П.П.
Имам спомен,че ми харесваше песента на Даниел Дигес,но тогава стисках палци за Арел Скат.
Хм, испанска песен на Евровизия (от тези които аз съм гледала) 

да няма индийска жилка, ха ха?!
Понякога си мисля, че страните от Big 5 не си дават много зор за песента за Евровизия- тази песен е живо доказателство...
) Но през 2011 за първи път не участваше Турция и целия европейски вот за турските песни (обикновено от Германия, Франция, Швейцария, Босна и т.н.) тогава отиде в братския Азербайджан. По същия начин когато липсваше руската песен преди няколко години, всички руснаци, пръснати в различни държави, гласуваха за нашето русначе (Кристиан Костов), а и Дима Билан, и Киркоров призоваваха руските зрители да гласуват за нашето момче (което тогава все още приличаше на момче, сега е решило да си сменя пола явно). Ако през 2017 Русия си участваше на конкурса, Кр.Костов нямаше изобщо да влезе в челната тройка, независимо от хубавата песен и доброто изпълнение. Просто руснаците, пръснати в бившите СССР републики, щяха да си гласуват за рускинята в инвалидната количка, въпреки безличната й песен.

). Като цяло Русия и Азербайджан според мен спечелиха с едни от най-слабите си парчета в поредици от силни години - нещо като инерция. Затова винаги пазя надежда за България и Виктория.
)
- 10 years
)
). Като цяло Русия и Азербайджан според мен спечелиха с едни от най-слабите си парчета в поредици от силни години - нещо като инерция. Затова винаги пазя надежда за България и Виктория.
)
- 10 years
)
На тяхно място бих сложила България и Румъния (като ми е много интересно как ще бъде изпята румънската песен на живо, бих я предпочела без това обработване на гласа). Като местата в моя топ 10 са подредени по друг начин. На дъното са ми Русия, Германия, Португалия, Украйна, може би Словения, Северна Македонкя (макар че не вярвам официално да се класират точно така и макар да има измежду тях страхотни гласове- просто като цяло песните не са моите). Северна Македония голяма излагация направиха с техните тролове, като гледам, на последно място са и при букмейкърите като вероятност за класиране на финал...