Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 43 388
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, аз пак като зелена да питам, тези комплекти за количка-погложка, пеленани възглавничка-универсални ли са и необходими ли са? Чаршафче не се ли слага? Нещо се омотах от предлаганите в нета бебешки комплекти.... Аз да ви се оплача, АГ ме прати на хирург заради едно леко подуване на костта пад корема и какво мислите - откриха ми ингвинална херния. Просто ме застреляха. Не съм говорила след това с АГ, но раждане, отглеждане на детето направо ми е пълна мъгла в това състояние. Сега пазене му е майката, не че не съм се пазила, но май това само мога да направя аз, а пък докторите засега нищо...оплаках Ви се.
Някоя от Вас чела ли е Тайния език на бебетата? Много добри отзиви има в нета и мисля да я търся за разсейващо четиво.

# 121
  • Стара Загора
plol, за да ти отговоря на въпросите започвам с комплектите за количка. Напълно излишни и нито една приятелка с дете не си е взимала. Аз слагах бархетна пелена вместо чаршаф и я сменях на няколко дни. Затова и съм подготвила доста бархетни пелени, защото ги ползвам и за завиване вкъщи и навън, на дивана ли спалнята, за да няма директен контакт с мръсния диван.
Възглавница не ползваме все още, а дъщеря ми е на 4 години и дори в градината не спят на възглавница.

Не знам колко е сериозна тази херния, но ти пожелавам оздравявяне и спокойствие в тези последни месеци.

# 122
Пречи ли да си хапна пангасиус  при бременност тъй като знам че някой риби не може

# 123
  • Стара Загора
Пречи ли да си хапна пангасиус  при бременност тъй като знам че някой риби не може

Като цяло нищо няма да ти стане като хапнеш каквато и да е риба, ако е само веднъж.
https://www.noviteroditeli.bg/hranene/vsichki-vzrasti/7-vida-rib … nite-da-izbyagvat

Тази статия е от 2020г, но пангасиус не се споменава. Аз бих си хапнала Yum

# 124
  • Бургас
Как сте девйки? Голямо затишие тука. Simple Smile
plol, мъжа ми го оперирах от такава херния преди година и половина. Операцията е изключително лека. Сутринта в 8:00 махнаха хернията, на обяд вече беше на крак - слезе в кафето на болницата за кафе и цигара и да се видим. Simple Smile На следващия ден го изписаха и сам се прибра с колата, защото аз не шофирам, а не пожела да отиде и да се върне с такси.
Ако хернията е малка и не ти създава проблеми, може няколко години да си ходиш с нея.

Относно другия ти въпрос, за комплектите за количка - напълно безмислена покупка според мен. По-добре си избери някое хубаво одеяло за зимата и тятна пелена за топлите месеци. Възглавница не е необходима, а върху матрачето на коша аз също ще слагам муселинови пелени. В тези комплкети има само по едно чаршафче, което ми се вижда крайно недостатъчно. Бебето може да върне малко мляко, памперс да пропусне, а и навън се прашат. Ще се налага честа смяна и пелените вършат чудесна работа за това.

# 125
  • Германия
Забравих да се похваля, купих си “слинг” за бебчо от eBay, чакам да пристигне тия дни! Не слинг, ами флай тай на Fidella, дано ми е удобен. Дават го от 0 месеца. Това беше една от по-големите покупки, която сега отметнах. Остава ми да намеря повивалник, какъвто си представям, но не нов, отказвам да дам 400-500€!

При мен вече започват прегледите на 2 седмици, на 2ри март ще видим пак бебчо. Преди 2 седмици беше 1050гр+-

Ех, ще малко остана...

# 126
Здравейте и от мен! Добре съм аз. Почва да ме обзема паника, че не сме подготвени. Сънувах, че раждам преждевременно. По принцип не обръщам внимание, защото сънувам страховете си. Но сега съня беше с точна дата и килограми на детето и направо си се паникьосах Grinning На тази дата мисля да не стана от леглото цял ден Grinning Кошара сега събота и неделя вече ще трябва да поръчаме, че докато я изработят и после да се поизмирише... Тези, които си взимате дървени кошари ще ги почиствате ли с нещо?

# 127
  • Бургас
Charming_11, няма да се притесняваш. Simple Smile И аз имам много шантави сънища. Нормално е сега.
Кошарата мисля да я забърша с препарата, който си ползвам и за другите мебели. Уж мислим да я сглобим към края на март или началото на април най-късно, за да се измерише добре от лепила и т.н. А и преди Великден влизам в 9 месец и да съм готова. Малкия го родих в 37 г.с., сега нищо не се знае.

# 128
  • Варна
На мен пък ми се струва, че остава адски много време до май. Grinning
Кошарата и ние към края на март ще я сглобяваме да се отмирише, но за препарати не съм мислила.

Комплектите за количка и на мен ми се виждат безсмислени сякаш. Ама на мен и комплектите за бебешки кошари също ми се виждат безсмилени на този етап. Обиколници и олекотена завивка сякаш няма да ползвам поне в началото. Възглавница също разбрах, че не се ползва в началото, а вместо нея се сгъвало пеленка или калъфка. Излиза, че предимно с чаршафи трябва да се запася. Може да оставя спалните комплекти в списъка с подаръци след раждането на бебо.
А относно количката - мислех си някаква непромокаема подложка и отгоре чаршафче (може голям чаршаф да нарежа на парчета) и вече отгоре одеалце някакво.

За слинг също не съм мислила. Ще ни подаряват някакво кенгуру (мисля, че това), но не съм сигурна дали е 0+.

# 129
Здравейте момичета, тъкмо се връщам от ЖК, всичко е наред чувстваме се добре. Естествено качили сме 3 килограма и имаше коментар от лекарската, но важното е да сме здрави. Викат ме следващия месец два пъти на 17.03 и 30.03 (за да взема болничен 45 дни преди термин), но на регистратура ми отказаха да си запиша два часа за един месец... При вас така ли е? Нали все пак в 8ми месец прегледите стават на 2 седмици а в 9 всяка седмица... Вече ми се вижда много близо, а и идва любимият ми месец март... съпруга ми има рожден ден, майка ми и синът ми ще стане на 2.. Heart Eyes

# 130
  • Стара Загора
Аз да се оплача днес се чувствам ужасно. Всъщност започна вчера след една дълга разходка, сготвих, оправих и взех детето от градина и вечерта се започнаха едни пробождащи болки много ниско долу. Спах без проблеми като изключим ставанията по 4-5 пъти, но днес цял ден  лежа и почти не съм напускала дивана. Усещам си бебето, но тези пробождания продължават от време на време и предполагам, че тазът се разширява. Коремът си ми е доста  нависоко все едно имам топка, а с предната бременност беше щръкнал много.
Скрит текст:

Четох няколко статии за пиенето на отвара от малинови листа за по-добър тонус на матката, по-леки контракции, раждане и подобни. Някой чувал ли е за истински ползи, бихте ли пробвали през последните 8 седмици както препоръчват?

Деси, от 8 месец са на 2 седмици, а в 9 всяка седмица. Сигурно ще те накарат да запишеш един час и като мине да запишеш другия. Моят 45-дневен също започва към 20 и някой март и нямам търпение да зачестят прегледите и в 9 месец  АГ да каже нещо като "Бебето е слязло надолу, имаш 3 см разкритие" и подобни вълнуващи новини и да знаеш, че денят идва скоро.

# 131
Деси, почивай си повече.
Аз вчера бях на преглед, госпожицата си расте в 27+5 дни е 1100 грама. Другата седмица съм също на преглед и ще видим с колко расте за седмица. Коремчето ми е все така мъничко, но доктора каза да не го мисля това.
Пристигнаха вчера чаршафите от Айко, страхотни са и в едни красиви кутии, чак се разчувствах като ги видях, а беше и след прегледа ииии Simple Smile) също диадемки, където бях пуснала от Алиекспрес началото на януари дойдоха и те са много хубави. Чакам една раничка за количката и нищо не ми остава. Щастлива съм.
Ремонта ни в едното жилище върви чудесно, остава само боя и може да почнем да си местим нещата там. Поне има време и няма да бързаме. Леглото плануваме началото на март да го сглобим, за се измирише и вече да се укротявам и да си чакам момиченцето Simple Smile

# 132
  • Германия
decuto, аз пиех чай от малинови листа миналия път и да ти кажа грам не ми помогнаха за по-леко раждане. Чинно си пиех по 2-3 чаши всеки ден в продължение на седмици, ефект според мен никакъв. Сега, колкото и тъпо да звучи, пак ще си взема да пия, и да не помогне няма и да навреди.

Опитай ако искаш, на вкус не е лош чая, но не очаквай чудеса 😉

Мишле, като каза малко коремче... вчера на прегледа АГ-то ме изненада с много смешен коментар - вика “29та гс.... гледам ви и си мисля време ли стана вече да раждате, изглеждате като в 35та гс 😂😂😂“ смях... викам благодаря много за комплимента 😉 но е нормално с втората бременност коремът да е по-голям, по-рано да изглежда в по-напреднала бременност. А аз с килограмите не съм мръднала от миналия месец

# 133
Здравейте и от мееен. Тъкмо приключвам с прегледа. Бебка е 1,360кг, 28г.с.
Всичко е наред. Седалищно е, но аз така или иначе трябва да бъда със секцио, така че не се притеснявам.
И аз мисля вече да почвам да гледам диадемки, лентички за коса и аксесоари.

# 134
  • Бургас
Mоя корем в момента е точно колкото отидох да раждам предния път - 95 см обиколка. До края на какво ще приличам не ми се мисли. Animal Pig
За този чай и аз съм чувала, но не съм пробвала. Този път може и да опитам, макар че не съм голяма фенка на чайовете като цяло и едва ли ще съм редовна.

Общи условия

Активация на акаунт