Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 43 367
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Една приятелка тъкмо ми разказваше как  са ходили с бебчо в Бургас, когато е бил на 3 месеца. Не е хубаво да се ходи в най-голямата жега, но Септември месец - защо не? Разходки по крайбрежната са чудни и за нас, и за бебоците Simple Smile е, няма да е като на море - с припичане на плажа и коктейли, но ще е някакво разнообразие Simple Smile

# 106
Ние заведохме малкия на море на 7 месеца, а на 8 на планина. Беше чудесно и с бебе на море е много по-лесно, отколкото с едногодишно! Smile Ходехме на плаж сутрин и се прибирахме към обяд, той си спеше и на плажа малко и следобяд в хотела. А на вечерните разходки заспиваше в количката и направо го местехме в легълцето му и така до сутринта. Абе голямо спане падаше на това море, явно вълните са го унасяли. Да спомена, че бяхме взели кошарата му за спане и той фактически си спеше в неговото легло, може и затова да не сме имали проблем. 3-месечно бебе не бих завела на море, но ако всичко е наред, септември може да отидем на планина.

# 107
На мен май ми стана традиция да пия капучино след изследвания. В петък ходих до лабораторията в 8 и нещо имаше 2728292929 човека и се отказах да качам. Днес отидох към 8 и викам ще си почакам, то пък 2ма човека само преди мен. И нито да се прибера, нито да тръгна към офиса толкова рано.
Хубава седмица Simple Smile)
Ще проверявам желязо, хемоглобин, витамин Д и още много неща дали са добре. И пусках и една стерилна урина така и така съм отишла до там.
Вчера поръчах чаршафчета и вече окончателно приключих с покупки бебе,козметиката също взех.

# 108
  • Бургас
Добро утро !  Simple Smile

Ние сме си от Бургас и може да направя някой плаж, докато бабата е с бебето в Морската, живот и здраве, но извън града няма да мърдаме.

За честотата на прегледите - с каката си ходих веднъж месечно, но сега предвид допълнителните хапчета и инжекции заради тромбофилията и следенето на кръвотока си ходя и на частно, гледам поне на две седмици да съм на лекар, че съм шаш. Ако имам оплаквания (слава богу, нямам) и по-често бих отишла. А бе, пълна откачалка съм , ама като знам какви случаи има, по-добре са мое спокойствие да си мина преглед. Grinning

mis.hle, откъде поръча чаршафи? Палчета за изследванията ! Simple Smile Hug

Хубава семица от мен ! Hug

# 109
Feline, от Айко. Бях ги гледала преди време и вече им дойде времето и на тях за поръчка Simple Smile Взела съм 2 комплекта, мисля ще ми стигнат. За нашето легло с ММ имаме само 3 комплекта и когато някой от тях избелее или вече не ми харесва го заменям с нов и стария махам. Ще правя така и с бебка. Малко не помислих за подаръци и не си оставих за изписване и питки/ погачи, но предпочитам аз да си избирам Simple Smile Ако искат нещо да ми подарят парите също са подарък и ще си избирам сама.

# 110
  • Варна
Да се отчета и аз малко по-обстойно в новата тема. Grinning

Вчера бях на ЖК след двуседмично отлагане заради грипа. Бебко е добре, обърнал се е с главата надолу, но док каза, че е слязъл доста ниско надолу... Имам 1см разкритие, което откровено много ме шашна, но шийката е 3см и док каза, че засега не било рисково. Опасно било, ако шийката е под 2.5см и разкритието над 3см.

От няколко дни имам доста зачестени контракции и не знам дали това влияе на шийката и разкритието, но като цяло ми е притеснено. Док каза да пия и Магнерот, и Диаспорал комбинирано, така че увеличаваме дозата на магнезия. Освен това, ми би инжекция мускулно смазмолитици (папаверин + а... нещо-си, не запомних), само че аз и след нея имах 2-3 силни стягания на корема до края на деня. Тъпо ми стана, че ми я би, а даже нямах и ефект. Rolling Eyes

Иначе бебето - в 27 седмица съм, по тегло отговаря на 26 седмица, а по големина на главичка и коремче 28 седмица. Видя ми се странно, но док не коментира, че е проблем това разминаване. Каза, че върви напред, явно този фактор с теглото не го отчете като проблемен.

И така с новините покрай мен.

Относно плажа - и ние сме на морето, от Варна сме, но си мисля, че изобщо няма да ми е до море това лято. Grinning ММ отсега преговаря да сме ходели рано сутрин или късния следобед. Ще видим.

Легълце ние взехме дървено от Айко - на Лорели Dream New, докато им вървеше промоцията в началото на месеца. Чаршафи още нямаме, само от Лидл взех един пакет с 2х долен чаршаф и един протектор за матрак от бебешките им артикули преди 2-3 седмици. Но иначе и матрак нямаме. Grinning

# 111
  • Стара Загора
kaSsisS, горкичката само мога да си представя какво ти е. Лежи и си почивай повече, пий си хаповете и никакви тежки натоварвания и чистене. Имаме още няколко седмици до влизане в 9 месец и дано ти даде спокойствие на следващия преглед.

Мишле, дано и твоите изследвания са в норма. Аз може и да ходя на чести прегледи, но не съм си и помисляла да пускам сама кръвни, че всеки път съм на косъм да припадна и като ме види персонала и директно ме слагат да лягам и така ми взимат кръв.

Относнк подаръците така или иначе хората ще искат да подарят нещо и съм намислила да ги помоля за летни дрешки 3-6мес, искам и шезлонг този път, може би електрически.

# 112
decuto как след 2 седмици 9 месец. Не си ли с термин за май месец?
Аз поне си ги броя февруари 7 месец, март 8 месец, април 9 месец и мисля, че имаме доста време още до 9 месец Simple Smile
Хемоглобина е нисък- 114 при долна граница 120. Другите още не са излезли. Урината е супер, дали е стерилна обаче утре ще разбера.
И преди съм споменавала в семейство на лекари сме с ММ и малко се следя по- изкъсо, а и не мисля че е зле да се проверяват честичко. Аз трябва и антитела да пускам, заради резус фактора ми, но утре ще си обсъждам с АГ. Кръвното ми се нормализира в последно време- 105 на 65/70. Пия Допегит само при нужда, тоест от 2 седмици не съм пила нищо за кръвно.
Утре ще съм 27+5 и се вълнувам колко ли ще е пораснала бебка Simple Smile В 24+ 3 беше 630 грама.

# 113
  • Стара Загора
А аз казах няколко седмици Joy
 Аз съм в 29г.с. тази седмица и 9-ти почва от 35-та, така че 6 седмици до влизане в 9ти, а доносено бебе е от 37г.с

# 114
kaSsisS,

контракциите предизвикват разкритие и скъсяване на шийката, пий магнезия и почивай повече.

Чаршафи аз взех от Дилиос,
всичките ни чаршафи и шалтета у дома са от там,
в сайта им има намалени, разпродават последни бройки и са много изгодни.
Имаше бебешки комплект от 3 части, за 14 лв, все още има останали някакви разцветки...

# 115
decuto о да, така си написала. Пък аз си чета както ми харесва. Simple Smile
Тези Дилиос не ги бях чувала, сега ще погледна

# 116
kaSsisS, стискам палци бързо да ти се успокои матката. Ако спрат контракциите разкритието може и да изчезне.
Моите кърпи в кухнята са на Дилиос доволна съм. Иначе останалият ми текстил е от ИКЕА.
mis.hle, стискам палци да се задържи така кръвното. Simple Smile
Моят хемоглобин пък е почнал да се вдига, понякога не знам как работи това бременеене. Simple Smile
За подарък ще оставя активна гимнастика, нощна лампа, евентуално пееща играчка, комплект за спомени, там за краче ръчичка и кутия за спомени - за коса, пъпче и тн. Сестрите ми с кеф ще ми избират, както сме избирали за малката. Simple Smile
Шезлонг-люлка ще взема на сестра ми, който и подарихме миналата година.

# 117
  • Бургас
Привет!
kaSsisS, комибнацията от Диаспорал и Магнерот е добра наистина. Аз по себе си усетих, макар че на своя глава си я направих. Почивай  и лежи възможно най-много. Мисля, че ако имаше голям риск лекаря ти щеше да те вкара в болница. Стискам палци скоро да се повлияше от магнезия. На мен ми бяха нужни 2-3 дни и матката се успокои.

Мишле, хемоглобина ти е супер за бременна. Моя последно беше 107 и ходих на хематолог. Бях притеснена, защото пък желязото ми беше над горната граница. Доктора изобщо не се впечатли. Каза, че до 100 хемоглобин в седмия месец си е съвсем добре. В началото на март ще пускам пак изследвания и ако е паднал под 95 тогава ще вземем мерки. Също така ми обясни, че хемоглобина през бременността пада до седмия месец. После се задържа на едно ниво.

Чаршафи поръчах един комплект от Уайкики и съм харесала тези в Айко - https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=166&pid=139164&sgid=166. Днес майка ми ще ги вземе, че има ходене по друг повод до там.

# 118
Мария единия ми комплект е същия, другия с обиколник го избрах

# 119
  • Бургас
Явно имаме сходен вкус. Simple Smile
Аз обиколник няма да слагам, затова само чаршафи взимам. Олекотена имам отделно, но и нея не знам дали ще използвам. Смятам с чувал да я слагам да спи.

Общи условия

Активация на акаунт