СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

• 28 131
  • 835
  •   1
Отговори
# 795
  • софия
Еха, Звънче! Доживях!  Толкова време се чудех, защо го плюеш това у-ще. Аз ли съм неамбициозна майка, и моята летва ли е толкова ниска...  И след второто дете не си промених мнението за у-щето . Накрая реших, че е чист късмет в моя случай. И ме е страх да продължа да разчитаме на него и още 5 години и целим 1ва АЕГ, при все, че не съм убедена, че е по-добрата, независимо от по-добрия й рейтинг.
Риторично ми беше включването. Не с цел дискусия. Използвам, че темата свърши...
Успех на щерка ти. Резултатът й в Регалия е впечатляващ.
Hug
Недоволна съм от рУководството, движението по най-малкото съпротивление и откровеното слагачество. Но никъде не е идеално. Обаче имат страхотни Учители въпреки него Simple Smile И има късмет да е в клас с яки, будни деца, респ. голяма част от родителите са нормал, а не пренавити амбицари. А Милева дава най-гадните контролни по БЕЛ, по-гадни и от тези на Йонова.
Много ѝ липсва организираното извънкласно общуване - екскурзия за повече от 1 ден, допълнителни занимания, с които учители споделят, че биха се ангажирали, НО и подобни.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 10:57 от zvаnchе

# 796
Най- неоправдани са мързеливите:grinning:
Недопустимо е на тази възраст да не искат да решават по 50 задачи на ден и да пишат по 20 тези.

# 797
  • София
Да, направо се депресирах, откакто чета редовно. И детето изнервих. А той по всичко друго е с шестици. По БЕЛ, от мързел, падна нивото, но там помагам здраво, мотивирам, обяснявам кротко и разумно. И започна да се труди, и тези пише, и преразказ... И изобщо е готов на всичко, само да отложи решаването.
Е защо трябва да страда, като е пълен отличник, че не му се отдава тая пуста математика..

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 10:52 от pileto

# 798
Недопустимо е на тази възраст да не искат да решават по 50 задачи на ден и да пишат по 20 тези.

Опазил ги Господ моите да правят такива неща.
Не са попаднали на родители, че да ги правят. Това се прави с дърпане и бутане от ранна възраст. А лично аз го намирам за ненужно. Та ще пропуснем и този път. Няма да ни е първи подобен "пропуск". Laughing

Някой да има тестове за подготовка за олимпиада по история за областен кръг? И за общински да е - пак ще свърши работа една тренировка.

Скрит текст:
Честно казано и на мен ми писна от СМГ и 90+ точки, драма що не са 100 или милион.
Много пъти ми се е щяло да има тема за посредствените деца. Защото тук пропускам цели теми. Просто няма какво да изкоментирам на фона на останалите.
В седмокласните от години влизам рядко, пропускам повечето неща, защото не ме касаят и не ме интересуват. Тия самоотчети за точки и запетаи - те си касаят хората, които си ги имат.
После ще зачестя, ако намеря за нужно, следващата година.

# 799
Simple Smile Simple Smile Simple Smile Нали? и това, разбира се само след като са си научили всички уроци и попълнили тетрадката по физическо Simple Smile, снимали са баба си и са открили кога пресъхва река Дарлинг

# 800
Извинявам се за думата посредствени, но така се чувствам вече
Много може да се пише за формата, министерството, задачите, СМГ, материала и т.н., но фактите са такива и няма да се сменят близките месеци.
Дай боже всекиму 90+ точки Hug, а на останалите- ами само ще кажа, че за голямото дете имахме около 130 желания, разделени в 4 зони. Всички бяха премислени и нямаше да съжалявам за никое. Hug Вярвам, че и с малкия ще ми се наредят, колкото и да изкара. Вече разсъждава върху списъка и сам смята точките.

# 801
Ми аз повече от 100 пъти няма как да се извиня, че не ме разбрахте какво пиша.
Пак извинявай, Звънче! Пак извинявай, Ред! Пак извинявай, Хепи! Пак извинявайте всички, които пропуснах! Никого не съм искала да обиждам.

# 802
  • Там, където мечтите се сбъдват
Написах, че Ния не успява да изкара по бел над 92 и това я тормози. Не съм искала да прозвучи, че всеки с под 95 е зле.

Включвам се като минала по тоз толкова неравен път със съвет, кажете на децата да гледат на пробните изпити като на обратна връзка какво могат да подобрят. Те, както и самият изпит, са моментна снимка и не могат да обхванат знанията, които те имат, за жалост.
 Самите пробни изпити не могат да се сравнят с атмосферата на НВО, важно е да са спокойни, но според синът трябва да има известна доза напрежение. Миналата година имаше проблем поради недостатъчно подготвени квестори, това засили напражението у децата. Питат квестора "Това ще се брои ли за знак?" Той не знае. Лично при синът ми не ми беше стигнало мястото за разписването на втората задача от втори модул, но той много обича надълго и нашироко да пише, и беше правил едни стрелки къде продължава...след това не знаеше дали няма да му анулират работата. И в крайна сметка, няма нищо случайно, всеки си попада на точното място и научава урока, който трябва.

# 803
Проблема не е в теб, а че се налага всички да се вкарваме в тоя филм. Първо.
И второ- тук има прекрасни деца с по- малко точки на пробните, с избор извън нег и СМГ, и в това няма нищо лошо и срамно. Ще ми се да обменяме повече опит и в тези случаи.

# 804
  • София
И ние имаме избрано училище в "по-ниския" регистър, което много ни харесва. Да, няма да може да се похвали, че е приет на първо класиране по първо желание, но те неговите първи 5-6 желания са се все с интензитет на първо.

# 805
Мария, всички те разбрахме. Ама някак повечето не могат съвсем  да са съпричастни на драмата, че ако тяхното не толкова умно, не толкова трудолюбиво и надценено в училище дете, измести друго, отлично по всички показатели, ще се наруши вселенската справедливост. Човещинка:grinning:

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 11:23 от Amanda.D

# 806
  • София
Сори, знам, че темата не е за това кой иска да сме неуки, а за това колко са прецакани родителите на талантливите деца.
Но ще си кажа, че собствениците на медии не пишат тестовете за НВО, нито диктуват материала в учебните програми. Никой не се е хванал вас да ви преследва да ви направи децата зорлем тъпи.
Който има желание, ще успее в каквото избере да прави, въпреки обстоятелствата. Не е края на света това НВО, ще има още доста шансове за доказване и постижения.

# 807
  • София
Не смятам детето си за посредствено, само защото му липсва математическо мислене. Не съм чела мненията назад и не знам откъде е дошло това мнение. Моята щерка е много артистична, рисува прекрасно и е добра с ученето на език. Не очаквам да е вундеркинд, който може всичко. Но явно нашето образование не е дорасло, да оцени и такива деца. Затова ще се мъчи с математиката и ще се надяваме да се справи горе - долу. Ако не, не е драма.

# 808
  • София
При изключително лесно НВО и това дете, което е решавало по 50 задачи на ден и това, което е решавало по 5, ще имат еднакъв резултат. Не е справедливо.

Въпросът е дали при сегашното ниво на сложност това е така. И да, и не. Нито децата, решавали по 50 задачи на ден реално постигат 100 т. на НВО /иначе нямаше да се повдига сега тази тема, защоъо все още 100 т. стигст за прием навсякъде/, нито сред децата със 100-те точки има такива, постигнали ги с решаване на по 5 задачи дневно. И да има, това са талантите, не са децата от 999 СУ. Проблемът идва оттам, че за 100 т. сега се иска да не се разсееш, или да не се объркаш, ако са ти лесни задачите. Но това също е въпрос на тренировка и при толкова много часове по математика би следвало да е оттренирано в МГ и паралелки. И важи за всички в деня на изпита. Когато от 160 деца от випудк в СМГ поне 100 от тях правят по 100 т. , тогава мога да приема, че НВО-то не струва. Засега това са около 40 деца от випуск, ако не греша.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 11:17 от Prizma

# 809
Само, че аз просто написах, че ми се ще справедливо нво и всички се обидихте. А Звънче изля целенасочена злоба с поста си "След месец СМГейци ще отидат и ще разбият нашите семпли деца с ниво по-ниско от 95 точки и ще се (само)докажат колко са самоамбициозни от малки. Голяма част от тях самоцелно ще отидат да видят "`Къв е толкова тоя изпит." с ясното съзнание, че няма да учат там, но ще имат минимум 95%." и после няколкото намека за ненормални родители и деца и всички много й харесахте поста. Кой обижда в случая? Никога не бих си позволила да обидя дете. И ако съм го направила, съвсем не съм разбрала и многократно се извиних.

Общи условия

Активация на акаунт