Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 6
Добре де ти държиш на семейството като ценност. По какво избираш мъжете, тогава? Не искаш ли и те да държат на семейството като ценност? На мен ми се струва че това още в самото начало на една връзка трябва да се преговори. Защото ако единия е само за забавлението, за другия тази връзка няма бъдеще.

Bonbone, ако наистина искаш толкова много дете, може инвитро с донор. Този вариант обмисляла ли си го?
Не, не съм.Представям си това детенце в семейна среда - с баща с майка. Simple Smile
Обмисляла съм осиновяване, също така.
Но държа на семейството като ценност.

# 31
 • Мнения: 33 875
37 не са малко, щом ти е фикс идея майчинството, прави план и действай.
С депресия няма да стане.
Донор ли, осиновяване ли, да имаш време да го отгледаш това дете.
Не чакай повече.

# 32
 • София
 • Мнения: 16 405
Bonbone, ако наистина искаш толкова много дете, може инвитро с донор. Този вариант обмисляла ли си го?
Не, не съм.Представям си това детенце в семейна среда - с баща с майка. Simple Smile
Обмисляла съм осиновяване, също така.
Но държа на семейството като ценност.
Добре, това е твое право.
Само имай предвид, че не всеки оплодител е подходящ за родител. Това, че някой иска семейство и дете, не означава, че ще стане добър родител – между "искам" и "мога" има голяма разлика.

# 33
 • Paris, France
 • Мнения: 5 719
Невена, обърнах внимание на  всички мнения, благодаря! Депресията е от доста време по мое мнение. Мисля, че това е първото което трябва да излекувам в себе си.
Живея в голям град и пак има подмятания. Стремя се, да не им обръщам внимание.

Интересно ми е от кого идват подмятанията - роднини, съседи, приятелки, колежки, колеги? Има ли начин да не контактуваш често с тези хора? Важно е за начина, по който се чувстваш.

Не искам да те разочаровам, но подмятания ще чуваш и след появата на дете, тогава още повече. Ако сега са защото нямаш дете, тогава ще са заради това, че им се виждаш прекалено стара, прекалено дебела, прекалено кльощава, че навличаш детето, че не го обличаш, че бащата не го гледа, че само бащата го гледа, че не яде, че много яде, че няма баща, че не прилича на бащата, че е буйно и шумно, че не успяваш да го усмириш или че прекалено го държиш. Списъкът може да продължи до безкрайност. Трябва да свикнеш или да смениш средата, като второто е по-лесно. Важно е за детето.

Пиеш ли антидепресанти? Те пречат на забременяване, но и май не могат да се пият по време на бременност.

# 34
 • Мнения: 189
Прекъснах, последната връзка поради 2 основни причини, една от които е тази, че въпросният мъж, не желаеше да създава семейство и дете.
Промених заглавието на темата, за да е коректно, спрямо тези които наистина никога няма да имат тази възможност.
П.П. Детето, не ми е фикс идея. Просто така го чувствам.

# 35
 • Мнения: 6
Прекъснала си връзка, добре. Ама въпросът е защо си ги започвала безперспективните връзки и респективно защо не си започнала други, които може би са щели да бъдат по-перспектвни?

# 36
 • Мнения: 9 881
Аз не знам как ги почвате тези връзки с “искам семейство и деца”. Решавай си човекът доколко ти е важен, ама не само на приказки - искам семейство/не искам семейство. Той може и да иска, но поведението ти да го отблъсква. А и не спираш да повтаряш колко си разочарована от хората. Ми не се очаровай толкова от някскви илюзии за бъдеще време.

# 37
 • Мнения: 189
Преди последната връзка имах друга, която не желая да си спомням. Имаше емоционално насилие и вербален тормоз. Наричаше ме, цитирам:  "боклук, парцал ,отрепка, и т.н." Беше ми казал, че никога няма да имам деца,  и никой никога няма да ми предложи брак.  След всичко това, следваха извинения и мили думи. Но аз избрах себе си... Само че, излекуването от това безумие, което търпях 3 години,  ми отне горе - долу още толкова, за да се стабилизирам психически. Сега, пък човекът, изглеждаше толкова мил, добър и нежен, а се оказа, че обича флиртовете
и никак  не желае семейство. Значи, грешката си е в мен и моите избори. Не пия антидепресанти, търся си терапевт, но започвам и  нови курсове и съвсем няма да имам време за нищо.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 17:30 от Bonbone

# 38
 • Мнения: 910
Да дадеш съвет на жена, че дете може да има и без мъж е просто извратено. Друга дума няма това е просто извратено. Един от най-извратените съвети който съм чувал.

Само като допълнение. Такъв съвет издава една повърхностност и крайно, или пълно отсъствие на разсъждения в областта, или дълбоко неразбиране на ролята на бащата в личностното изграждане. Едвали не отричане на тази роля като непотребна.


Какво ти пречи да осъзнаеш факта, че всяка жена може да има дете и без мъж?
Впрочем и мъжа може да има дете без жена като например си осинови?
Ако това те скандализира проблема си е твой.
Авторката така или иначе писа, че държи на семейството и си представяла детето с майка и баща. То предполагам всички така си го представят, но много хора по една или друга причина остават самотни родители.
От първия пост не ставаше ясно, че на нея й липса просто да има човек до себе си, а че иска дете. Двете не винаги вървят ръка за ръка.
На всичкото отгре се кара на потребители и пали много лесно. Което може да обяснява житието и битието й.
Аз нямам повече съвети по темата.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 19:08 от bubanka

# 39
 • Мнения: 423
Каква фикс идея, това си е нормален "майчин инстинкт", всъщност какъв инстинкт, това може да се нарече дори смисъла на нашият живот. Не знам дали и търсене на партньор чрез сайтове за запознанства не би било добра идея за теб. Има дори и такива агенции.

Щото при някои и работата ако им е така да не срещат много хора, ще им е по-трудно да намерят партньор. Доста нормално си стана в днешно време хората да се срещат чрез интернет, въпреки, че има и минуси, но и плюсове.

Не отписвай и тази възможност, пък и лесно ще отсяваш хората още в началото ако някой не иска да има дете. Има и мъже, които също копнеят за деца.

# 40
 • Мнения: 458
Бонбоне, внимавай само в желанието си да станеш майка да не се натресеш като на моя бивш. Защото, много често това желание за дете замъглява останалите фактори и после има да си блъскаш главата цял живот като мен
Биологичния ти часовник тиктака явно и е нормално да искаш дете.
Самотата ти те кара да го искаш още повече и така се завърта въртележката.
Дете е хубаво нещо, но не на цената на някой мухъл, който да ти стъжни майчинството.
Смешното е че ако имаш дете ще си мечтаеш за чаша вино и книга в тиха вечер. Така, че няма пълно щастие..

# 41
 • София
 • Мнения: 1 208
Не се отчайвай. Аз се разделих с първия ми мъж на 38. На 39 вече бях бременна, та нещата се случват спонтанно и в по-напреднала възраст. Съветът ми е като срещнеш мъжа, да не си губиш времето, ако той не е на етап за  семейство и деца.

# 42
 • София
 • Мнения: 2 928
Бонбоне, ако си на етап -сега и на момента, не поставяй условности.
Смятам, че не си готова все още. Осъзнаваш времето, липсата, желанието, но някак имагинерно.

Имаш още време, оправи душата си първо.

# 43
 • Мнения: 423
Бонбоне, внимавай само в желанието си да станеш майка да не се натресеш като на моя бивш. Защото, много често това желание за дете замъглява останалите фактори и после има да си блъскаш главата цял живот като мен
Биологичния ти часовник тиктака явно и е нормално да искаш дете.
Самотата ти те кара да го искаш още повече и така се завърта въртележката.
Дете е хубаво нещо, но не на цената на някой мухъл, който да ти стъжни майчинството.
Смешното е че ако имаш дете ще си мечтаеш за чаша вино и книга в тиха вечер. Така, че няма пълно щастие..
Познавам такава жена, не бих го нарекъл "замъгляване", а съвсем съзнателно занижаване на критериите и допускане на компромиси с мисълта, че времето притиска и детето е приоритет.

Тя вече е имало горчив опит, като жертва на домашен тормоз, надявам се, че за напред поне такива ще ги усеща по-лесно и няма да започва връзка с тях. Това е най-важният компромис, който НЕ трябва да допуска, може да има други минуси мъжа, но за лошо отношение и насилие е недопустимо !

# 44
 • Paris, France
 • Мнения: 5 719
Преди последната връзка имах друга, която не желая да си спомням. Имаше емоционално насилие и вербален тормоз. Наричаше ме, цитирам:  "боклук, парцал ,отрепка, и т.н." Беше ми казал, че никога няма да имам деца,  и никой никога няма да ми предложи брак.  След всичко това, следваха извинения и мили думи. Но аз избрах себе си... Само че, излекуването от това безумие, което търпях 3 години,  ми отне горе - долу още толкова, за да се стабилизирам психически. Сега, пък човекът, изглеждаше толкова мил, добър и нежен, а се оказа, че обича флиртовете
и никак  не желае семейство. Значи, грешката си е в мен и моите избори. Не пия антидепресанти, търся си терапевт, но започвам и  нови курсове по английски език и съвсем няма да имам време за нищо.

Основният ти проблем е, че седиш и търпиш, когато е очевадно, че човекът не струва. Всеки мъж в началото е мил. Само олигофрен ще те нарича парцал и боклук преди да чувства, че си му в кърпа вързана. Естествено, че ще става мил когато види, че може да си тръгнеш. И точно тогава е трябвало да си тръгнеш, колкото и мил да е ставал.

Всички попадаме на подобни мъже, но не седим с тях 3 години или 3 месеца. Такива мъже съществуват и ще съществуват докато има жени като тебе.

За флиртаджията  - много мъже лъжат, че търсят сериозно за да имат какво да чукат безплатно известно време. Това няма как да го избегнеш ако не излизаш само с братя на близки приятелки, примерно. Част от живота е.

Грешките, ако ги имаш, не са в избора, а в това, което правиш след като установиш, че човекът не отговаря на представите ти за партньор, съпруг.

Добра терапия е тичането, танците. Трябва да изразходиш енергия. Терапевт не мисля, че ще помогне. Тук ти пишем същото, а там трябва да си губиш по 2 часа от живота да ходиш да беседваш с него.

Вдигане на тежести докарва до еуфория след това и разкарва депресията.

Иди в сайт за взаимопомощ с учене на език. Може да срещнеш някой западняк, но не отговаряй на разни навлеци от втория и третия свят! Чудесно е да учиш езици.

Щом не си на антидепресанти можеш да се измъкнеш бързо.

Можеш да почнеш да ходиш бързо след вечеря. Не да бягаш, но да си леко задъхана. Ще усетиш бързо разликата в качеството на съня и настроението.

Общи условия

Активация на акаунт