Майчинството счетоводно-84

• 35 611
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • София-Младост
1-2 седмици е ок. Може и по-малко, но съм чувала за проверки. Иначе реално и 1 ден стига, за да влезе в сила договора.

# 256
1-2 седмици е ок. Може и по-малко, но съм чувала за проверки. Иначе реално и 1 ден стига, за да влезе в сила договора.
Благодаря ви. А майчинството се изчислява на 90% от това на което са ме осигурявали. Тоест периода през който съм била на работа(всеки месец различни осигуровки според заработката) и сега от борсата на МРЗ. Ставам досадна но ще ме извините. Благодаря отново

# 257
Искам да попитам за еднократната помощ от социалните , има ли си определена дата когато се превежда . Подадохме документите към 15.02 и сега кога трябва да я очакваме ?

# 258
За социалните аз подадох на 14.02. и ми казаха да очаквам превод към 15 - 20.03.
Предполагам, че важи и за теб.

# 259
Ясно , много ви благодаря

За социалните аз подадох на 14.02. и ми казаха да очаквам превод към 15 - 20.03.
Предполагам, че важи и за теб.

# 260
Даже точно ми дойде смс от банката, че са ми превели еднократната помощ от ДСП.
Ако искате проверете за превод.

# 261
Эдравейте,
ситуацията е следната, имам иэдаден болничен эа  5 дни от личен лекар и продължение эа още 9, иэдаден пак от него, което все още не съм представила пред работодателя. Обадиха ми се обаче да ми кажат, че следващата седмица всички ще работим от вкъщи беэ да си пускаме отпуски, болнични и т.н. Трябвс ли продължението на болничния да се анулира от лекаря или е достатъчно да не го представя пред работодателя?

# 262
  • София
Здравейте вече не съм в майчинство, но имам въпрос за болничните, моля ако някой знае да ми отговори.
В момента съм в болничен, може ли след него да взема болничен за гледане на дете, без да съм работила между тях?

# 263
Аз нямам , може след карантината да е
Даже точно ми дойде смс от банката, че са ми превели еднократната помощ от ДСП.
Ако искате проверете за превод.

# 264
  • Пловдив
Здравейте! Да попитам нещо (за някои може да се стори глупав въпрос,но наистина не съм наясно.) Подадохме документи за детски надбавки, задължително ли е да се отиде до социалните за вземане на заповедта или ако сме одобрени те ще се превеждат и без да сме взели тази заповед?

# 265
  • София
Никой даже не ми е споменавал за заповед. Като си подадох документите ми казаха “ако има проблем, колегите ще ви се обадят” и толкова

# 266
  • София-Младост
zverino, да, можете.

Эдравейте,
ситуацията е следната, имам иэдаден болничен эа  5 дни от личен лекар и продължение эа още 9, иэдаден пак от него, което все още не съм представила пред работодателя. Обадиха ми се обаче да ми кажат, че следващата седмица всички ще работим от вкъщи беэ да си пускаме отпуски, болнични и т.н. Трябвс ли продължението на болничния да се анулира от лекаря или е достатъчно да не го представя пред работодателя?
Не, просто след това продължение, ако не си болна, няма нужда да взимаш следващ болничен. Ако пък прецениш, че можеш без продължението, трябва да го върнеш лекаря да го анулира.
Здравейте! Да попитам нещо (за някои може да се стори глупав въпрос,но наистина не съм наясно.) Подадохме документи за детски надбавки, задължително ли е да се отиде до социалните за вземане на заповедта или ако сме одобрени те ще се превеждат и без да сме взели тази заповед?
Пожелателно е. Аз изчаквам и ако започне плащане, значи всичко  е наред и си спестявам ходенето в определен ден и час. Но ако няма плащане, в заповедта ще пише защо не е отпусната помощта.

# 267
  • Перник
Здравейте! Детето ми навърши 13м и сега през март беше ред да подам документи за детски надбавки за втората година, за целта обаче трябва да се представи в социални бележка от личния лекар за поставени ваксини, също и от работодателя за доходите от изминалата година. Обаче часът за ваксина ни беше 16ти март и отпада заради извънредното положение, освен това пише, че училищата затварят (това е местоработата ми). Ситуацията в момента е без аналог, но все пак някой знае ли как се действа в подобен случай? Ако подам документите по-късно, има ли практика за изплащане със задна дата? Голямото преследване на тия 40тина лева, ама при майчинство 380 и това е нещо! Благодаря предварително и бъдете здрави, момичета!

# 268
  • София-Младост
Няма да се изплатят със задна дата.

# 269
  • София
Здравейте при стеклите се обстоятелства и забранените ЖК, как може да се получи болничният за бременност? Могат ли да откажат да го издадат ? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт