Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 44 548
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета, надявам се да сте добре! Ние вчера минахме на преглед, всичко е наред с бебко 2.350гр. е вече по размер на бебето термина ми е за 03.05, но аз имам някакво вътрешно предчувствие кога ще е датата, другата седмица започваме с тоновете и ще ми издадът болничният и документите. Малко се успокоих, че няма да ме оставят на произвола,.. Grinning
Някоя от вас има ли подути крака и ръце, мен много ме мъчат..

# 586
  • Стара Загора
Между другото и аз имам усещане за дата 12.04 Joy
 Също така лекарят на частно прогнозира, че ако се роди 10 дни по-рано ще е 3500, ако е на термин 3800гр. Сега е около 2700гр шишко.

# 587
С тия гадни течения аман... Това ми е едно от най-големите притеснения през цялата бременност. И на мен на следващия преглед ще ми взимат секрет за изследване, за не знам вече кой път.
  Още малко остана момичета, ще го избутаме. Само да сме живи и здрави и ние и бебетата, всичко друго минава и се забравя!
  На мен коремът ми много често нощем става твърд като камък и боли. Докторката казва, че контракциите траят кратко и отпускат, а при мен като стане така си стои в това състояние доста време и не отпуска, та не знам какво е това чудо.
  DesiStoyanova,  на мен с тази бременност не са ми се подували досега нито ръцете, нито краката. При предната краката ми се подуваха много, накрая нищо не можех да обуя. Тогава обаче беше много горещо лято (юли и август ми бяха 8-ми и 9-ти месец), а аз пък бях качила и много килограми. Стига изследванията да са ти наред, май си е често срещано това.

# 588
Славина, от твоите предложения единствено Елия ми харесва до някъде.
Аз съм за по-традиционни имена - Мария, Мина, Мила. Но в крайна сметка важното е вие с таткото да изберете такова, което ви харесва. Името на детето е важен избор, за цял живот.
За щастие не ми се е налагало да спорим с мъжа ми на тази тема. Той е давал предложения, но винаги последната дума е моя.
Аз самата съм се казвала Мая за три дни в болницата. Но баба ми, свекървата на майка ми, е реагирала много остро, защо не нося цялото й име и са натиснали майка ми да го смени. Тя още пази горчив спомен, как не е могла сама да избере името на първото си дете. Сега живеем в различни времена за щастие и аз не бих направила компромис точно с това. За радост и според мъжа ми майката има тежката дума по този въпрос.
Точно така, Мария! И аз като теб съм имала последната дума за имената на децата. Сега пак ще е така. Според мен името е важно какво ще е. Аз харесвам имена, които могат да се казват и на галено. Сина ми се казва Йордан и му казваме Дани, а дъщеря ми е Петя. Хубава и спокойна вечер!😊😊😊

# 589
Добър ден, Мамчета! Nature Sun With Face
Днес се събудих с мисълта, че май трябва вече да избера педиатър. (Или пък съм закъсняла?!) Simple Smile Нова материя е и това за мен. Започнах да чета по темата, но срещам известни разногласия, още повече в ситуацията в която сме може би има и промяна в организацията. Някой има ли "прясна" информация по темата? Как ще процедираме?

# 590
  • Стара Загора
Трябва да си избереш педиатър, звъниш му по телефона да го питаш приема ли нови пациенти. До началото на 9 месец е идеален момент да се организира и това нещо. Обикновено искат 2 картона - един остава в педиатъра и един в теб. Синята книжка те ще ти я дадат, но по нататък. Трябва ти копие от акта за раждане си спомням и попълнен картон с данни за детето.

До май месец има време и те самите лекари  не знаят дали ще идват на домашно посещение в първите 24ч след изписването. На него преглеждат бебето, ще ти изпише евентуално вит Д, глюкоза (ако има жълтеница), панадол да имаш под ръка и такива неща.
За мен е по-важно да има детски консултации, където се следи тегло и растеж, затваряне на фонтанела и др.

# 591
Много благодаря на Decuto за бързия отговор и изчерпателната информация! Ще изчакам в такъв случай с обаждането.
Случайно да има други мами като мен, които са ходили само на 1 ФМ в 21 г. седмица? Сега съм в 32 г. седмица и АГ-то нищо не ми е казвал, а прочетох, че май повечето от вас са били на 2, че и на 3 ФМ. Трябва ли да се притеснявам или не? Друг е въпроса, че заради извънредното положение АГ-то не ме е преглеждал от месец. Каза, че ако усетя проблем, мога винаги да го потърся.

# 592
  • Стара Загора
Много благодаря на Decuto за бързия отговор и изчерпателната информация! Ще изчакам в такъв случай с обаждането.
Случайно да има други мами като мен, които са ходили само на 1 ФМ в 21 г. седмица? Сега съм в 32 г. седмица и АГ-то нищо не ми е казвал, а прочетох, че май повечето от вас са били на 2, че и на 3 ФМ. Трябва ли да се притеснявам или не? Друг е въпроса, че заради извънредното положение АГ-то не ме е преглеждал от месец. Каза, че ако усетя проблем, мога винаги да го потърся.

Пак се включвам аз.
В момента са позволени всички ФМ, а само ЖК са ограничени/забранени, но ако имаш оплаквания ще те приемат. Аз в понеделник съм на ЖК за издаване на болничен и преглед, като ще споделя за няколко оплаквания и притеснения.

ФМ правих в 31 или 32г.с. и няма да е проблем да запазиш час за твое успокоение при някой лекар, дори и да не е следящият ти АГ. Аз дори се следя успоредно на частно и по ЗК за две мнения.
 Сега преустанових прегледите на частно, за да намаля срещите с хора, но ако не беше извънредно положение щях да си ходя.

# 593
  • Пловдив
Здравей.Аз също съм с една ФМ..И няма да правя друга...Моята не ме е преглеждала от началото на март

# 594
ФМ в 30-32 седмица е ако ти искаш или ако има проблем с тази в 20-24 седмица.
Аз ще я правя, въпреки, че и АГ по ЖК и другия където ходя на частно казват, че няма нужда. Всеки си преценява.
От началото на април почвам тонове и аз, много се вълнувам Simple Smile Тези, които са ходили бихте ли обяснили малко повече- знам само, че ти слагат някакви колани и около половин час засичат тоновете, ако има проблем се прави втори път на същия ден.

# 595
Аз също ходих на ФМ само 21 г. с. Ако всичко е било наред тогава, не виждам смисъл да ходиш на късната.
Днес ходих и си напазарувах нещата за родилното, макар, че имам доста време, но да ми е мирна главата. 🙂
Определено цялото положение с карантината започва да ми се отразява на нервите, а иначе съм сравнително спокоен човек.

# 596
ФМ в 30-32 седмица е ако ти искаш или ако има проблем с тази в 20-24 седмица.
Аз ще я правя, въпреки, че и АГ по ЖК и другия където ходя на частно казват, че няма нужда. Всеки си преценява.
От началото на април почвам тонове и аз, много се вълнувам Simple Smile Тези, които са ходили бихте ли обяснили малко повече- знам само, че ти слагат някакви колани и около половин час засичат тоновете, ако има проблем се прави втори път на същия ден.
ФМ се правят първите две. Третата е само ако има някакви проблеми или по собствено усмотрение.
Общо взето са скучна работа тоновете. 😂
Лежиш 20-30 минути и това е...

# 597
  • Стара Загора
При тоновете около 20мин лежиш на една страна и записват честотата на ударите и евентуални контракции. Скучно е, но си зяпаш нещо на телефона.

За мен са много важни, защото с първото дете ме приеха в болницата заради по-равни тонове и ме заплашиха, че трябва секцио. В продължение на 2 дни ми мериха тоновете по няколко пъти на ден и на 3-тия къде от притеснение, къде бебето беше готово и тръгна само около седмица преди термин.
Нищо й нямаше, нито увита пъпна връв, нито нищо и явно е спяла повечко, но това преживяване не се забравя и ще настоявам за тонове и сега, за да се следи всичко в тези последни седмици.

# 598
decuto определено е важно сега накрая да се следи бебето. На мен с тоновете ще ми дадат и направления за изследвания и 45 дневния болничен.
Хубава събота, макар и затворени у дома

# 599
  • Бургас
Как сте момичета?
Аз вече съм си вкъщи. В петък ми беше последния работен ден. Имах големи планове за този момент, но предвид положението всички се сгромолясаха. Ама да сме здрави!
Кошарата ни е сглобена и започвам да пера и подреждам.
Във вторник съм на ЖК и ще разпитам доктора как ще продължим от тук нататък. Той ще е в отпуск повече от половината април месец и може би ще трябва да търся някъде на частно да ходя. Искам поне на десетина дни да следим тоновете или да правим преглед, че е важно накрая.
Лекаря на бебето е ясен - ще бъде същата, която е и на момчетата. Тя си знае вече.

Общи условия

Активация на акаунт