Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 фев. 2020, 20:14 ч.

СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

 • 22 104
 • 835
 •   1
Отговори
# 165
 • Мнения: 3 717
Честит празник Дикси! Страхотна торта! Heart

# 166
 • Мнения: 7 255
Дикси, благодаря за рецептата. Аз май малко прибързано я поисках Blush
Ми то аз нямам даже толкова посуда вкъщи за приготвянето ѝ, да не говорим за другите неща hahaha

Да похваля наборката. Добре започва срока 6-ца по БЕЛ и по мат.
Даже се била класирала на някакво състезание по Български, но не била разбрала и я били дръпнали за втори кръг, както си вървяла по коридора в междучасието. Голям заплес Joy

# 167
 • Мнения: 4 179
Дикси, да ти е жив и здрав рожденика!
За профилите и аз си мисля разни неща и хич не ми харесват като идея, ама.. Такава е ситуацията в момента, че от тях не можем да избягаме. А ние тук дори и ЕГ си нямаме. Има чуждоезикова паралелка в нашето училище АЕ, НЕ. Специално за английския имат стабилни преподаватели и наблюдението ми от познати деца, които вече са завършили е, че, който има желание го научава. Обаче тази паралелка в момента е закрепена с трети и четвърти профил БЕ, Ист. Общо взето изборът е между М,Инф,; АЕ,НЕ: Б,Х. Последното не му е опция.
Математическата паралелка ми се струва поне по-универсална. Математика трябва и за техническите университети и за икономика, а и я усвоява с лекота,  поне училищното ниво.
Ако отиде в Правец, може да се окаже,  след 2-3 години, че програмирането не му е интересно. Успокоявам се обаче, че ИТ секторът всъщност е необятен и чистото програмиране е само една много малка част от него. Може да се занимава с какво ли не според интересите и шанса накъде ще го отвее вятъра - хардуер, мрежи, администриране и още стотици неща.
В ЕГ в друг град категорично не иска да ходи.
Имам чувството, че след две години с малкия, ще ми е много по-лесно с подреждане на желания, но и вече ще е по-ясно кое как става в 11-и и 12-и клас.

# 168
 • Мнения: 358
Дикси, честит рожден ден на Митко! Да ви е жив и здрав и все така с хумор да преборвате препятствията! Страхотна торта, направо професионална!

# 169
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 3 262
Дикси, Честит Празник на Митко!

Тортата хич не я гледам колко е красива, но изглежда ужасно вкусна! Heart Eyes

# 170
 • София
 • Мнения: 457
Дикси, да ти е жив и здрав рожденника! Още много поводи за гордост и щастие да ви донесе!

# 171
 • Мнения: 644
Дикси, страхотна е тортата! Браво!
За профилирането моите притеснения са само около това дали не направихме грешка, че миналата година не почна уроци по рисуване, за да се яви на изпит в полиграфията. За специалности като "Графичен дизайн" и "Компютърна анимация" нямам мнение , но съм сигурна, че фотографията там се учи стабилно и излизат много добре подготвени кадри. Имам доста приятели, завършили училището и продължили да се занимават с това. Някои са изключително талантливи. Директорката е готина, базата в училището е добра. Децата непрекъснато се подготвят за изложби, за конкурси.
Но разсъждавам така - хубаво е да има специалност и от средното образование, но пък още по-добре е да научи в гимназията два чужди езика. Ако нивото на езиковата подготовка е зле, трябва да продължим да плащаме по школи, той да си губи времето и след училище....Училището ни е много далеч.., което не е за пренебрегване като фактор.
Синът ми вчера е имал тест по биология. Познайте дали съм го видяла с учебник. Като го попитах какво е направил,  каза, че все за петица е отговорил от обща култура и от това, което е запомнил в клас. Не ги била предупредила за теста.... Така и не разбра, че текущо трябва да се учи, не само преди контролно.

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 07:46 от Amanda.D

# 172
 • София
 • Мнения: 1 273
Аманда, не е късно за уроци по рисуване. Вчера нашата учителка е говорила с ММ точно по този въпрос. Нужна е обаче отново упоритост и дисциплина. Тя е казала на ММ, че някои талантливи ученици им било безинтересно да рисуват паралелепипеди, грънци и т. н., съответно не я слушат как да правят щрихи и светлосенки. А както в много неща и тук има правила и са нужни упражнения. Виждам как наборът за пръв път не мърмори, когато трябва да прави нещо. Връща се наистина скапан след уроците, буквално му треперят ръцете, но е доволен. Мисля, че графика в училището по изящни изкуства много ще му пасне. Започвам да предпочитам да попадне там, да си усъвършенства таланта, а езици и други неща да учи в школи.

# 173
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 3 262
Има и едно ЧУ със специалност "графичен дизайн", само че там учат всичко върху таблети и рисуват със специални програми. Нямат изпит по рисуване за кандидатстването.

Дотук никой не се е насочил към гимназията по строителство, архитектура и геодезия.  Не знам какво е нивото там.

# 174
 • Мнения: 3 957
Дикси, да ти е жив и здрав! Браво и от мен за тортата!
Имам познати деца в строителния. Такъв мързел тинейджърски ги тресе и си карат спокойно училището. Не са отличници, но с малки усилия са с добър или много добър успех. Дисциплина има. Предполагам, че е като навсякъде - който има желание си учи, който не - си бута.

# 175
 • у дома
 • Мнения: 5 970


Дотук никой не се е насочил към гимназията по строителство, архитектура и геодезия.  Не знам какво е нивото там.
В осмокласната тема има мами с деца,учещи там.

# 176
 • Мнения: 1 501
Наборът се прибра от ПИ по математика. Каза само - пъъълна трагедия! Flushed Излезе да си черпи приятелите в пицария за РД.
Спомена, че са им дали 20 допълнителни минути за първи модул.
Едно от момичетата, с пълни и перфектно разписани, според него, задачи от втори модул, не е успяло да ги препише на беловата и съответно не са ѝ взели черновата.

Донесе и теста, но аз така или иначе го гледам като голям камък. Ще изчакам да пуснат в сайта решенията.

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 12:05 от Дикси

# 177
 • Мнения: 3 142
Ох, имам ужасно тъп въпрос. Все си мислех, че Ния ще се откаже от явяването на олимпиадата по химия, но не би. Та сега спомена, че ще си носи калкулатор и взех, че прочетох регламента - да, може калкулатор, който не е програмируем. Какво ще рече програмируем калкулатор (търсих в гугъл, но не съм убедена, че схванах)? Или за по-лесно, това е калкулаторът на Ния, може ли да го ползва:
https://www.canon.bg/for_home/product_finder/calculators/scienti … pecification.html

# 178
 • Мнения: 4 179
Дикси, разпечатах вашия ПИ и утре ще го връча на младежа вкъщи. Днес го мъчих с този от Междучасие, но така и още не съм проверила какво е сътворил.
Утре ще ходим да гледаме и едно колело и умът му определено е там, а не в задачите.

# 179
 • София
 • Мнения: 3 209
За американски изпити делят калкулаторите на научни (scientific) и графични (graphic). Горният е научен. Мисля, че с него може. Вероятно не може с графичен и може него да водят програмируем.

Общи условия

Активация на акаунт