Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 44 492
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Аз си платих прегледа днес. На 15. 04 ми е следващия преглед, но не знам дали ще е платен или по ЗК. Тогава ще ми даде всички направления за изследвания, хоспитализация, картон и т.н. Днес пуснахме само МБ, за да имаме време за реакция , ако се изолира нещо. А съм сигурна, че ще има гъби. 🙄 След АБ много ми се усили течението, а и винаги след АБ цъфвам.
Мад, аз съм в 33+4 дни и госпожицата е 1930 гр. Моя лекар също каза че изостава с десетина дни, но всичко друго е супер и няма за какво да се притеснявам.
Калъфа на матрака не съм го прала. Оставих го да диша. Като се роди бебето ще сложа протектор и чаршаф отгоре.

# 631
Аз вчера бях за първи път на тонове и много се притесних, защото пулсът на бебка беше много ускорен - като кротуваше 160-170, а като ритнеше и над 180. Пуснаха ми сумати изследвания на кръвта и урината, за да се види дали няма някаква инфекция, на която да се дължи това. Малко по-късно ми направиха и втори запис, който беше много по-добре - пулсът се движеше между 140 и 160. Кръвните изследвания бяха супер, но тези на урината не. Излезе албумин над нормата, съответно някакви съотношения между албумин и креатинин също завишени. Също и бактерии. За бактериите по-скоро мисля, че може да е замърсена пробата, тъй като давах там на място. Утре трябва да повторя изследването на урината при спазване на изискванията за стерилност на пробата и като излязат резултатите ще видим какво ще излезе и ще каже докторката какво да правим. Нямам отоци, кръвното ми е ниско, килограми съм качила съвсем малко, но този албумин...Ще се побъркам вече от притеснение, то почти не остана, а все нещо ново излиза.

# 632
И аз днес бях на преглед, но извънредно тъй като в "Надежда" - така и няма женска консултация само по телефона се чуваме с лекаря. Исках да ми пуснат МБ, защото имам лошото усещане, че са се появили някакви гъбички, дано е фалшива тревога, прегледът беше доста набързо, поне водите се видя, че са в норма и всичко изглежда наред с бебето, но в бързината не са ми нанесли теглото, дължината, нищо в амбулаторния лист, искаше ми се да си го видя как е като размери, защото според мен върви големичък, но ще разбера по-натам явно. В момента съм 33+3, другият понеделник за първи път ще ходя на мерене на тонове, доколкото разбрах се разчитат от лекар, който е на смяна. Това, което ме притесни е, че докторът ми каза да си запиша час на регистратурата за след 16-ти за ЖК, а оттам ми казаха, че няма как да ми запишат час за тогава предвид извънредните мерки. Аз им обясних, че ще влизам в 9-ти месец и все пак ще трябва да мина през някой и друг преглед , няма как и поеха ангажимент да ми се обадят до края на деня  да ми кажат какво са обсъди относно моя случай. Въобще тези мерки много ме напрягат. Вчера си бях запазила час в "Щерев" точно по тази причина, защото трудно стигам до преглед в "Надежда". Избрах д-р Коновалова, но отивайки на място се оказа, че тя отсъства и вместо нея ще преглежда някой си д-р Минчев, реших да остана, влезнах в сайта им и въобще не намерих лекар с такова име. Пред кабинета имаше 4-5 чакащи жени, а беше време за моя час. Дойде въпросният лекар видимо доста млад, сигурно е специализант или младши лекар, но никъде не открих информация за него, а имах притеснения, които исках да обсъдя с по-опитен лекар, затова директно си тръгнах. За втори път в "Щерев" запазвам час за един лекар и ме поема съвсем различен - в "Надежда"  никога не ми се е случвало. Дано се нормализират скоро нещата с ЖК, защото тук тепърва се чака да настъпи пик на болни, а няма как ние бременните да си стоим в неведение и несигурност дали всичко с нас протича нормално. Пожелавам на всички много здраве, пазете се и да избутаме до края, още малко остана Simple Smile

# 633
  • Стара Загора
Наистина всички в София са луднали и според мен ги е страх дори да преглеждат заради възможно заразяване, но ще стават още повече няма какво да се лъжем. Не случайно след Великден ще е бума, защото всички юруш ще се съберат за празника. Ние говорихме и Великден ще си го празнуваме 3-та/4-та сами и продължаваме да стоим вкъщи.

Моите кръвни изследвания излязоха, не са лоши само хемоглобина ми е нисък. Гледам с дъщеря ми в 9 месец е бил 123, а сега 108. Другата седмица лекарката ще ги види и ще каже има ли  нужда да пия нещо. Никакви добавки не съм пила освен огестан, а сега съм само на магнезий още една седмица.
Скрит текст:

Дано и вашите показатели са в норма и да няма бактерии в МБ.

# 634
Дарина, действай щом няма кой, но по-малко и с почивки. Не се претоварвай. И аз още не мога са свикна да бездействам. Мъжа ми тази вечер тактично ми направи забележка, че доктора каза почивка, а аз не съм се спряла. Не съм правила кой знае какво, но цял ден няма как да лежа. Гледах си вчера корема, но не е паднал ниско.
Още малко ще издържим, не остана до деветия месец. А и не знам защо имам усещането, че този път ще пренося. 😀Може би защото до сега не ми се е случвало, но така го чувствам в последно време.
Мария, с дъщеря ми беше същия термин 14.05, но преди 18 години. Преносих я 6 дена. Минаха 6 дена  слид термин и беше понеделник 20.05, на сутринта реших да отида на преглед в болницата, където ще раждам, да видим какво става, защото знам, че за бебето не е хубаво повече от 1 седмица след термин. Качих се на магарето, доктора ме прегледа и каза: " Ами ти си с 4 см разкритие! Искаш ли да родиш днес?" Аз се зарадвах и казах "Дааа"☺☺☺. Сложиха ме на система и след 2 часа я родих, но болките ми бяха много по-силни от първото раждане. Сега каката се радва, че бебето сигурно ще е като нея зодия телец ☺☺☺. Мария, и мен не ме свърта да лежа. Стискаме зъби още 40-45дена. Аз днес трябваше да ходя за 45 дневния майчински, но няма ЖК. В четвъртък ще има, но само платен преглед - 40 лв- (😣😣ужас, това са много пари за 1 преглед, Е, да дадох 100 лв, но за ФМ)
Хубава и спокойна вечер!🤗🤗🤗

# 635
Да се отчета :днес бях на ЖК. Бебка е 2165 гр, в 34+0 г. с. Взех си 45-дневния болничен и всички документи за раждането.
По принцип в извънредното положение, няма ЖК, но АГ-то ми направи на добра воля този преглед безплатно.
Но всички останали изследвания:кръв, урина и МБ, които са задължителни, ще трябва да ги платя.
Тя ми връчи влагалищтния секрет, едно листче, на което е написано какви изследвания трябва да направя и ми каза: Съветвам всички момичета, да си търсят правата, защото това ви се полага, тъй сато сте плащали здравни осигуровки и е заложено в програма '' Майчино здравеопазване ''.
Предполагам сумата няма да е нещо фрапиращо, но въпроса е принципен, винаги ме вбесяват такива несправедливости.
Обадих се, на телефона, който е даден за въпроси към МЗ и там жената, която вдигна не знаеше какво да отговори, и каза : Еми плащайте си, аз какво да направя!
Подадох писмена жалба на имейла на МЗ, много ми е интересно, какво ще отговорят.

# 636
Да се отчета :днес бях на ЖК. Бебка е 2165 гр, в 34+0 г. с. Взех си 45-дневния болничен и всички документи за раждането.
По принцип в извънредното положение, няма ЖК, но АГ-то ми направи на добра воля този преглед безплатно.
Но всички останали изследвания:кръв, урина и МБ, които са задължителни, ще трябва да ги платя.
Тя ми връчи влагалищтния секрет, едно листче, на което е написано какви изследвания трябва да направя и ми каза: Съветвам всички момичета, да си търсят правата, защото това ви се полага, тъй сато сте плащали здравни осигуровки и е заложено в програма '' Майчино здравеопазване ''.
Предполагам сумата няма да е нещо фрапиращо, но въпроса е принципен, винаги ме вбесяват такива несправедливости.
Обадих се, на телефона, който е даден за въпроси към МЗ и там жената, която вдигна не знаеше какво да отговори, и каза : Еми плащайте си, аз какво да направя!
Подадох писмена жалба на имейла на МЗ, много ми е интересно, какво ще отговорят.
Браво на теб, JonyJ☺! Аз в четвъртък съм на преглед. Казаха ми, че са само платени, по 40 лв. В това трудно финансово положение е направо ужас 😣, несправедливо е. Как да е спокоен човек и да се радва, кото за всичко искат пари! Спекулират с всичко! Да, ще каже някой, като искаш деца, трябва да си ги гледаш. Ами тези деца са и за страната ни, те са българчета!

# 637
Аз съм на частно от самото начало, защото в клиниката ми е по-спокойно, а и имам допълнително здравно осигуряване, което ми поема повечето разходи.
Но е факт, че си плащаме осигуровки и е доста нагло да карат всички да си плащат заради кризата. Трябва да си потърсим правата, как така ще си плащаш осигуровки с години и когато дойде моментът за мед. грижа, която се поема от ЗК да ти кажат - еми плащай си.
То бива да крадат, ама на гърба на бременните жени.....

# 638
Здравейте! Приемате ли нови членове? Stuck Out Tongue Winking Eye Следя темата от много време, но чак сега се престраших да пиша. Аз съм Мариета, на 25 години съм (26 почти) и чакам момченце. Първо дете ми е и вълнението е голямо. Благодарение на Вас научих много важни неща! Терминът ми е 15ти май, но поради медицински причини, ми се налага да родя секцио и най-вероятно ще е по-рано. Утре ще ходя да вадя болничен и ще видя как стоят нещата с тези тонове. Не знам за Вас, ама аз откачам в тая карантина! Имам нужда от движение и разходки. Много се надявам до май да поотшумят нещата, ама защо ли не ми се вярва. На обратно броене съм вече Heart Eyes Благодаря Ви, че сте толкова активни. Бъдете здрави Вие, семействата и бебчетата Ви!

# 639
Добре дошла, Marietadd. И аз чакам момченце и ще ми е първо дете, така че те разбирам напълно. Вълнението е голямо какво ли не му купих вече, нямам търпение от една страна да идва по-скоро май месец, от друга пък ме е малко страх дали ще успея да се справя с всички премеждия, които тепърва ми предстоят. Но все пак щом природата ни е отредила да станем майки би трябвало да можем да се справим с всичко Simple Smile Пожелавам ти леко да минат последните седмици до раждането. И на мен много ми липсват разходките, движението и слънцето, искрено завиждам на всички, които живеят в къщи с големи дворове. Бъди здрава, пази се и дано до месец-два всичко да се нормализира, за да можем да излизаме навън с мъничетата и да имаме свободата, която сега ни липсва Simple Smile

# 640
Ооо дааа, чак сега осъзнавам колко е прекрасно да си в къща с двор! 😂 Казах на ММ, че като отмине това чудо, никакъв апартамент няма да си купуваме. Да си продава неговите и да си купуваме къща, че просто не се търпиии...
Просто това вече ми е новата мечта-къща с двор 😃❤️ докато не стане, няма да се откажа хаха
Аз днес ще звъня на моят доктор да го питам какво правим с документи, със запис на тонове и като цяло с всичко, защото от 10 февруари някъде, не съм ходила на лекар и малко в повече ми идва това нещо... Той също работи на частно, но му затвориха целия медицински център. Ако трябва ще ходя другаде на частно, само да има къде и отивам с 300.

# 641
Добре дошла, Мариета.
На мен ми е второ дете, второ момиче, но вълнението е също толкова голямо 😊.

Относно тоновете, явно всеки ги започва по различно време. Аз вчера бях при АГ-то да си взема пълния пакет документи за раждането и тя ми каза, да започвам със записите на тонове в 36 г. с.
Каза да правя записите, в болницата, в която съм решила да раждам.
И тъй като вече започнахме да излизаме една по една в 45-дневния, да ви питам, момичета, решихте ли вече в коя болница ще раждате. Аз съм решила в Шейново, понеже е близо до дома, а и два пъти се налага да лежа там, опознах обстановката и лекарите, там ще се чувствам спокойно.
Боже, докато го пишех осъзнах, че момента наближава и е толкова вълнуващо, забравих всички проблеми и неволи покрай ИП. 😊

# 642
Добре дошла, Мариета Simple Smile
17154, вчера докато лежах на тонове в Надежда, разбрах, че пак ще сменят схемата в Надежда за прегледите, вече освен вайбър консултации, всеки лекар ще има 2 пъти по 2 часа седмично да си прегледа и регистрира собствените пациентки. Така, че мисля че скоро от там ще имат решение на проблема с прегледите. Simple Smile
JonyJ, по принцип съм решила да раждам в Надежда, където се и следих, иначе Шейново ми е втора опция, ако е много спешно, защото е на 200м от нас. Simple Smile
Вчера пуснах ПКК+урина+асат+алат+глюкоза+още нещо Simple Smile и микробиология и дадох 75лв, като в Надежда са завишени цените спрямо повечето лаборатории. Вирусологията като я пусках в началото май беше пак около 75. Сега още не са ми я искали пак.
Но и аз съм на мнение, че не може да изискват да си плащаш нещо, което ти се полага, защото ако масово родилките откажат всички ще ни вкарат да раждаме в изолатора. Simple Smile

# 643
  • Стара Загора
Честит сняг Joy Тук едва имаше по покривите, после валя дъжд и няма и следа от снега вече.

За някои април ще бъде baby month и е вълнуващо и плашещо. Аз ще раждам отново в частна болница в провинцията. Нормалното е 500лв, секцио 900лв, епидурална 200лв. Първият път не съм си избирала екип и който се падна на смяна. Мисля и сега да направя така, но ще реша в следващите седмици.
Наистина е немислимо как може да искат пари за всичко, а някои хора/съпрузи дори не работят сега.
Стискаме кесийката и колкото може повече ограничения. Поне се смеем с мъжа ми, че дрехи не купуваме, маникюр и фризьор няма и всичко отива за храна и кредита, РД на малката отпада, а това щяха да са 400лв, по Великден ще боядисваме 10 яйца макс.
Наумила съм си да правя кифлички вкъщи, ама да видим колко ще ми тежи Joy

# 644
Здравейте, мами! Аз съм с термин 26 май и чакам момиченце. Чак сега се разрових за подобна група и се радвам, че ви открих. Ще се радвам да споделите каква фолиева коселина приемате. Аз доскоро пиех витамини от чужбина, но ми свършиха и сега се чудя какво да взема, по-специално за фолиевата ме интересува. Може би назад в темите сте коментирали, за което се извинявам!

Общи условия

Активация на акаунт