СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

• 28 267
  • 835
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моят също няма идея за бъдещето си. Е, иска да е известен футболист, но то това е малко в сферата на фантазиите Simple Smile
За средното също няма твърди желания. Насочваме се към език, защото му се струва най-лесно, другите предмети изобщо не го влекат. И, разбира се, английският е фаворит, че няма да почва от нулата Satisfied
Има време още да мисли

# 91
Джина, първо и второ желание на Моника е в паралелки в настоящето училище. Трето- в ГПЧЕ ." Химията" не е това, което беше. Едва събират деца, молят се на родителите и дават гръмки обещания, само и само да съберат бройката.

# 92
Джина, първо и второ желание на Моника е в паралелки в настоящето училище. Трето- в ГПЧЕ ." Химията" не е това, което беше. Едва събират деца, молят се на родителите и дават гръмки обещания, само и само да съберат бройката.
Благодаря за химията, че като им гледам сайта - Кеймбридж направо Simple Smile
А с какво ще кандидатствате като предмети? И имаш ли отзиви за преподаватели в сегашното след 7 клас?

# 93
  • у дома...
Ангелина иска да става журналист в лайфстайл предаване (!!!) или преводач или учител по история. Иска да следва журналистика, след нея се нареждат българска филология или испанистика или история... А аз искам да мине вече тоя седми клас.

# 94
Джина, ще ти пиша на лс, за да не спамим тук.

# 95
https://dox.abv.bg/download?id=e809556780

ПИ Мат - Пловдив (споделен от vesito 2).
Качен е и в пощата.

Смях се със задача за скалните рисунки в пещерата Магурата. Дадена е бройката на силуетите на мъже, жени и животни  и се пита колко % са рисунките на животни. Верният отговор варира според пола на решаващия Simple Smile.

По някое време ще се появи и по БЕЛ ПИ пак от там.

# 96
  • София
И ние предпочитаме втора смяна. Това ставане в 6 и започване в 7.30 си беше голямо мъчение.
Вярно, че сега остава някак по-малко време за учене като е следобяд, но е по-човешко някак си.
Иначе настоявам да ляга в 10.00 през учебно време, независимо от смяната. Не винаги се получава, но горе-долу около този час клони.

# 97
Джина, ще ти пиша на лс, за да не спамим тук.

А пишете и тук. И аз ви чета.
Въпреки, че моята се е насочила към езиковата (последно)

# 98
Руми, ти кажи какво стана с другарката по история?Simple Smile

# 99
Утре ще е часът, ще видим.
Иначе девойката първо не искаше да вземе снимката, после уж я сложи в чантата.

Обяснила съм, че не е лоша идеята на госпожата. Хубаво е, че иска да разчупи часа, но не е това начина.
Ако беше помолила, който има възможност и желание да донесе, разбирам. Да поощри тези деца, ако трябва, да напише 6-ца, ок. Но така задължително, под заплаха няма да стане.
Майка пък като разбра и започна "аз ще намеря, ще ти я пратя с Еконт". Това са бабите hahaha

Поне ни е забавно.

# 100
  • у дома
За мен поне деца,които не са ориентирани трябва да се насочат към ЕГ,защото според мен там ще има по-голям избор на ПП в 11 и 12 кл.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 19:29 от svetlaem

# 101

Не мисля много за бъдещите им професии, но голямото дете го виждам да се занимава с някаква по-творческа професия - евентуално с фотография, с анимация и т.н. Засега малкото е убедено, че иска да е ветеринарен лекар, дано да е постоянен.
Аманда, за пореден път припознавам твоите деца в моите Simple Smile Наборът и аз го виждам, а и той си иска творчески занимания. Мечта му е компютърна анимация. Иска да учи в чужбина. Затова го тласкам И към ЕГ. Малкият, поради ужасният си страх от математика, ми е казал, че ще учи медицина или стоматология.

Всички вкъщи не обичаме втората смяна, в която в момента е Димитър. Брат му с радост премина първа. Единственият плюс на двусменното обучение, което аз виждам до момента, че двамата винаги са се разминавали в смените и вкъщи учат "разделно" . Ако бяха заедно нищо нямаше да стане. От тези, които се дразнят взаимно са. Досега не са се били, но така се шумно се карат, че е имало случаи, в които им казвам да вземат един път завинаги да се сбият и да се успокоят.

# 102
  • София
Моят е втора смяна, която хич не обича, но това е положението. Ляга към 10,30, но не заспива веднага – може би към 11 ч. Вечер след училище е абсурд да учи, а сутрин се подмотва. Като беше първа смяна поне като се прибера можех да го хвана за някоя задача, а сега е абсурд.
Желанието му към момента (всъщност от доста време) е да стане спортен коментатор на футболни мачове. Има наистина енциклопедични знания за футболисти, отбори и всякаква статистика – като започнем от голове, асистенции, спечелени трофеи до това кой колко е висок и тежи и през кои отбори е минал. За футбол може да чете целодневно, рови се по сайтове с такава насоченост, любимата игра за Плейстейшйна е Фифа-та.  Подкрепям мечтата му, но му казах, че в такъв случай трябва да учи журналистика и да може да пише добре, на което не е много добър, но според него нямало проблем. Начертал си е план, че трябва да знае два чужди езика, за това което иска да работи.  Аз понеже виждам, че нещата едва ли ще се получат с ЕГ, му обяснявам, че и да си остане в 105-то поне ще научи италиански, а Калчото е едно от най-силните първенства (да ви кажа и аз съм в час с футбола, защото той много обича да ме ползва за слушател на тази тема Simple Smile), но той не е ентусиазиран.

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 08:48 от мама МОНИ

# 103
Моите момичета са първа смяна и брат им също е първа смяна сега и стават в 06:00 часа всяка сутрин без да ги подканям . Направо се родихме Simple Smile Втора смяна ни беше много тегава с това учене по нощите . Сега стане ли 07:00 часа и са строени на вратата готови да излязат . Вечер лягаме 21:30 ,но защото аз ги карам ,а не защото те искат

# 104
  • София
Ох, и ние лягаме късно, за съжаление. Но той е на тренировки до 21,30 часа. Докато се прибере, изкъпе, хапне, то стане поне 22,30 ч. Абе, преди 23,00 часа май не си лягаме. А сутрин става в 06,45 ч. Ужасно е, надявам се, че това недоспиване няма да му натежи в един момент. Но пък иначе с първата смяна имат повече свободно време. И на двамата ни харесва повече такъв вариант.
Иначе, по темата, готви се за ОЛИ по химия в неделя, даже онзи ден госпожата по химия ги е събрала децата, които ще ходят, и им е правила допълнителни разяснения. Освен това им е обещала, когато решат, в часа на консултация да им разреши да правят опити Simple Smile Беше много щастлив от това. Евала на тази госпожа. Така го запали по тази химия, чак неочаквано за мен.
Sssani, за госпожата по география мога много да разказвам. Ама не е тук мястото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт