Майчинството счетоводно-84

• 35 171
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте. Скоро се очаква да раждам и ме интересува въпроса за майчинството. Аз съм студентка 4ти курс, сега се пиша, че съм редовно, но ще ми се наложи да повторя годината. Ще раждам лятото, когато вече от университета няма да ми плащат осигуровките, а за работа няма кога да почна. Полага ли ми се майчинство или някакъв вид помощи? След като ще повтарям последната година, ще ме осигурява ли университета или аз трябва да се осигурявам? От унито дали мога да имам някакъв вид финансова помощ или вече няма как? Също да добавя, че нямам трудов стаж. Благодаря!

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 19:17 от Agie

# 601
# 602
Здравейте, в 32 -ра седмица съм и на 2.05 ми изтича 34 дневен болничен. От 5.05 ми започва 45-дневния преди термина. Имам 2 дни прекъсване , от които единият е неделя-3.05. Какво да направя за 4.05  ( отпуска?)и ще се отрази ли на сумата за обезщетение?Благодаря предватително за отговора.

# 603
  • Plovdiv, Bulgaria
Няма да се отрази този ден. Месеца в който започва 45 дневният болничен, не влиза в изчисленията за майчинството като цяло. Това забелязах, като си проверявах какво евентуално ще е майчинството ми.

# 604
Добро утро в дневния болничен съм от 6 април входиран е на 8 а още нямам превод кога да го очаквам уж до 15 дни след входирването а те минаха

# 605
  • София-Младост
Добро утро в дневния болничен съм от 6 април входиран е на 8 а още нямам превод кога да го очаквам уж до 15 дни след входирването а те минаха
Текста под календара в зелено!Второто изречение!
https://www.noi.bg/component/banners/click/22

# 606
Здравейте. От днес дъм в 45 дневен болничен. Кога най-късно трябва да го занеса на работодателя?
Благодаря Ви предварително!

# 607
  • София-Младост
Здравейте. От днес дъм в 45 дневен болничен. Кога най-късно трябва да го занеса на работодателя?
Благодаря Ви предварително!
По Наредба в двудневен срок. Предвид обстоятелствата, просто се чуите с него, уведомете го, може и като начало сниман да го пратите.

# 608
Здравейте! Имам чудене относно 45дневният болничен.. Той може ли да бъде издаден от лекар на частна практика?

# 609
  • София-Младост
Здравейте! Имам чудене относно 45дневният болничен.. Той може ли да бъде издаден от лекар на частна практика?
Тези въпроси се задават на лекаря, не на нас:)
Не виждам пречка.

# 610
  • ВАРНА
Здравейте, моля пак за помощ. Пуснах си неплатен отпуск по чл.167а до края на юни за момента, но детето се разболя и явно ще е по-продължително, чакам изследвания и незнам ако се полага болничен, който все пак се заплаща, как се процедира в тази ситуация ? МОже ли ако се издаде болничен, трябва ли да спирам с молба неплатената отпуска, изобщо струва ли си цялата процедура )?

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 14:04 от morgana07

# 611
  • София-Младост
Здравейте, моля пак за помощ. Пуснах си неплатен отпуск по чл.167а до края на юни за момента, но детето се разболя и явно ще е по-продължително, чакам изследвания и незнам ако се полага болничен, който все пак се заплаща, как се процедира в тази ситуация ? МОже ли ако се издаде болничен, трябва ли да спирам с молба неплатената отпуска, изобщо струва ли си цялата процедура (  може да е за перио 1-2месеца)? Тепърва уточнявам изследванията с педиатъра и какво се полага като дни за заболяването ...
Струва си, ако имате право на обезщетение за болничния. Той прекъсва неплатения...но след това, за да се върнете в неплатен, ще трябва отново цялата документална процедура да се направи.

# 612
  • Велико Търново
Здравейте, имам следния въпрос, който не съм особенно сигурна че е чисто счетоводен.
Получих информация, че собственика на фирмата в която работя предвижда да ме съкрати поради намаляване на обема работа. Към момента тече третата година от майчинството ми, а имам колега (мъж) на същата длъжност. Моля за насока дали ИТ ще даде съгласие, ако се направи искане ( според вас, предвид обстоятелствата) и съответно, аз кога ще бъда уведомена при запитване направено към ИТ или при евнтуално получен отговор. Изобщо ще бъда ли известена ако получат отказ, или тази информация ще послужи само на работодателя ми.
Благодаря

# 613
Според вас кога ще бъде преведено майчинството за месец април с тези почивни дни? На 5-ти? Кога излиза календара за май?

# 614
Здрaвейте, оcвен евротръcт зa издaвaне нa електронен подпиc, имa ли някaкво друго приложение, което могa дa използвaм зa дa cи извaдя пик код от нои?

Общи условия

Активация на акаунт