Евровизия (Тема 26) Rotterdam

• 31 057
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • Radnevo
На мен много ми харесва песента, влюбена съм в магичния начин, по който звучи откакто я чух за първи път. Не разбирам всички сравнения с мрачно-депресивното шептене на Били. Ако се заслушате, ще откиете нещо от Салвадор, от Дисни, от Битълс дори. Това за мен си е една музикална приказка, приказката на Виктория, която вече се излъчва и по Мтв.

# 166
Аз не бях много наясно коя е тази Били, бях мернала  по тв, че и дават някаква награда. Не помня с нещо да ме е впечатлила тогава. Та специално си пуснах клипчета да погледам и да послушам. Ами, за мен също песента на Виктория не е толкова "черна", напротив, даже има надежда в нея. Гласът на Виктория освен това ми харесва повече лично на мен. Но въпрос на предпочитания всъщност.
Тези негативни сравнения с Били Айлиш ("плагиат, плагиат") дойдоха от руска страна, а откакто се появи и руската песен се скъсаха да публикуват негативни коментари под българското видео...Странно съвпадение Laughing

# 167
  • Radnevo
Да, руснаците всъщност са много разочаровани от това нещо, дето щеше да ги представя, на места прочетох коментари като пълна деградация, глупост, боклук и т.н. Но от друга страна веднага подеха кампания по очерняне на нашата и още две три обявени като основни конкуренти, под официалните видеа.

# 168
Те обаче са голяма нация и логично песента им има милиони гледания. Кампанията по очерняне на българската песен (а и на другите песни които според букитата бяха на първите 6-7 места) беше изключително очевидна...Съмнявам се, че всичките негативни коментари са били на действителни хора...

# 169
  • Norge
Sanian, точно хармониите на „Бийтълс“ звучат в песента (не го казвам с лошо).

Творчеството на Айлиш не познавам; имам само един живот и предпочитам да го изживея сред музика, която повече ме вълнува.

Всъщност този лек говорен дефект при Виктория придава нещо специфично и приятно поне на тази ѝ песен. И поне за мен.

Я да ви пусна едно особено впечатляващо видео Grinning Kiss
Франческо представи Италия преди три години, а това е тазгодишното му Санремо.

# 170
  • Radnevo
Нелка, съгласна съм с вас, не съм специалист,  но вярвам на ушите си и явно не греша,а тази песен е нещо красиво за слушане за мен.
Почти във всички нови песни напоследък долавям по нещо от някоя или няколко стари и никога не съм го възприемала като нещо нередно.

# 171
  • Norge
Ех, ами те целите ноти са само седем... Hug
Отбягвам да употребявам думата „невероятно“, но в случая ми се иска точно с нея да кажа, че да, невероятно е какво безкрайно богатство е създадено от само няколко ноти.
Неизбежно е, понякога се чуват подобни/познати секвенции, важното е те да не са достатъчно дълги, защото тогава биха се приели за нещо друго.

# 172
  • DE
Вики леко фъфли, но много от обичаните от мен изпълнители имат говорен дефект, това не е пречка при повечето.
На мен песента ми харесва, нежна и приятна е, а съм сигурна, че Вики щеше да я изпее страхотно на живо. Но, защо трябваше клипа да е толкова изкопиран от клипа на Били, толкова ли не можаха да измислят нещо оригинално, а веднага като го видиш да се сетиш на кого е почитател изпълнителката, затова всички  я наричат копирачка. Няма лошо да е повлияна от стила и, но толкова явно копиране никак не ми харесва.
За Били разбрах покрай наградите които получи по световните сцени. Не е моето, но съм влюбена в една версия на нейна песен от Гласа на Хърватия, прекрасни деца. Повече ми харесва от оригинала.
Скрит текст:

Нелка, гледаш ли вашите таланти? От няколко дни не спирам да слушам една тяхна интерпретация.
Скрит текст:

Не съм сигурна дали Зейн би пял на живот толкова добре. Търсих, не намерих лайф. А за мен изпълнител който не може да изпее собствената си песен на живо добре, не е никакъв изпълнител.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 10:49 от дането

# 173
  • Norge
Дане, щом има толкова очевидно копиране, това не е добре. А не е и нужно; нямам представа защо им е било да повтарят нещо, вече правено. Особено след като и самият музикален стил е подобен.

За тукашните таланти и каквото и да е друго...RelaxedRelaxed
Ти знаеш ли, че аз нямам представа как се пуска телевизорът!  Аз само обирам праха под него. Joy
Сега от твоите думи открих името Зейн. И пак от тях се досетих, че това трябва да е момче?
Виждаш колко съм наясно с новото. Просто от едно време нататък тръгнах в обратна посока и изцяло се отдадох на едни съвсем други години в музиката; тогава все още е нямало  ауто-тюн Grin
Няма да пискам пример, защото той не би имал нищо общо с темата.

Хърватската песен в оригинал също ли е дует? (Не се смей! Sweat Smile)

# 174
  • Radnevo
Общото между двата клипа е, че има пейка... Отворих този клип заради сравненията, ами сигурно нещо пропускам, но освен пейката друго общо не откривам https://www.youtube.com/watch?v=LZyybvVx-js

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 14:04 от sanian

# 175
  • DE
Нелка, няма да се смея, защото и аз разбрах за тая Били преди няколко месеца, а уж съм в час със съвременните изпълнители, децата бяха  потресени, че не я знам Laughing
Хърватите пеят точно нейна песен.
Скрит текст:

Зейн е момче от бившата момчешка група One Direction аз го помня още когато беше участник в Х фактор и там направих групата, но освен че е много красив не е особено гласовит Grin
В лайфа  на вашите таланти са разменени гласовете и момчето пее партийте на Сиа, което и прави песента страхотна.

То и без това няма какво толкова да се пише по темата при така създалата се ситуация та поне да си побъбрим за музика.

# 176
  • Norge
Саниан, май наистина пейката е основното. Ако беше черна и под готик дърво, съвсем щеше да е пълна приликата. Smirk
Честно казано, издържах само до цигарата Rage и оттам нататък какво има, нямам представа. Все пак виждам паралел между нея и раната на лицето при Виктория.

Дане, вярно има разлика между двата варианта. При хърватите дори е в друга тоналност, буквално се чува от самото начало. При тях и пеенето е далеч по-силово, предполагам, заради живото изпълнение, често се счита, че така трябва да бъде.

А като се замисля, при мен нищо в дневния режим не е променено, животът си тече както винаги. При това съзнателно избягвам новини - доколкото е възможно, а то е почти невъзможно, но все пак Simple Smile Продължавам да гледам/слушам разни лекции и документални по Тубата и така.

Ето нещо, което обичам, но което никак не е свързано с каквото и да е по тази тема, затова - скрито:

Скрит текст:

# 177
  • DE
И пейката и раната и стила и визията, е не са ли твърде много приликите. Затова не ми харесва, не че песента е лоша.

Нелка, аз си падам по силови изпълнители та може и заради това да ми харесва, а ако на живо звучи още по добре направо мед ми капе на сърцето.
Стара музика избягвам да слушам заради лошото качество на звука и картината, ей колко разглезени сме станали Innocent
То и при мен няма кой знае каква промяна, не си само ти Kissing Heart

# 178
  • Norge
Неее, нищо не ме спира за старата музика, ни звук, ни картина ми пречат. Joy Само да не е като прекарана през фленджър, слушам, че пушек се вдига.
Някой беше казал, че не му е нужно да слуша дует на Синатра с някого, след като може да слуша само Синатра. Е, те и аз така. Innocent

За българския клип мога да преглътна едно съвпадние, но оттам нататък работата отива на безпомощност. Която не разбирам, наистина. При толкова чалга, за която се снима, има, не може да няма кадри и те едва ли всички са тясно профилирани във въпросния... стил.
Ако даден продукт е единствено за вътрешна консумация, не е голям проблем, но когато целта е подобно монументално събитие, е много, много странно. Човек, когато си присвоява нещо, отвътре непрестанно нещо го гризе и това усещане не му оставя и място за съмнение, че онова, което върши, не е правилно. Жалко.

За промяната в ежедневието Kiss

# 179
  • Испания
Испанската държавна телевизия "провежда" конкурса. В момента се гласува на втория полуфинал.

Засега нашата песен и исландската са с равен брой гласове.

https://www.rtve.es/television/20200325/eurovision-2020-cancelad … nal/2010803.shtml

Утре е "финалът".

Бъдете живи и здрави!

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 08:33 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬

Общи условия

Активация на акаунт