Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 44 507
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Аз си взех памучно бельо и дамски превръзки, големи нощни, не за родилки.

Сърцебиене и прескачане получавам от време на време. Много е гадно, добре че не се случва всеки ден.

И да ви разкажа какво приключение имахме вчера.
По обяд ми падна малка част от тапата. Меко казано се шашнах, защото ми е много рано, едва в  34 гс съм. Писах едно съобщение на доктора и влязох в банята. Той ми каза да отидем до болницата, за да ме прегледа дежурния лекар.
За щастие разкритие нямам. Водите били намалели, но все пак в норма. Правиха ми тест и няма изтичане.
Доктора там ми каза, че е нормално за трета бременност всичко да започне по-рано, но за сега признаци за раждане няма. Бебето още било високо, шийката е добре. Препоръча ми повече почивка, за да изкарам поне още две седмици.
Утре съм на ЖК при моя лекар и ще видим той какво ще каже.
Изобщо не съм готова психически да раждам все още. Но извъртях три перални бебешки дрехи дрехи и започвам  да гладя и подреждам. Няма да ме пита госпожицата, та поне физическата подготовка да е на лице. 🙂

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 08:57 от Мария

# 616
Вие какво бельо сте решили да си носите в болницата?

Аз ще си взема еднократно 2 пакета, за всеки случай.

Здравейте,

Аз си взех две кутии еднократно бельо на Canpol. Бях чела, че е добре да е с един номер по-голямо и съответно си взех L размер. Оказа се, че доста ми стягат ластиците. Мисля, че трябва да се вземат 2 размера по-големи или да е друго бельо или марка, ако ще е секцио. ( лично мнение) Simple Smile

# 617
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм се включвала при вас, но колкото повече ви чета толкова повече осъзнавам, че "финала" наближава! В юнската темичка повечето са по-назад и аз там се заблуждавам, че има още ехее, много време. Grinning Тези дни влизам в 31 седмица, имам час за ФМ в петък. ЖК вероятно ще ми я отмемят за към 34 седмица, когато ще пускаме и МБ. Още не знам как ще раждам.
С покупките все си мисля, че съм готова и все има още неща в списъка. За бебо ни остава корито и мрежичка за него, аспиратор за нос и козметика. А за мен превръзки и бельо за болницата. Имам една кутия еднократно, но ми се иска и на мен да си взема памучни само, че с това НЕизлизане трудна работа.
Заредих се и с малко памперси и една кутия АМ за всеки случай, че знам ли какви времена ще дойдат.. Тя не, че една кутия ще ме оправи ама да ми е по-спокойно някак Joy
Остават ми приготовленията вкъщи - разместване, пране, подреждане, но смятам към 20 април да започна с това. Хем ми се вижда рано, хем ме е страх да няма изненади..
Мария, стискай я още малко бебка! Лежи си повече, надявам се всичко да е наред при теб и всички останали! Blush

# 618
  • Стара Загора
Мария, много вълнуващо! Дано издържи още 2 седмици най-малко ппне да бъдете в 9 месец. Предолагам, че ще те следят по-често и всичко ще бъде наред.
Аз цяла бременност отивам до тоалетна с едно наум и оглеждам ТХ много внимателно. Странно е, защото с първото изобщо не се бях вглеждала и замисляла за такива неща, а сега съм нащрек за всичко. Очаквам с огромно нетърпение прегледа следобед.

Аз имам 1 пакет еднократно бельо на Canpol XL, но предният път на 3-тия ден си сложих мое бельо с техни превръзки за родилки. Сега съм прибрала 3-4бр памучно бельо от старите ми, с които ще се разделя на драго сърце Grinning и ще си купя ново бельо като родя и видя как вървят нещата с кг и размери.
Но и аз трябва да прибера 1-2 превръзки от нормалните, т.е.  не за родилки поне за изписването и прибирането.

# 619
  • Бургас
Благодаря ви момичета!
Аз имам добро усещане, че ще кротува госпожицата. А и от вчера насам нищо повече не е падало и изтичало.

Деси, то и да не гледаш хартията няма как да се пропусне. Аз изобщо не съм усетилa кога е паднала. Като влязох в тоалетната и я видях на бельото си. После имаше и по хартията още малко.
Но не е паднала цялата и това е добре. 🙂

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 10:08 от Мария

# 620
  • Пловдив
Здравейте..Аз още нищо не съм приготвила за болницата..Ние се нанесохме в новия апартамент вече,та още има за подреждане..Аз също получавам сърцебиене..и се шашкам чат-пат...Аз на тонове не съм ходила,то сега с това положение...не знам какво ще става...За сряда уж си запазих час при моята,да ми даде направление за очен,че съм с лещи и още не съм ходила...Само се моля бебко да не излиза още,а да си седи вътре ..

# 621
  • Стара Загора
Аз се почувствах с еднс идея по-спокойна като събрах сака за болницата + нещата за изписване, а вкъщи изпрах и изгладих всичко, за да не по прави мъжът ми сам, а и ще гледа дъщеря ни все пак. Остана само да донесем кошарата, но това ще го свърши другата събота и неделя с идеята отново да не ходи сам + детето, ако нещо се наложи мен да ме няма.

Ох, как сънувам и ние да сме в новия апартамент, но строежа ще завърши май/юни и после трябваше да обикаляме магазините за обзавеждане, плочки и т.н. ама как ще стане не знам. Сега сме в 2 стаи и аз ще спя с бебе и кака Joy ако много плаче бебето може каката да се изнесе в хола, но тя е толкова привързана към мен и мисля че и на плач ще издържи.

# 622
  • Стара Загора
Ето това видео е много интересно и показват как се диша по време на контракции и напъни:

https://youtu.be/0pNldTVh5B4

# 623
  • Бургас
Дарина, действай щом няма кой, но по-малко и с почивки. Не се претоварвай. И аз още не мога са свикна да бездействам. Мъжа ми тази вечер тактично ми направи забележка, че доктора каза почивка, а аз не съм се спряла. Не съм правила кой знае какво, но цял ден няма как да лежа. Гледах си вчера корема, но не е паднал ниско.
Още малко ще издържим, не остана до деветия месец. А и не знам защо имам усещането, че този път ще пренося. 😀Може би защото до сега не ми се е случвало, но така го чувствам в последно време.

# 624
  • Стара Загора
Минах ЖК днес. Задължително всички са с маски, мерят температурата и си слагаш дезинфектант на ръцете.
Прегледа ме обстойно, голямото ми момче е към 2700гр и в амбулаторния лист са ме писали 35г.с. вече. Слязъл е съъвсем леко според лекарката, иначе водите били добре. Каза че по всички показатели е на горна граница и пак ме пита колко кг било първото дете (3390гр) и че това ще е доста повече.
Взе ми МБ и ми даде направления за кръв и урина, които ще пусна утре.
Направи ми впечатление, че преди МБ извика да избършат с някакъв препарат дръжките на гинекологичния стол и след мен отново.
После бях на тонове (струват 20лв) около 20мин и имах едно бутонче, което да натискам всеки път когато беб мърда. Каза че тоновете са много ритмични и беше доволна.
Другата седмица съм отново на преглед и тонове и каза че ще се виждаме всяка седмица до края. Каза минимум до 12 април да го държа и после ще го мислим.
Твърдо е за естествено раждане било и на 4кг бебета.
Относно раждането са забранени посещенията и за изписването таткото чака във фоайето с маска сам без други "гости". Каза че вода имали в диспенсъри, но все пак мисля да си купя 1-2 шишенца и да ги сложа в багажа, но като цяло да си нося всичко и да не се налага да ми носят неща при престоя.

# 625
decuto, голямо бебе, супер Simple Smile)
Искам да попитам, особено тези които са с второ дете. Какво мислите за омнибиотик панда? Помага ли наистина. 33+ 5 съм и педиатърката на бебето / която ни е и семейна ЛЛ/ препоръча да започна да го пия, ако мога да си го купувам. Каза,че е около 75 лева.
Та пили ли сте преди, помага ли наистина? Благодаря

# 626
И моят преглед мина и тоновете също. При нас малкият изостава с 10 дена и понеже нещо почна да ми играе кръвното и пулса, утре съм на кардиолог и може би ще слагаме холтер да видим какво се случва. Иначе тоновете, плацента, водите и доплера бяха добри и на 9-ти сме на преглед и тонове пак, за да обсъдим пак размерите.
Дребосъка още е седалищно, но АГ каза, че по-дребните бебета се задържат по-дълго време седалищно, но все пак след като се роди задължително да отида на ортопед, понеже при тях е по-висок риска от дисплазия.
В 33+3 е 2100 гр.

# 627
  • Варна
Момичета, как минавате ЖК? Аз сега говорих с моето АГ, каза ми, че няма как да мина по ЗК до 13 април. В крайна сметка реших да запазя час за частно, защото от 16 февруари не сме гледали беб. Ще ходя в четвъртък. Тонове не знам дали ще ми се следят. В болницата за момента и тоновете не следели... Confused

За бельо в болницата и аз все още се чудя, но май ще заложа на памучно + нощни превръзки.

Преди няколко дни взехме матраче. Вие мислите ли да перете калъфките на матраците или поне да се проветрят? Не съм сигурна как е добре да се процедира.

Взех и памперси, тази нашумяла Павловича мас за бебета и някои още дребни неща, но имам и още за купуване. Вие колко памперси взехте предварително и кой размер?

# 628
След онлайн консултацията ме викна АГ на преглед, но аз ходя на частно по принцип. За тонове всеки доктор процедира явно различно мен ме пращат от 34 седмица, малката ми сестра ходи от 36, една позната от 28. Някои ходят чак на края.
По здравна каса май бяха два пъти тонове след 36-та.
Аз мисля да изпера калъфът на матрака.

# 629
  • Стара Загора
Първият път започнаха следене на тонове от 36гс, сега от 34гс, но се плащат. Преди 4г бяха безплатни, а сега по 20лв. За ЖК платих само такса взимане на материал за МБ 5.10лв + 5лв за 45-дневния болничен.

Калъфът на матрака не помня дали го изпрах, но слагах протектор за матрак и отгоре чаршаф. Пропускане от памперса или повръщане се случва и протекторът пази матрака. 2 броя протектори имам да ги сменям.

Памперси купих от Емаг като бяха в промоция 240бр 4-8кг. Ако случайно се роди под 4кг ще купим от бебешкия магазин до нас по-малък размер. В началото и по 10 памперса отиват на ден и си заслужава голям пакет с много бройки.

Общи условия

Активация на акаунт