След раздяла с любовник

• 23 017
  • 561
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм против галене с перце... Да я поздравим ли? Да и кажем, че е постъпила добре? Не е. Постъпила е глупаво от его и сега пак страда от его. Това е животът, бъркаш и носиш последици. Да се тръшкаш не е решение. Да се правиш на светица, изкупваща грях, също. В момента тя просто тормози околните. Не ми се мисли за майка и.
Загрижени или не за състоянието и, не сме ние хората, които могат да направят нещо. Има близки и очевидно лекар. Ако те я оставят така, ние ли да я заведем за ръка до психиатрията?

# 211
Питам един прост въпрос мили ми разбирачи, мен не ме гледайте, я съм прост човек от село.
ВИЕ с какво и помагате ?

Хайде искам да чуя. Thinking

# 212
Мога да задам същия въпрос - Ти с какво и помагаш? Поддържаш образа на жертва?

# 213
  • Terra incognita
Мили ми Сталионе, това да й държиш ръката, да я успокояваш и насърчаваш е най- грвшното в случая. Същото, като да поощряваш и успокояваш дете, което е направило голяма беля. Последствията са същите- победоносно чувство, липса на чувство за вина и разрушително поведение за околните.

# 214
  • Варна
Stallion, понякога критиката провокира осъзнаване и самозащита. Обиди не са нужни. Но моята леля ( руса красавица,с опит) ме изваждаше рязко от емоц. водовъртеж. Истории, изводи на познати. И неизменното - мъже милиони, душичката си пази. Терапия тип шамарче, душ и гуш .

# 215
  • София
Свърши форума за взаимоомощ, вече е онлайн платформа. Всеки пише според личен вкус и възможности.
Да ти кажа обаче, как ти помагаш:
1. Пет мили и дълбоко състрадателни думи. 2. Малко проценти за каквото щеш, с уклон към малтретираните жени и психо разстройствата.3. Пет приказки, как само ти имаш меродавно мнение, да не ни слушат нас. 4. По някой изсмукан пример, всички гравитиращи в една равнина. 5. Малко дълбоко състрадателни думи отново. 6. Нейде на десктопа ти стоят телефоните на Анимус и неколцина психотерапевта или прихиатри и ги копваш и поднасяш според случая.

Скука, мен, живни малко. И стига с тоя патос.

# 216
Не ми пука за нея...трябва ли? Поредната пеперудка, този път зарязана, и не може да преживее, че тя великата е изоставена от некъв си прошляк.....Трябва да я съжалявам?!?! Хахахахха

Прочети следното и реши дали има нужда от съчувствие:

Ами сигурно, кой би дал на току-що излюпената си приятелка да употребява обидни епитети по напълно непознат човек, а той самият знаете ли колко жалък беше... "ай затваряй и на тая" какво ми губи времето. Била съм го тормозела и щяла да ме съди видите ли... не беше мъжкарско поведение всичко била чула тя, ами иди в другата стая обясни човешки каквото имаш и затвори страницата по нормален начин, кому е нужна тая горчивина? Не съм спала 3ти ден, чудя се къде да се дяна . Два дни не съм сложила хапка в устата и защо, заради един сопол на който между другото бях сребърна лъжица в устата. Не че нещо, но визуално и чисто професионално го превъзхождам...
Какво ме впечатли ли? Ми отношението му към мен, така ми.омота главата, в такъв филмме вкара, че още ме побиват тръпки. Моля за кураж!!!!  Sad

ПС: Ако не беше изневерила, може би щях да ѝ съчувствам. В случая - не мога. Каквото повикало, такова се обадило.

# 217
Мога да задам същия въпрос - Ти с какво и помагаш? Поддържаш образа на жертва?
Веднага ти отговарям, правя всичко възможно да я убедя да посети психолог и да смени сегашният си психиатър с друг. Също и да я успокоя, защото това което ми сподели и причините защо се чувства така на ЛС

Най-много ли? Предателството. Моето към партньора и на този към мен.
Този ме съсипа. В очите на хората съм боклук и парцал. Съжалявам. Как да се справя?

Аз не си играя на психолог, за мен в важно да убедя човека, ако видя, че има нужда от такава помощ, да я потърси.
Всичко друго е безотговорност и по-лошо дори от това, което виждам по темите.

# 218
На мен ми прави впечатление, че във всяка тема, където някой споделя своя несполука или житейска изцепка, Сталион директно ги праща ако не на психиатър, то поне на психолог.
Ми не, не всеки случай е за специалист, понякога е достатъчно просто да свиеш перките, да си понесеш последствията и да си пренаредиш приоритетите. Само социопат или психопат не може да добие реална представа за постъпките си, тук случая е наранено его и страх от още унижение, а правенето на жертва е стар трик да се освободиш от отговорност. Ами, време е да порасне авторката и да поеме такава. Хапчетата няма да ѝ помогнат.

# 219
Има нужда от съчувствие, че се е оставила на селянчето, и е имала (уж) връзка с него. Урокът е - да не връзва на всеки селяк, който е показал внимание. Да се научи да подбира.

За мен болднатото е най-вярно.

# 220
  • София
Сталионе, по-бетер си и от тралала - коя не дръпнА на лично ? Grinning

# 221
  • Terra incognita
В подобни ситуации най- добрият психолог е този, който ще те отрезви я с шамар, я с няколко думи на място. Не е нужно да има диплома и лъскав кабинет.
На психолог се ходи, когато имаш тежки екзистенциални проблеми, а не при банални тийн драми, стари, колкото света.

# 222
Сталионе, по-бетер си и от тралала - коя не дръпнА на лично ? Grinning

Моля да не намесваш мъжа на живота ми! Догодина го чакам за сериозна връзка. Heart Eyes

# 223
  • Варна
Stallion, за да си полезен, промени мисленето и. Тя трябва да се учи от грешките си, не да ги повтаря. След психолога, отново ще е в личния си, мрачен свят. Не някой, а тя трябва да си помогне. Лекари и лекарства не са панацея, личната мотивация е в основата. Има жени, които не са преживели развода си от 20г. Ходят при най - добрите терапевти. Какво мислиш за тях? Едната постоянно повтаря, че не може да се промени. Не приема, че света около нея се мени интензивно. Личен хаос.

# 224
Soul Free ти удари дъното честно, толкова безчувствен човек и то жена, но хората сами ще си направят изводите, няма нужда да те коментирам дори.

Цитат
Не ми се живее .......

Онази вечер не заспах след 6 диазепама. Сега съм на лексотан и той е все едно тик- так. Значи, тогава ще вляза в лудницата и ще искам да съм денонощно на инжекции, за да не мисля за това как сама нагазих това блато...

Знае, че припадам, ставайки от леглото. Кръвното ми варира от 90/60 до 160/100. Ям по бонбон-два, когато ще излизам на по -далечно разстояние.

Общи условия

Активация на акаунт