето, но за 2-3 месеца няма да вляза във форма, а и ще е по-трудно с малко бебе на плажа. Хич не ми се иска баща й да ходи сам с нея, че ще се приберат още на втория ден като го ядоса.

# 100
  • Германия
И на мен ми е странно малко колко често се ходи на преглед, но всеки сам си преценява 🤷🏻♀ Аз все още ходя веднъж на четири седмици и тъй като нямам оплаквания, нямам причина да ходя по-често. А и на частно не мога да отида и да исках, няма такова нещо тук.

Иначе ако не се лъжа след 30 гс прегледите са през две седмици, а тоновете са безплатни, тях си ги поема касата.

Аз движенията си ги следя всеки ден, в смисъл че гледам съзнателно да спра да се “заслушам” когато бебчето се размърда. Понякога почти цял ден нищо не усещам, чак като си легна започват ритниците, а други дни е много активен бебока

На море няма да ходим. Мислехме за една седмица до Дания да отидем, но засега отпада. Не ми е до това дали съм във форма или не, но е сериозен разход с 4ма души, а майчинството ми е само 2/3 от заплатата. С дъщеря ми бяхме на море в Хърватска като беше на 4 месеца, беше си ОК, но не беше почивка. Ако живеехме по-близо до някое море би било друга работа, но уви... Така че, живот и здраве, другата година

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 18:10 от TeoM83

# 101
Аз ходя на около 2-3 седмици на преглед, ходя на ЖК и на частно, защото съм малко откачалка и се притеснявам много.
За морето- на мен много ми се ходи на Тасос, но едва ли ще отидем тази година. Мислим с ММ, че тази година с бебе на няколко месеца ще е по- лесно, отколкото другата година като е над годинка и тъкмо ще е проходило. Дори мислим за доста почивки, една само на 2ма ни и бебето- ще си изберем хотел до плажа и ще ходим само сутрин и вечер на плаж, през другото време ще си почиваме на хладно в хотела или в парковете на сянка. Мислим и за Велинград или Павел Баня със свекърите. Отделно имаме вила на балкана и събота и неделя ще ходим често. Бебето ще свикне да пътува и да е сред хора. Племенницата ми изобщо не в научиха да се вози в кола и сега им се стъжнява при всяко пътуване.

# 102
По принцип живот и здраве смятах септември да ходим в Гърция на море, но къде точно не знам. Ние и двамата не го харесваме чак толкова, но смятахме да ходим или семейно, или с приятели.
На мен ми е странно, когато не е активен цял ден, но може да е покрай новите лекарства не знам. Свикнала съм или цял ден лежерно да рита, или поне 2-3 на ден да се раздаде ама качествено. И като минат няколко часа без да го усетя и почвам да се чудя ОК ли е. Мисля, че просто от цялото лежане имам твърде много време да мисля за глупости.
Съзнателно знам, че няма причина да не е наред понеже всяка седмица съм на доплер, а той най е валиден индикатор за 10 дни.

# 103
  • Бургас
Ние сме на морето, та този казус не стои пред нас. Живеем на 15 мин пеша от бургаския плаж, но с бебето тази година няма да ходя. Едно че аз едва ли ще съм във форма. А и толкова малко бебе на плажа съм твърдо не. Ще се разхождаме в морската градина, ще сядаме по крайбрежните заведения, а тен и море другата година. Момчетата ще ходят с бабите или с мъжа ми като почива. За някъде на планина съм навита, но не знам дали ще успеем. Мъжа ми лятото е най-натоварен. А баткото е седмокласник и там също отиват сериозни средства цяла година. Обещали сме му личен компютър за гимназията, че сега сме с общ и фонд почивка може и да остане празен.

# 104
Това лято бяхме на море в Равда. Заминахме точно като направи годинка. Аз направо припаднах колко новородени имаше. Вечер на разходките из центъра просто беше full с много, много мънички бебета, а и на плажа също де.
Тази година просто не знам как ще го пропусна, много го обичам това море. По-скоро самото изживяване и почивка... Направо ми е слабо място. Най-вероятно ще отидем септември, когато бебка е на 4м и може майка ми да я гледа. А ние ще сме само с баткото.

Общи условия

Активация на акаунт