СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

• 28 629
  • 835
  •   1
Отговори
# 105
И ние с вечерните тренировки се прибираме в 21:30, докато се оправят да лягат и станало 23:00. Поне не е всеки ден. През останалото време заспиват още преди 22:00, не ги карам, сами се предават Grinning

# 106
  • София
И нашият младеж много се запали по химията покрай госпожата. А така да няма никакво свободно време за нищо странично тази година...Flushed . Ама то как да му убиеш интереса. Снощи след училище ходи на плуване в 19.00 и е учил после уроците, които още не са взели, а му трябват за олимпиадата в 10-11 вечерта.

# 107
Аз работя най-добре нощем. През деня са телефони, бг мама, шофирам, срещи, нещо за ядене, нещо да се забърше, училищно съдействие някакво... и след 7 се раждам. До 1-2 съм начертала много повече отколкото ако работя денем. Ния е като мен - нощна птица. Тя си пише повечето домашни вечер. Връща се към 19.30, да се оправи и да хапне и към 20.30 сяда. До 1-2 и тя е готова. Твърди, че не й се спи, вярвам й. Никога не съм й казвала кога да ляга - когато иска. Аз съм много ларж, всичко разрешавам. Свободата ми е най-ценна. Всеки да си работи когато му е най-комфортно. Сутрин и двете сме неадекватни. Пробвали сме да лягаме и ставаме рано. Не ни е ок.

Zazu1, вчера свалих конспекта за химията, част от регламента. И хлор фигурира в него, а не им беше казано да си го вземат. Казала съм на Ния днес да го изговорят този казус. Много ми е излишно това явяване на втори кръг при толкова много непредадени уроци. Тая нейна страст към химията ме убива. Така ще се скапе после Sad.

# 108
  • Бургас
Я да ви питам и относно храненето как са пуберите? Нашия тийн стана изключително труден от скоро. Никога не съм имала проблем със злоядо дете, даже напротив - и двамата са много ящни и често се налага да ги ограничаваме. Но от 2-3 месеца набора е нещо страшно с яденето. Може да кара само на пица, дюнер, сандвичи, салата и таратор. Вечно е недоволен от това, което съм сготвила. Като го питам какво да му направя вдига рамене или предлага да поръчаме пица. Вчера правих любимата му ципура. Преди изяждаше по една цяла риба и за допълнително питаше. Снощи не я докосна, вече не обичал и вечеря само зелена салата.

# 109
  • София
Аз му казах вчера, че няма шанс с толкова невзет материал да стигне до националния кръг. А той се надъхал и седнал да ги изчете уроците Blush .

# 110
  • Велико Търново
Ох, Мария, говори ми за ядене....в чудо съм се видяла с моята дъщеря, злояда е, плодове и зеленчуци - почти никакви не яде /и така е от поне 7-8 години/, може да кара на таратор и месо ежедневно - от време на време да ги редува с китайско или пица. Преди поне обядваше вкъщи, сега сгъва някакви сандвичи в училище, сладко - задължително. Иначе, е клечка, но храненето й хич не го бива. А не е като да не купувам и приготвям разнообразни ястия, но като каже "няма да ям това" и край - не близва.

# 111
Имам чувството, че моите деца нищо не ядат, особено пуберът. Сутрин закусва малко плодове вкъщи, за училище не си взема нищо, не си и купува. Като се върне на обяд си прави мюсли с кисело мляко. Дори и да има оставена храна, нещо приготвено сутринта или останало от предната вечер, не го поглежда. Вечер яде каквото приготвим, но количествата хич не са големи. Нещата, които обича се броят на пръстите на едната ми ръка. Пие много прясно мляко.
 Най-лесно ми е лятото. Тогава цялото семейство живеем няколко месеца на таратор, домати, краставици и плодове.

# 112
А, Ния е наясно, че няма да мине. И тя ги "учи" част от непредадените уроци, но знае, че няма как да стане. Въпреки това иска да отиде, защото били интересни задачите! Майко мила! Викам: ще ти ги дам вкъщи да си правиш интересното. Друго било, не е съгласна с мен. Отказах се да споря.

# 113
Моят пък прояде, обаче го мързи да си сипе сам, ако няма никой, няма и да яде. Иначе може да омете и 3 порции

# 114
Моите ядат в огромни количества. Всичко. Освен това и обичат да готвят. Оня ден малкото само беше направило содена питка. Палачинки сами си правят, пекат месо. Само салати не им се занимава да режат, но хрупат цели зеленчуци. Спокойна съм, че и да не им сготвим, сами ще се оправят.

# 115
Ния се вманиачи на тема здравословно хранене. Отказва да яде готови боклуци тип чипс. Чете съдържанието на етикетите. Особено като види палмово масло и подскача. Започна сама да си прави разни неща. За под месец е свалила близо 5 кг без да гладува, просто внимава какво яде. Въпреки, че в този месец беше и ходенето в Прага, където омете сума тределници и всякакви дегустации в музея на шоколада, но в чужбина не се броят прегрешенията Simple Smile.
Като написах за музея на шоколада се сетих какво ме впечатли. Имаше восъчни фигури в този музей. И Ния забелязва един "човек", който си пие кафенце и казва: този беше дакел в Арабела! И вярно, онзи артист. А Арабела й го пусках сигурно когато беше първи клас. Явно се е впечатлила, щом го помни.

# 116
  • Бургас
Аз от приятелки слушам как децата в пубертета стават страшни лами и нямат изхранване. Чак се притеснявах, защото моите по принцип са си така. Grinning Но изобщо не съм очаквала, че ще го моля да хапне нещо. Сутрин закусва вкъщи, на обяд не яде, въпреки, че винаги има сготвено. Вечер кара на салати само. Поне плодове и зеленчуци обича много. Ако и тях не разлюби в скоро време..

# 117
Точно вчера обясняваха как обичат, когато след тренировки баща им е направил пържоли на скарата и салата, а моите яденета били еднакви, то щото свинските пържолите са много разнообразни.
Вкъщи който се мръщи на сготвеното се обслужва сам от хладилника, ако съм в настроение, ако не, остава гладен. Не стига, че готвя всеки ден за 3 мъже, пък и фасони.
Аз като малка бях много злояда, после се разядох и на 15 бях станала 80 кила. Набора е доста лаком и много внимавам да не го сполети моята съдба. Постоянно му следя количествата, да свикне да се храни нормално. Как го отпусна и веднага качва 1-2 кила.

# 118
Утре ще е часът, ще видим.
Иначе девойката първо не искаше да вземе снимката, после уж я сложи в чантата.

Руми, и ти ли си била градска Simple Smile Начиии, тази госпожа да не е в нашето училище, че е пълно с такива екземпляри Simple Smile

Дикси, как ти завиждам, че двамата са ти в различни смени. Нашите се избиват по цял ден. Понякога като ми звъннат и като почнат едни крясъци по телефона - ма той така, пък тя иначе, направо не знам как съседите не са викали полиция още. Сигурно защото си ни знаят  Smile За обидите и квалификациите да не говоря Rolling Eyes
Ще видим сега дали ще се разделят или ще останат пак в един клас Neutral Face
Иначе по въпроса за желанията - сина ни си пада по сглобяване, разглобяване, всякакви такива майсторски работи, знае всички части по колите, с баща си постоянно нещо майсторят, колелетата сами си ги ремонтира, обикновено от две прави едно, абе луда работа. И знае невероятни неща, които не ги е учил никъде. КАто го интересува нещо си намира начин да го научи. Ама къде да го запишем с тези интереси?

# 119
  • София
Мойта сега като беше болна, отслабна с 3 кг. Тъкмо се беше разяла и пак и секна апетитът.

Общи условия

Активация на акаунт