Отговори
# 660
Благодаря,че подхванахте темата за матраците .Ние с ММ нищо не разбираме.
А каква е тази работа с колоса в тези матраци? Чета в различни сайтове и то не само матраци амини други неща с кокос вътре.Защо се слага,с какво подобрява самия матрак?
Аз съм си купила един протектор,но ще трябва да взема още един поне.Ще гледаме обаче да има калъф самия матрак,за да го перем.

За крема за зърна като си взема ще е на Метернеа.Доволна съм от другите им продукти,затова ще се доверя и за зърната на тяхната грижа.

Една наскоро родила мама в болницата,в която се следя и ще раждам беше споделила списъка с нужните неща за родилното,а там пишеше,че трябва да си нося 2 нощници.Явно там не дават техни,а и с моите ще се чувствам доста по-комфортно.От сега ме притесняват тези комплекти за клизма,които също за в списъка и са 3 броя.Пвтох една подробна статия какво точно представлява,как се прилага и т.н.
Леле хора,това да станеш майка не е никак лесна работа и има толкова неща ,за които да се притесняваме сега,а като се родят децата сто пъти повече.Колкото повече времето минава сякаш почва някаква паника да ме обзема от всичко как ще се справям.

Днес получих може би най-силният ритник от бебето до момента Simple Smile Харесва ми да го усещам,ММ постоянно ме пита какво прави "Ритльо" Simple Smile После пък се чудя дали нещо не му е комфортно,че ме поритва и по-добре да си куртува и да спинка,да расте Simple Smile

Имам една много любима песен,в която се пее,че не е важно толкова крайната цел,а самото пътуване до нея.И в много аспекти в живота ми е било наистина така.Затова се опитвам да попива всеки миг от преживяването бременност,да се наслаждавам и сякаш с приближаването към раждането усещам,че започват да ми липсват трепетите и вълнението,макар ,че идват нови и нови,които със сигурност ще са по-красиви от предишните. Simple Smile Знам,че е лудост,но направо си представям как вече бебето ми пораства,как аз остарявам и как времето направо лети край нас,а искам да мога да го спра .Искам дори да спра да мисля ,но всяка секунда е за бебето,което нося ,за живота,които ще му предложа и се плаша много.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 22:02 от Irina Jolie 616216

# 661
  • София
Ирина, ти имаш поетична душа! Благодаря ти за горния пост.

# 662
Момичета, ние днеска, като да не повярваш, направихме още една покупка.
Всички приятелки и познати ме предупредиха да се сдобия и с текстилена кошарка. И днес ми се появи тази из рекламита във фейсбук... ми веднага ми светнаха очите. 😄
Чак с ММ се замислихме дали може да я използваме за новороденото, докато е в нашата спалня, че ще заеме по-малко място от дървената.

# 663
Ирина, ти имаш поетична душа! Благодаря ти за горния пост.

Благодаря.Вътре в себе си може би имам стотици поеми и разкази за живота си,за чувствата и за емоциите си.За съжаление породени от страдания от многото тежки етапи в годините си.Затова и не желая да бъдат записвани,за да мога да продължавам напред .Не пожелах да си видя дневник на бременността.По принцип много държа на събирането на спомени,на вещи и снимки.Но някак предпочитам всичко да се случва вече тук и сега и да гледам само напред без да оставям душевните си терзания заключени в лист хартия.Това ми помогна много преди години при загубата  на майка ми и миналата със справянето с мисед аборта.Сякаш,ако ги напиша някъде няма да мога да ги пусна тези мисли от сърцето си,а на тяхно място няма как да дойдат новите ,по-радостни моменти. Simple Smile Затова  в самото родителство не ме плаши толкова смяната на памперси,кърменето и т.н. ,а дали ще се справя да възпитам и отгледам един добър и стойностен човек ,които да се гордее,не с мама и тате ,а със самия себе си.

Извинявайте,че написах тези неща,не са по темата,но нещо ми е много емоционално... Съжалявам за някак мрачния пост,но наистина не всичко е цветя и рози и съм сигурна,че поне половината от нас тук си поплакват над такива мисли какво ще се случи след раждането.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 22:32 от Irina Jolie 616216

# 664
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, ние днеска, като да не повярваш, направихме още една покупка.
Всички приятелки и познати ме предупредиха да се сдобия и с текстилена кошарка. И днес ми се появи тази из рекламита във фейсбук... ми веднага ми светнаха очите. 😄
Чак с ММ се замислихме дали може да я използваме за новороденото, докато е в нашата спалня, че ще заеме по-малко място от дървената.

Разбира се, че можеш. Моя син спа предимно в такава, дървената ни стана излишна. Предимството е, че можеш да я местиш където искаш. Сега май пак ще сме с трансформиращата ни, ако си намеря второто ниво, че нещо не знам къде съм го завряла или хвърлила 😁

# 665
Синът ми почти до годинка спа в такава кошарка. За мен са много удобни. Дървеното легло аз отново мисля да го ползвам след като детенце навърши годинка.

# 666
Супер е кошарката , аз с второто детенце ползвах такава  и сега пак нея ще използвам . Имахме дървено  и чесно казано че е яд че бяхме купили с каката но тогава кой да знае  ,въпреки че имахме згъваемата  подарък  от майка ми но не я исках тогава.Да взех днес витамин Д  някакъв спрей че обиколих аптеките но нямаше мн избор. Нашия бибифон е най обикновен. Всички са на принципа само от единия да се говори ,нали идеята е майката да го чуе а не бебето да подслушва от другата стая.

# 667
Аз също не мисля да третирам зърната преди раждането. Някоя от вас чувала ли е от някоя мама, че третирането на зърната преди раждането помага? Но задължително мазило още след раждането в болницата (или който където роди Joy). Мамите с трето раждане, да внимават и да тръгнат навреме към болницата... Wink
Аз след почти 8 години да видим как ще е... Дано да не е като за първи път. Smirk Laughing

Утре май ще ни е нужна нова темичка... Joy Heart Eyes

# 668
  • Sofia, Bulgaria
При мен макар и второ раждане си ме е шубе отново Grinning . Знам си, че ако плацентата не се вдигне ще е секцио по мед.причини и не се притеснявам от самата операция, а от възстановяването после. Даже преди 2-3 нощи го сънувах:joy: .
Ако имам възможността да родя отново нормално, честно притеснявам се повече. Къде ще ми тръгнат контракции, дали първо водите ще изтекът, супер неудобната клизма Flushed , после дали ще ме боли като миналия път, дали ще е леко и бързо, шевове ще се наложат ли...абе с две думи много го мисля.
Крем за гърди ползвах Гармастан гел, рани и подобни не съм имала, но кърмих кратко около месец. Имах малко кърма, давах от гърда, после дохранвах с АМ, цедях, абе с две думи страшен панаир по цял ден се занимавах само с гърди, помпи и храненето на бебето и накрая ме хвана следродилна депресия. Мъчих се още 1-2 седмици и си казах край, това не мога да си го причинявам повече. Спомням си добре, че сутринта ми беше последното кърмене и до следващата сутрин вече нямах и капка кърма, след 2-3 дена чак ми премина и депресията, спрях да рева за щяло и нещяло и започнах да се радвам на случващото се.

# 669
Хей, има ли ранобудни мами? Добро утро! Simple Smile
Аз малко извън темата, но да питам момичетата, които приемате магнезий и желязо, активността на бебето същата ли е като преди да започнете приема? От този четвъртък съм на Магнерот 2х1 и Феро-фолгамма нео 2х1 и ми се струва, че бебето не рита толкова много през деня и толкова силно. Има ли и други, забелязали нещо подобно? А магнезия (по-специално Магнерот) по колко таблетки ви е изписан? Другото, което ме терзае в момента е Феро-фолгамма нео. Съдържа освен желязо и 0.8 мг фолиева киселина, а аз имам MTHFR мутация и си пия Неофолик Мета. Докторът не ми е казал да я спра, но няма ли опасност да се претрупа... Някоя пие ли същата марка желязо и в какви дози? Много благодаря предварително за отговора!
Микробиологията ми не излезе и вчера. Ще я очаквам най-рано в понеделник, но пък вчера ми излязоха много бързо резултатите от кръвните. Вит. Б12 ми е 502 при стойности 184-878. Смуча под езика през ден от метилирания витамин на Нейчъръл факторс. Мисля, че стойността е добре. Вит. Д също ми е добри стойности - 87, при оптимални нива между 75 и 125. Преди месец и малко го започнах по препоръка на доц. Конова. Не е на капки, а е едни перлички на Оилесен. Другите показатели също им проверих цифрите в онзи сайт със стойностите за бременни по триместри и всичко изглежда наред. Само малко APTT  ми е паднало, което означава леко сгъстяване на кръвта, но не е нещо фрапантно.
Прочетох, че коментирате матрачета и си сложих в отметките на браузъра това от Айко. Относно кошарките, още се колебая дали дървена или от другите да вземем. След седмица влизам в 7 месец и вече ще трябва лека-полека да се ориентираме, че до момента само дрешки сме взели. Онзи ден се сдобих с още 3 бодита, ританки, чорапки и др. От големите покупки не сме направили нищо...
Във връзка с крема за зърна и подготовката им преди раждане, мисля че няма нужда от предварителна подготовка. Природата си знае работата. Но след раждането ще заложа на някой крем, който е без отмиване.
Иринка беше питала, а предполагам, че и на другите ще им е интересно, но попаднах на това и реших да ви го споделя:

Това е за размера на силиконовите зърна и начина им на поставяне.

Другото е за това какво да очакваме през първите дни по време на кърмене и как да съхраняваме кърмата, ако това се наложи:

Картинките са от сайта на Националната асоциация в подкрепа на кърменето.
Хубав уикенд, момичета!

# 670
Plamъche, аз пия 2х1 магнерот + 1 алеракт вечер (това пак е магнезий ама комбинация с нещо си) и собифер дурулес (желязо). Пия ги вече повече от месец и ритниците са спадали и са се увеличавали за това време, ама според мен няма общо с лекарствата. Магнезия знам само, че може да намали болките в гърдите, ама то моите не ме болят почти от много отдавна. По отношение на фолиевата коселина, не се притеснявай тя е като витамиц C-то, по- голямото количество се изхвърля от организма и не вреди по никакъв начин. За сравнение ще ти кажа, че моя хематолог заради ниския ми хемоглобин ми каза да пия 3х2 метилираната форма, преди това пиех 3х1. Никъв шанс да ти стане нещо от фолиевата.
Инфото за кърменето беше много полезно! 🌷

# 671
  • Варна
Добро утро, момичета Simple Smile
Аз не съм ранобудна, аз съм по-скоро среднощнобудна 😂 Днес пак в 4:00 се оцъклих 😳 и стоях будна до 6:00. Хем вчера бях доста време навън, бях се изморила, вечерта излизахме, после заспах чак към 1 и пак се събудих, а очаквах, че няма.
ИСКАМ ДА СИ СПЯЯЯЯ!!!! 😩😩😩
Wow Пламъче, много ми харесва витамина ти (б12)!
Ти една опаковка ли изпи от метилкобаламина? И само това ли Пи за б12?
Аз изпих една и си взех втора Опаковка и АГ ми каза да съм изпиела и нея и тогава да си го пусна контролно, но на мене ми е много интересно дали изобщо правя нещо с тия хапченца 😂.
Аз пия толкова много фреш, смутита и ям много лимони, пия лимонада и отделно пия по 3-пъти фолиева на ден и със сигурност приемам много Вит.С в ежедневието си, но не се притеснявам за нивата му. Не се притеснявай и ти Simple Smile Мисля, че не е полезен екстремен прием на този витамин, който няма как да си набавиш от фолиевата и от това другото лекарство. АГ щеше да предвиди, ако имаше проблем Wink
Снощи го гледам тоя матрак от АЙКО и отварям поръчката на кошарката, която направихме , ами тя е по-голяма 😩  Днес ще търсим друг матрак...

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 10:21 от Lemons

# 672
  • София
Добро утро, девойки 🙂
Пламъче, на мен ми е изписан Магнерот 3х1, но откакто включих желязото по-често го пия 2х1, че нали трябва да има разстояние от приемите. Доколкото знам заради магнезия може да е намалена чувствителността на матката, но това е търсения ефект, за да не докарва излишни контракции.
Лимонче, със сигурност тоз матрак има и други размери. Не го отписвай толкова бързо. На ММ обаче му се стори мек, затова ние ще насочим към друг.
Ние сега взехме пак дървено трансформиращо се легло, но и миналия път си имахме кошара. Често пътуваме и определено си е удобство.
Вчера взех от коритата на Мони на стойка, поръчах и от емаг бебефона, събрах доста торби с дрехи, къде нови, къде от приятелки и от големите покупки съм почти готова. Само количката ми остана, ама с нея съм в много колебания.
Хубав ден момичета 🙂

# 673
Момичета, благодаря ви за отговорите. Hug Може и да си внушавам, че движенията на бебка са се разредили. И преди е имало такива моменти. А и все повече започва да отеснява пространството вътре.
Радвам се, че инфото с картинките ви е било полезно Simple Smile
За ФК ми е притеснено, че в началото на бременността се бях предозирала с една таблетка на ден. Тогава ми я бяха спрели за около 3 седмици, докато влезе отново в норма. Обаче сега нуждите сигурно са и по-големи.
Лимонче, вечерно време и аз се събуждам и около час се кокоря, мъчейки се да заспя отново. Подготвяме се яко за среднощното безсъние. Grinning Метилкобаламинът също го пия от около месец-два максимум. В началото го приемах през 4-5 дни, а от няма и месец - през ден. Дори още не съм изпила пълната опаковка. Мисля, че е хубава марка и се усвоява добре от организма. Матрачето може би има различни размери. Провери преди да се откажеш.
Аничк@, предполагам, че точно чувствителността на матката е намалена, защото пък уж ги усещам леко ритничетата, а коремът ми се мърда доста. Много ти благодаря за успокоението. А хубаво ли е това корито на Мони? Анатомично ли е или с мрежичка/подложка?

# 674
  • Варна
Пламъче, аз не знам защо реших, че питаш за Вит.Ц 😂🤦♀ Смесих твоето и мнението на Снежи и накрая написах така хубава купчина с  глупости 😂😂😂
Нещо ми става тия дни, чета едно приемам друго, мисля си разни неща... ах този baby brain 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт