Отговори
# 675
Хаха, спокойно! Изобщо не се притеснявай! Всички сме така. Понякога, особено когато има много мнения, започвам яко да се обърквам и аз Joy

# 676
  • София
Пламъче, обикновено корито взех. Миналия път анатомичното не ми беше удобно и сигурно, не можах да свикна с него. Поръчах подложка, която доста ми похвалих, да видим.
https://moni.bg/products/product_id/4553/бебешка-вана-starfish
https://www.pakostnik.com/bg/multifunkcionalna-podlozhka-za-vana-sevi-baby

# 677
  • София
Аничка, тази подложка и на мен много ми я похвалиха и съм си я сложила в списъка 😃

# 678
  • София
Моята кошара е 140см и ние с каката ползвахме пиер карден на магнифлекс. Не се пере калъфа, но матрака е супер.
Сега въпроса пред мен е:
- да купя ли нов
- да изпера стария
(Стария стои зад един шкаф, има петна на нвго (каката повърна 2 пъти). Ползван е 4г.
Завила съм го във фолио целия.
Мисля да го изкарам на терасата да кажем май месец, да го тупам, после да викна фирма да изпере него и всички матраци в нас. Нооо и за нов се чудя. Ако взимам нов ще е пак същия.

# 679
Пламъче, аз съм със същата мутация и пия Неофолик мета 2х1. Ще го пия до края на бременността, само по някое време ще мина на 1х1.
Консултирах се и ми казаха, че няма абсолютно никакъв проблем да се пие до края на бременността и че не се натрупва в организма.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 11:59 от analuna

# 680
  • София
Да кажа и аз за фолиевата:
- аз се отказах да пия тези хапчета, точно защото не съдържат фолат и метилколбамин за б12, а неусвоимите формули на тия два витамина.
Което може да доведе до предозиране, но неусвояване. Хората с МТХФР като мен, можем да предизираме в кръвта и нищо от това да не усвоим.
Аз си следя фолиевата в кръвта всеки месец. Естествено че не бих спряла да я пия, даже цял живот Simple Smile
Нооо предозирането с фолиева не е безопасно и определено не бих добавяла неметилирана фолиева към добавките си. А ако някои витамини имат метилирана, просто ще намаля хапчетата.
В момента аз взимам 3 хапчета мета фолиева на ден и поддържам нивата на Б9 около 15 при горна граница 20.

# 681
Аз вит Б6 и Б12 си взех от Зоя магазини - така ми препоръча АГ. И двете са на капки, като приемам по 10 капки и от двете и си пия Витамин Д 1000мг таблетки на Солгар тъй като ги имам отпреди.
Не съм пускала витанини от началото на бременността, но преди ЖК на 6 март може да ги пусна контролно да видим дали имат спад или случайно са се повишили хаха.
Б6 ми беше над горна граница тогава и др. Сигридов каза че така и трябва и че в БГ границите са много занижени... Б12 ми беше около 350 и каза че трябва да е по-нагоре, така че ще видим...
Вит Д много трудно го вдигам и при мен винаги седи на долната граница.
Абеее ще видим 😬 дано са се вдигнали, че с тях нещата са си голяма бавна мъка

# 682
  • София
B6 и моя го държа около 50. В 10-та седмица ми беше 3 при граници 3-30.
Почнах на време и  наваксах липсите.
Б12 ми е към 760 (горна граница 800)
Д ми е към 50-55 (горна граница 100), мога да го вдигна ама мисля че това е ок.

# 683
Добър ден , стигнах и до тук , не мога да ви смогна.
Моята кола маска мина супер успешно , определно това момиче беше доста по  - внимателна и нбямах проблеми. После се и подстригах и сега вече у дома.

Пламъче , момичетата са те успокоили , но и при мен беше така след желязото и магнерота , корема ми се успокои и почти не усещам бебетата.
Интересни неща си публикувала , благодаря :*

Относно кошарите , Борис го изгледахме в преносима или сгъваема или там както се казва, даже като проходи ми беше лесно като се наспеше и сам си излизаше , имаше цип на едната къса страна и така мисля и сега да , още една и един матрак за другото и така .

# 684
Привет, момичета!
Да ви се оплача, че тотално се изложих днес на обременяването с глюкоза.. Толкова лошо ми стана половин час след изпиването на тая гадост, че повърнах и провалих изследването.. Много ми е тъпо. След 2-3 дни ще трябва пак да се пробвам, но честно казано не знам как ще стане. Confused
Така като гледам и другите изследвания не са розови..
Общ калций
2.18
mmol/l 2.20-2.60
Неорганичен фосфат
1.12
mmol/l 0.77-1.56
TSH
1.99
mU/l 0.55-4.78
Anti TPO /MAT/
58.1
IU/ml 0-60
25OH витамин Д
10.82
ng/ml 20.0-43.0
Този МАТ ме притеснява най-много. Преди да забременея съм го пускала и е бил 0.0
За коментар ще ходя чак, когато направя обременяването, така че ако някой е запознат ще съм благодарна да включи.

# 685
Пламъче, и аз съм на мнението на Брейда - за хората с мутация MTHFR предозирането с фолиева не е безопасно. Доц. Русев ми е казвал, че става токсична и също може да докара проблеми. 
На миналата ЖК моята АГ ми предписа Билкова кръв и Фероголгама, въпреки че и съобщих че имам такава мутация, както и че приемам Б12, Б6 отделно, а пък фолиева киселина имам в пренаталните витамини (всички Б-витамини, които приемам са в метилирана форма, само в Билковата кръв и ферофолгамата не са). Е, вчера пусках изследване и Б12 и фолиевата са доста скочили. В понеделник съм на преглед и мисля да го обсъдя с нея, но ако не се съгласи с мен, да си призная бих предпочела да си взема железен препарат в чиста форма. Така поне ще мога да контролирам какво и по колко приемам.

За магнезия бях писала по-назад, че има риск да доведе до понижен мускулен тонус при бебето. Така че пийте го когато контракциите са над определена бройка (питайте АГ до колко е нормално, аз тук намерих такава статия: http://purvite7.bg/brakstn-hiks-kontraktsii/ ) . Има случаи, когато си е наложителен - прекалено активна матка, риск от преждевременно раждане, скъсена шийка и др)., но все пак някой адекватен лекар да прецени, масово го изписват като бонбони на бременните.

В понеделник, живот и здраве, ще бъда в 25+6 седмица и съм на ЖК, ще ви пиша какви са новостите при нас:-)

За кошарките - чудя се дали да не вземем само сгъваема, ама такава дето може да се допре до родителската спалня и да и се свали едната преграда. Някой ползвал ли е такъв модел?

# 686
На мен днес ми е толкова тежко на корема,все едно съм изяла слон.
Снощи си ходих до голяма нужда,после вечерях само салата и филийски със сладко .Нищо ми нямаше,не ми е лошо изобщо.Само усещам сякаш корема ми расте (буквално ви казвам ,хора не се смейте) и все едно ми е гадно на самите органи вътре,сякаш си търсят място.Ужасно е!
Пия течности,хапвах си,но не прекалявам,тази тежест не минава.Не ме боли нищо,просто мине адски дискомфортно .Бебето си поритва от време на време,което ме успокоява,че е добре ,но се моля поне до довечера да ми мине това състояние.
Четох ,че в 25 г.с. (аз съм 24+3 ) се мести стомаха и диафрагмата ,за да правят място на бебето)Дали може да е от това и някоя от вас има ли такива усещания в корема?

# 687
Здравейте, момичета 🥰

Първо да приветствам при нас новите момичета и най-вече Бъндълчето (знам си те аз от една друга темичка и винаги си ми била на сърце)! Пожелавам ви да си споделяме заедно тези хубави трепетни моменти и да се радваме на всяка хубава новина 🍀❤️🍀

Пенка, аз също ще съм на ФМ чак на 25.02, като тогава ще бъда в 22+5, така че не се притеснявай че закъсняваш 😊

Ох, ами като не успявах да пиша от два дни и само ви четях, сега забравих кои точно две момичета споменаха за многократните пелени, но и аз ще съм с такива. Първоначално ще си поръчам биоразградими за да мога да свикна малко с бебка и да си изградим някакъв режим, а след това ще мина на Bambino miosolo all in one. Моя приятелка ми каза, че през април има nappy week и навсякъде се правели големи намаления на пелени и памперси, та ще почакам до тогава.

Мистик, витамин Д-то веднага да го вдигаш, ей! 😋 Не се притеснявай за МАТ, защото тези антитела показват, че има някакъв автоимунен процес спрямо щитовидната ти жлеза (напр. Хашимото), но за бебчо най-важни са ТСХ, Т3 и Т4. Има толкова много мамчета с антитела и даже, от всичко което съм прочела (а и моят ендокринолог ми е казал), дори ендокринолозите не следят антителата по време на бременност, а само щитовидните хормони. При теб ТСХ си е в норма за 2ри триместър (до 2.5), а това в най-важното. Ако искаш, то можеш да си направиш една консултация с добър ендокринолог за да те погледне на ехограф и да види дали наистина има екшън в щитовидната жлеза, но в никакъв случай не се притеснявай за бебето! Аз ходя всеки месец на ендокринолог и веднъж даже ме гледа на ехограф за да видим как реагира жлезата на бременността 😘

Деси, показах снимката ти на мама и тя каза, че такива огромни синки се получават когато лаборантът не намира вена, но продължава да "ровичка", така че този да вземете да го "обадите" на който трябва и да спре да мъчи хората.

За матрачето сме се спрели на изцяло латексово, защото ние спим на такъв и за друг не можем дори да си помислим 😁 Колебая се между два:

https://moebebe.com/matrak-eko-luks?gclid=EAIaIQobChMInb3e57Hj5w … EYASABEgIBzvD_BwE

https://www.baby.bg/hevea-matrak-lateks-baby-60-120.html

# 688
Омм, Hug. Благодаря ти за успокоението, дано си права и всичко е наред. Гледа ми жлезата и не каза да вижда проблем. Ще пробвам да се успокоя до следващия преглед, но днес ми дойдоха в повече емоциите покрай тая глюкоза и се сдухах много, че не се справих.
П.п. Понякога си мисля, че ако не е тази тема ще се депресирам сериозно в такива моменти.

# 689
Хахаха 😂 Мистик, май всички сме така! Вие сте ми такова успокоение и разтуха, а и често черпя идеи и вдъхновение от вас ❤️ Аз съм с Хашимото, само че при мен МАТ ми бяха в средата на референтните стойности, а ТАТ бяха малко над нормата, а отделно си имам Хипофункция на ЩЖ. Успях аз да вкарам всички антитела в ред (МАТ нямам, а ТАТ е на половина) и от както съм бременна, вече два пъти съм ги проследявала, но проф. Каменов ми каза да спра да ги изследвам 😉

Общи условия

Активация на акаунт