Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 44 552
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте отново, понеже времето си тече и вече сигурно повечето от вас са измислили имена за бебоците, искам да питам дали ще ги кръщавате на някого или не. Извинявам се ако вече сте обсъждали тази тема, но вече от 2 месеца с таткото се чудим какво да правим, той държи малката да е кръстена на неговата майка (Марияна), но на мен изобщо не ми допадат сходните имена. Аз още от както разбрах, че ще имам дъщеричка искам да и дам съвременно и оригинално име, което на нея да си и харесва, като порасне, обаче приятеля ми твърдо държи на това, че иска да я кръстим на майка му... Rolling Eyes Нямам нищо против нея, тя беше единствения човек, който ни подкрепи от самото начало, защото забременях на 20, а тогава и двамата с таткото трябваше да започнем втората година от университета, но както и да е, аз мисля, че малката заслужава да получи име, избрано специално за нея, а не задължително да е кръстена на някой роднина. При вас има ли такива неразбирания с таткото, защото това почва много да ме притеснява, времето си тече, а той си знае неговото. Имената на които съм се спряла за сега са Крисияна, Даная, Алия и Елия. Единственото име близко до Марияна, което съм избрала е Мариела, но някак си ми идва много обикновенно.
Здравей, няколко страници по-назад обсъждахме точно имената и кръщаването на някого. 🙂
Иначе, относно твоя казус, за да има компромис, не може ли да се вземе само първата буква М. Има чудесни имена като Мария, Миа и т. н. Според мен, компромис и от двете страни е решението.

# 571
  • Стара Загора
Веднага предлагам името на дъщеря ми Мила Joy
Първата буква на името на моя баща, но по-скоро беше съвпадение. Сега пак ще е с М, просто защото името ни харесва за момче и не в толкова популярно както Александър, Иван, Георги, Димитър и т.н

# 572
Здравейте бъдещи мами, казвам се Славина на 21г, приятно ми е да се присъединя към вас. Two Hearts Покрай този вирус ужасно много се наплаших и мисля, че ще ми е от полза да общувам с други бременни. Очаквам моята принцеса на 20.05.2020 Innocent
Здравей, Славина! Бъди спокойна, всичко ще отмине скоро! Дъщеря ми е родена на 20.05. ☺☺☺

# 573
Нашето ще е точно Иван  - на бащата на мм. И ще носи трите му имена. Това е много важно за мм, а аз реших да не се опитвам да го разубеждавам, за мен е важно името да е хубаво и българско. Някак си не ми звучи добре Стивън Сираков например (просто това ми хрумва)

# 574
С ММ решихме, че не искаме да кръщаваме бебето на никого, не харесваме тази традиция. Трябва да има своя индивидуалност. Също така се спряхме на име, което да не е от най-често срещаните у нас. Името на така чаканото ни момченце ще звучи еднакво добре и в България и в чужбина. Според мен е много важно родителите сами да избират как да кръщават децата си без да се притесняват, че някой би им се обидил. Още когато съм се родила аз и впоследствие сестра ми майка ми е била твърдо против да ни кръщава на когото и да било и сега съм й благодарна за имената, които ни е избрала Simple Smile

# 575
Обсъждали сме също и Малия (от Мария и Алия), за да сме квит, но съм със смесени чувства... Алия или Елия ми звучи далеч по-добре. Вие какво ще кажете? Thinking

# 576
  • Бургас
Славина, от твоите предложения единствено Елия ми харесва до някъде.
Аз съм за по-традиционни имена - Мария, Мина, Мила. Но в крайна сметка важното е вие с таткото да изберете такова, което ви харесва. Името на детето е важен избор, за цял живот.
За щастие не ми се е налагало да спорим с мъжа ми на тази тема. Той е давал предложения, но винаги последната дума е моя.
Аз самата съм се казвала Мая за три дни в болницата. Но баба ми, свекървата на майка ми, е реагирала много остро, защо не нося цялото й име и са натиснали майка ми да го смени. Тя още пази горчив спомен, как не е могла сама да избере името на първото си дете. Сега живеем в различни времена за щастие и аз не бих направила компромис точно с това. За радост и според мъжа ми майката има тежката дума по този въпрос.

# 577
Славина, от личен опит ти казвам - слушай само себе си! Ти си майката, ти си тази, която го носи 9 месеца и ще го ражда това бебче. Абсолютно неуважително е някой така да те "натиска". Трябва да има разбирателство,иначе не става.
Може ли да попитам защо трябва да е на свекървата, а не на твоята майка...примерно? Смисъл...що за наглост 😂😂😂
Мен се опитаха да ме изиграят с първото бебче, но аз се усетих навреме и смених една буквичка в родилния дом,за да не е на никой. Сега твърдо заявявам, че ще е на мама (но самото име си ми е харесвало винаги де, просто бонус, че започва с буквата на майка ми). И пак имаше заплахи, сълзи и тн. Което според мен е абсурдно и детско.
Детето ТИ ще носи това име цял живот, а свекървата ще го преживее.
Подадеш ли още от сега на приятеля ти и майка му, не ми се мисли като родиш какво ще става 😂
Аз също съм на 23г и въпреки, че имах цялата подкрепа от всички, тя не ми трябваше😇 Достатъчно голяма си сама да решаваш.Това, че те е подкрепила не означава, че трябва да има изисквания към името.
Не знам, това си е мое мнение...
Късмет 🍀🍀❤️

# 578
И на сина си и на бебка сега аз избрах имената, мъжът ми в това отношение просто няма претенции. Може би би се намесил само ако бяха нещо така да се каже "твърде нетрадиционно"😁. Не са на никого, просто най-любимите ми на мен мъжко и женско име.
   Важното е вие с таткото да харесвате  името на вашето си дете, то си е вашето малко чудо, а какво би казала или помислила родата според мен няма значение.

# 579
  • Пловдив
Аз казах по-напред,че ще кръстя синът ни на баща ми.Ще му вземе първата буква.Бащата ма моят приятел иска да е на него и сигурно ще се сърди,но грам не ми пука.Това е нашето дете,ние решаваме.

# 580
И аз подобно на Мария, майка ми много е искала да бъда Емилияна, но свекърва и се разсърдила как няма да е точно нейното име и не идвала да види майка ми и мен, после пак не се казвам Елена, но е доста по- подобно. Според мен цялото сърдене е било по- скоро защото в Емилияна се съдържат и буквите на другите ми баба и дядо, но баба- свекърва не е била съгласна.
Аз лично реших да кръстя на моята свекърва и на майка ми. И двете ги обожавам и ще носи тяхната буквичка Simple Smile

# 581
  • Стара Загора
В понеделник ще ходя на преглед и казаха че ще бъде по ЗК, но ако се налага ще платя. Освен че имам контракции, ужасни киселини, от които ми се повръща, май коремът ми леко е паднал, ами и сега мисля че имам гъбички. Не съм имала никога, не знам какви са симптомите, но просто не ми е комфортно там долу и като запазвах час им казах, че ще искам МБ. Ще бъда в 35гс така или иначе, но ме е обзела паника, че ми има нещо или че ще тръгне преди да знам, че всичко е наред долу.
Женска му работа..

# 582
  • Бургас
Аз съм на ЖК във вторник. И също ще искам да вземем секрет за МБ, защото течението ми се усили. Подозирам, че са гъбички от антибиотика, който ми слагаха за бъбреците. От няколко дни и моите контракции зачестиха, но не са болезнени. Мисля си че е нормално на този етап тялото да се подготвя. Учудващо спокойна съм и си мисля, че ще устискам до началото на май месец, пък да видим. Simple Smile
Деси, на теб кога ти беше термина?

# 583
  • Стара Загора
Аз съм на ЖК във вторник. И също ще искам да вземем секрет за МБ, защото течението ми се усили. Подозирам, че са гъбички от антибиотика, който ми слагаха за бъбреците. От няколко дни и моите контракции зачестиха, но не са болезнени. Мисля си че е нормално на този етап тялото да се подготвя. Учудващо спокойна съм и си мисля, че ще устискам до началото на май месец, пък да видим. Simple Smile
Деси, на теб кога ти беше термина?

7 май, но върви 2 седмици по-голям и си имам вътрешно чувство, че ще е април. Момичето ми е на 24.04 и дано не съвпаднат само и всеки да си има празник.

# 584
  • Бургас
Ти си седмица преди мен. Simple Smile
Дано си стои на топло младежа и да не бърза да излиза. И да не уцели на кака си рождения ден. Наистина е хубаво всеки да си има негов ден.

Общи условия

Активация на акаунт