Евровизия (Тема 26) Rotterdam

• 30 706
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
Ами, за да не става и втората песен, значи всичко е ясно...Като си спомня каква беше първата песен, вероятно и втората не е била много по-различна Bowtie Скоро май не е имало Евровизия с по-малко от 40 държави?  Thinking

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 22:24 от dolce miele

# 646
Беларус имаха много силни песни 2007 и 2018. Жалко... подиграха се с тях сега.
Иначе ние пак сме прецакани на полуфиналите. Пак при нечетен брой държави сме в полуфинала с повечето държави, тоест конкуренцията е в повече. На няколко пъти България е оставала на 11-о място на полуфинала, тоест първа под чертата. Преминават 10. Е да, ама като има в другия финал 1 държава по-малко, как да не те е яд? Че от 11-и е можело да бъдеш 10-и. Зависи жребият в кой полуфинал ще те прати... Късмет!

# 647
То не може да пратиш подобни..."певци" с още по-тъпа "песен" и да не е подигравка с народа на Беларус...а уж имаше някакви други песни-кандидати (примерно Braids)...
Аз лично не виждам сценарий в който да сме извън топ 10 на полуфинала...Виктория би трябвало да събере достатъчно вот и от жури, а мисля и от фенове. Но държавите след 10-тото място наистина са в по-голяма конкуренция. А уж Полуфинал 1 го спрягат за много труден...така поне четох Thinking

# 648
И аз не мисля, че има вариант, в който да не се класираме на финал, предвид колко слаби песни има и колко се залага на Виктория. Не всичко е песен, staging-ът е повече. Heroes не е най-силната песен на 2015, но с тая постановка, как да не спечели?
Но и не мисля, че има основание, на което да очакваме топ 10. Нищо де, това е позиция, която не сме постигали досега - след пето, но преди десето място. Нека се доказваме. 4 финала от 4 участия в последните годинин не е никак лошо.

# 649
Имам надежди за добро класиране и на финала. Grinning Но ми е по-важно Виктория да се представи добре и да няма някакви гафове със стейджинга (всичко се случва)...Зависи и другите все пак как ще се представят. И аз мисля, че Heroes не е най-най песен от 2015 г, но пък е чаровник...Монс ли беше Grinning

# 650
А понякога стават и технически гафове. 2017 на естонката не й включиха микрофона на първите думи и не се чу част от първата фраза. https://www.youtube.com/watch?v=NxqPpzWYN1c Тя се притесни много и доста й трепереше гласът после. Явно мислеше само за тоя гаф и пя мега фалшиво докрая на песента. А всеки, който е чувал студийната версия прави разликата

# 651
А понякога стават и технически гафове. 2017 на естонката не й включиха микрофона на първите думи и не се чу част от първата фраза. https://www.youtube.com/watch?v=NxqPpzWYN1c Тя се притесни много и доста й трепереше гласът после. Явно мислеше само за тоя гаф и пя мега фалшиво докрая на песента. А всеки, който е чувал студийната версия прави разликата
Или пък някой от публиката ти изскача на сцената 😂 такива гафове си спомням три пъти: по време на изпълнение на Испания 2010, по време на interval act-a на Джамала 2017 и след това по време на изпълнението на Великобритания 2018.
Някак все се притеснявам, че ако домакинстваме и при нас ще се случи - все имаме проблеми с охрана и техника.

# 652
Е ние домакинствахме на детската... в Арена Армеец, уж нямаше такива гафове. Влизането беше 8 часа преди началото на живото излъчване, опашките бяха до следващия светофар, хаха. Аз лично за 3 часа успях да вляза. Бях се набутал по неволя в холандската агитка и ми надуха главата. Имаше 10 скенера, дори минералната вода, която си купуваш отвътре трябваше да е без капачка. Махат ти капачката и ти дават водата. Което значи, че едва ли не си длъжен да я изпиеш веднага. За да не мяташ капачки и бутилки по сцената.
А испанеца отпреди 10 години го помня, че два пъти си изпя песента, хахаха. Беше някаква рядко тъпа песен като валс (3/4).
Гледайте на 1 мин. 22 сек. как излиза на сцената един с червена шапка Grinning

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 12:39 от diziler

# 653
Официално дисквалифицираха Беларус - даден им е бил шанс да представят нова песен, отново текстът е бил политически. Не е голяма загуба, май само Алексеев ми е харесвал от последните години.

Източник: https://eurovisionworld.com/esc/belarus-disqualified-from-eurovi … song-contest-2021

# 654
Diziler, около 1:50 мин. май го изнасят от сцената този с шапката (виждат се силуети)... Joy Хм, това е най-скучната испанска песен на Евровизия (от тези които аз съм гледала) Flushed

# 655
Коментирше се тогава,че това е стратегически ход от страна на испанците.
Излизат първи на финала.Всички са на ясно,че това супер лоша позиция.Ужас,никакъв шанс за добро класиране. И какво става Scream  на сцената излиза този "фен",който имал навика да се появява и по време на футболни срещи.Случайно,много случайно. Rolling Eyes После им дадоха шанс да пеят последни,но пак завършиха в средата.

Беларус.
Имам чувството,че всяка година има някакъв проблем с песента им,но за първи път им показват вратата.С право.Няма нужда конкурса да се превръща в политическа арена.

# 656
Зависи от политиката. На Украйна позволиха да участва и дори победата им връчиха. Но това беше заради антируските настроения на ЕС по онова време.

# 657
Не мисля, че е редно да има политически мотивирани  (наложени) текстове в песните...
Само на мен ли не ми допада тази испанска песен? То с фен на сцената или без...едва ли е било решаващо. Simple Smile

# 658
skybye,дам права си.
Толкова не я харесвам украинската песен,но е факт,че беше по-тактично поднесена.Всеки може да намери подобна случка в историята си.
Ако не се лъжа,беше представена като част от семейната история на Джамала.Свързана с преживяно от баба и.
А след нея спечели друга лична истори - Салвадор Собрал.

# 659
Да, и аз мисля, че беше нещо за баба и'...то и името на песента май беше година някаква Thinking Не можех да повярвам, че е спечелила онази песен тогава, изобщо не можех да я възприема отначало...

Общи условия

Активация на акаунт