Майчинството счетоводно-84

• 35 541
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София-Младост
МРЗ е обезщетението.

# 526
Здравейте. Наближава срокът за 45 дневен болничен. Аз ли трубва до се свържа със следящия ме АГ и точно на 45 ден ли трябва да бъде?
Какви данни изискват за този болничен, тъй като не съм ползвала досега болничен? Някакви данни на фирмата, какви? Или документ от фирмата, какъв? Благодаря Ви предварително!

# 527
Здравейте,
Редактирам поста, за да обобщя:
1. Изтеглих приложението Evrotrust на смартфона си и следвайки инструкциите се регистрирах.
2. Регистрирах се на https://edelivery.egov.bg/
Скрит текст:
3. От тук https://www.noi.bg/forusers/forms/118-examples изтеглих бланка "обр.П-18. Заявление за получаване на персонален идентификационен код (ПИК) от осигурените лица"
4. Попълних я, разписах я през evrotrust и съхраних разписаната бланка на устройството ми.
5. Влязох в профила ми на https://edelivery.egov.bg/ . От опцията "Изпрати съобщение" прикачих заявлението и като получател избрах "Национален осигурителен институт"
6. Няколко часа по-късно получих отговор с прикачена бланка с ПИК на НОИ

Здравейте, брагодаря за подробното описание. Изпратих заявлението до нои централа все още нямам отговор 5 ти ден. Каква може да е причината, при вас за солко време ви го изпратиха

# 528
От някоя книжaрницa трябвa дa cи вземеш aмбулaторен кaртон, и трябвa дa знaеш aдреca нa фирмaтa, зa друго не cе cещaм

# 529
Здравейте. Наближава срокът за 45 дневен болничен. Аз ли трубва до се свържа със следящия ме АГ и точно на 45 ден ли трябва да бъде?
Какви данни изискват за този болничен, тъй като не съм ползвала досега болничен? Някакви данни на фирмата, какви? Или документ от фирмата, какъв? Благодаря Ви предварително!

45 дневният се издава до деня преди термина. Данни на фирмата ще ви трябват - Името на фирмата, адрес и длъжност на която се водите. Ще трябва и амбулаторният картон.

# 530
Скрит текст:
Здравейте,
Редактирам поста, за да обобщя:
1. Изтеглих приложението Evrotrust на смартфона си и следвайки инструкциите се регистрирах.
2. Регистрирах се на https://edelivery.egov.bg/
Скрит текст:
3. От тук https://www.noi.bg/forusers/forms/118-examples изтеглих бланка "обр.П-18. Заявление за получаване на персонален идентификационен код (ПИК) от осигурените лица"
4. Попълних я, разписах я през evrotrust и съхраних разписаната бланка на устройството ми.
5. Влязох в профила ми на https://edelivery.egov.bg/ . От опцията "Изпрати съобщение" прикачих заявлението и като получател избрах "Национален осигурителен институт"
6. Няколко часа по-късно получих отговор с прикачена бланка с ПИК на НОИ

Здравейте, брагодаря за подробното описание. Изпратих заявлението до нои централа все още нямам отговор 5 ти ден. Каква може да е причината, при вас за солко време ви го изпратиха
Здравейте,
Аз получих отговор след няколко часа, но все пак изпратих заявлението в първия ден от стартирането на услугата. Нямам идея каква може да е причината за забавянето.

# 531
  • София
Здравейте, мами,

Ето малко повече информация за обезщетението при бременност, раждане и отглеждане на дете до 2 г.

http://elvada.com/bg/statiya/obezschetenie-za-bremennost-i-razhd … -dete-do-2-godini

# 532
Здраейте,имам болничен от 14.03 до 27.04 ,тоест 45 дневния преди раждане. Занесла съм го на работа на 18.03 ,от 10.04 насам проверявам в сайта на НОИ,но не излиза като подаден,нито имам превод логично. Днес разбирам ,че само с моя болничен е имало някакъв проблем при подаването от цялата фирма. Казали ,че до края на деня ще го оправят. Днес е 14.04 ,ако го подадат днес,чак другия месец ли ще си получа парите?

# 533
Здраейте,имам болничен от 14.03 до 27.04 ,тоест 45 дневния преди раждане. Занесла съм го на работа на 18.03 ,от 10.04 насам проверявам в сайта на НОИ,но не излиза като подаден,нито имам превод логично. Днес разбирам ,че само с моя болничен е имало някакъв проблем при подаването от цялата фирма. Казали ,че до края на деня ще го оправят. Днес е 14.04 ,ако го подадат днес,чак другия месец ли ще си получа парите?
До 10 работни дни ще ти изплатят дните за Март. Дните за Април ще ги изплатят началото на Май.

# 534
До 10 работни дни ще ти изплатят дните за Март. Дните за Април ще ги изплатят началото на Май.
Благодаря! Значи няма значение,че след 10 число е подаден.

# 535
Здравейте, нали за изчисляване на майчинството се взима период от 24 месеца назад? В 45-дневен болничен съм излязла на 27.12.2019 г. Позлвах калулатора на kik info, за да си изчисля обезщетението и съответно се получава разлика доста сериозна между kik и НОИ.
От НОИ са ми изчислили среднодневен размер на обезщетение 49,43 лв. С калкулатора изчислявам 98,87. Kik info взима месеците от декември 2017 до ноември 2019. За периода декември 2017-декември 2018 съм осигурена на максимума - 2600 лв. За периода януари 2019 - юни 2019 отново на максимума - 3 000  лв. За периода юли 2019 - ноември 2019 съм работила на граждански договори, като осигуровки по тях за общо заболяване и майчинство няма. Доколкото знам за този период от НОИ приемат за осигурителен доход минималния такъв, т.е. 560 лв.
Моля кажете аз ли съм в грешка и не изчислявам коректно?

# 536
Здравейте!
Прекъснах отпуска си за отглеждане на дете до 2г., тъй като беше прието в ясла. Предвид създалата се обстановка, яслите и градините не работят (неясно до кога). Досега използвах натрупан платен годишен отпуск, но от м. май вече няма да мога. Детето ми не е навършило две години и се чудя предвид обстоятелствата мога ли отново да подам приложение 7 за помощи и обезщетения за отглеждане на дете до 2г.   или ще се наложи да ползвам неплатен отпуск, тъй като няма кой да се грижи за детето ми. Опитвам се да се свържа с НОИ по телефона, но постоянно ми казава, че в момента няма свободен сътрудник на линия. Затова реших да питам тук дали някой е в подобно положение.

# 537
Здравейте!Бях в майчинство от Декември 2019г. когато детето ми направи 2годинки.Освободиха ме,понеже нямаше как да се върна на тази работа.Сега взимам 4месеца обезщетение за безработица и хоп разбрах,че съм бременна Въпроса ми е въобще ще взимам ли някакво майчинство и може ли нещо да се направи?

# 538
Здравейте, понеже не намерих съответната тема, имам един въпрос свързан с майчинството. Първата ми година след 2 месеца приключва. Понеже се водих на работа в една фирма,в която работеше свекърва ми, тя напусна преди седмица и започнаха едни заплахи да съм отишла да си подавам молбата за напускане,ако ли пък не искам тя да се откаже от последната си заплата и така от познати разбрах,че немогат да ми спрат майчинството,освен ако фирмата не обяви фалит. Въпросът ми е какви документи ще трябва да подавам при тях за втората година,понеже искам да съм подготвена като отида, защото знам че ще има доста разправии с тях. Благодаря ви.

# 539
Здравейте, понеже не намерих съответната тема, имам един въпрос свързан с майчинството. Първата ми година след 2 месеца приключва. Понеже се водих на работа в една фирма,в която работеше свекърва ми, тя напусна преди седмица и започнаха едни заплахи да съм отишла да си подавам молбата за напускане,ако ли пък не искам тя да се откаже от последната си заплата и така от познати разбрах,че немогат да ми спрат майчинството,освен ако фирмата не обяви фалит. Въпросът ми е какви документи ще трябва да подавам при тях за втората година,понеже искам да съм подготвена като отида, защото знам че ще има доста разправии с тях. Благодаря ви.
Не разбирам тези от фирмата какво ги бърка, та трябва да напускате. Обезщетението за отглеждане на дете до 2г. се поема от НОИ, не от тях. Трябва да попълните приложение 7, което от вашето счетоводството да придвижат към НОИ.

Общи условия

Активация на акаунт