Майчинството счетоводно-84

• 35 118
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • София-Младост
Значи да не ползвам болничен по бременни причини до 45 дневния и ако ползвам, хипотетично, 10 дни юли месец, ще получа по-малко от 66лв дневно обещетение след като родя?
Не,  разбира се. Има ли нужда от болничен, горещо ви съветвам да го ползвате. Искате здраво бебе все пак накрая.
Изобщо никой няма как да ви каже дали ще получавате 66лв. обезщетение с или без болничен.
Най-малкото в тези калкулатори при ползван болничен,  се въвежда сумата, от която той е изчислен, а не самите пари, които сте получили по сметката си.

# 706
Момичета, дали ще ми върнат болничния от НОИ за сбъркан адрес ? Написйли са ми стария и по-надолу новия, но хич не ми се връща при ЛКК?
Моля ви спешно ми трябвя отговор. Дали да звънна в счетоводството на фирмата да питам

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 13:50 от infinity7

# 707
  • София
Ала-Бала, калкулатора ми искаше да въведа брутно и нетно възнаграждение и осигорителен доход (три различни суми). Предполагам от осигурителния доход се определя и р-ра на майчинството.

Целият ми въпрос произлезе от това, че вече в 2 от темите за бременност видях дамите да коментират, че имало значение дали излизаме в постоянен болничен до майчинството или излизаме в болничен и после се връщаме на работа. Много от тях решиха да излязат в болничен от сега до термин и да не прекъсват, и споменаха, че имало значение това дали има прекъсване.
На мен ми се вижда нелогично да има значение ама знам ли, все пак в у нас има какви ли не парадокси.
Трябваше да ви попитам и вас, че страхът е голямо шубе Grinning
Благодаря за отговорите Heart

# 708
  • София-Младост
Моето мнение е, че при вас няма да се отрази, или поне ще става въпрос за нещо много малко. Болничния дори и ползван сега през май, ще се изчисли на база 18 месеца, т.е.11.2018-04.2020вкл
Болнчният за бременост  и раждане ще се изчисли на база 24 месеца, при начало на 45 дневния през септември, това са 09.2018 - 08.2020 вкл.
Но пак няма как да се сметне с точност. Винаги може да има леко отклонение. Извадете си ПИК от НОИ и там си направете една калкулация.

# 709
Някой има ли идея какво се случва с превода с банка ДСК? Досега толкова забавяне не съм имала....

# 710
  • София-Младост
Някой има ли идея какво се случва с превода с банка ДСК? Досега толкова забавяне не съм имала....
Отчетете, че имаше сливане, проверете дали в сайта на НОИ ви излиза новата сметка. Знам, че пари на никого не са му излизшни, но всеки втори пост да е за това...изчакайте четвъртък следващия превод.

# 711

Явно заради сливането има забавяне, но току що получих смс и има превод 😁

# 712
А някой, който е наясно със справките в сайта на НОИ, може ли да ми каже дали тази справка за предоставени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи дава веднага информация, когато работодателят входира болничния лист, или можеш да го видиш чак след като го изплатят. Последните ми два болнични листа не фигурират и се чудя дали са входирани изобщо 🙄 На единия, който е от 10.04 до 25.04, ще му изтече срока за входиране на 10то число, доколкото разбирам

# 713
А някой, който е наясно със справките в сайта на НОИ, може ли да ми каже дали тази справка за предоставени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи дава веднага информация, когато работодателят входира болничния лист, или можеш да го видиш чак след като го изплатят. Последните ми два болнични листа не фигурират и се чудя дали са входирани изобщо 🙄 На единия, който е от 10.04 до 25.04, ще му изтече срока за входиране на 10то число, доколкото разбирам
Да,показват се,когато се входират.Има време до 10-то число да го входират.После още 10 работни дни да бъде изплатен

# 714
След подаване на документи към работодател за пстатъка пт 275 дни платен отпуск, кой го изплаща работодател или нои и също кога получавате парите ?

# 715

Явно заради сливането има забавяне, но току що получих смс и има превод 😁

И аз това си помислих и все още нямам превод. Обаче добре че се усетих да погледна в новото онлайн банкиране, и видях че има промяна в IBAN-a .... И сега ще пиша на работодателя си... предполагам те няма как да знаят новия, то и аз не знаех,че е сменен...

# 716
Много странно, аз нямам промяна на IBAN, при промяна би трябвало да Ви уведомят или да го променят служебно, след като причината за промяната е сливането..

# 717
Много странно, аз нямам промяна на IBAN, при промяна би трябвало да Ви уведомят или да го променят служебно, след като причината за промяната е сливането..

Да много е странно. Първите няколко символа са други. Чух се с банката и те потвърдиха за промените в IBAN-a и казаха, че те подават данните на новия  към НОИ, а ние клиентите към работодателя.

Писах на компанията, в която работя и те ми изпратиха бланка, която трябва да принтирам, попълня, да я снимам нали и да им я пратя и те трябва да я подадат към НОИ.

Има логика да има промени, това което ме изумява, е че ако случайно не бях забелязала ... можеше да не разбера скоро. Хах, смисъл потресена съм, че не са изпратили поне някакъв автоматичен имейл. Не всички хора биха се сетили, че имат нов IBAN....

И не знам нали как е при другите но при мен в НОИ има данни, че е започнало плащане - но да там. Сметката ми няма превод също.

Предполагам чак като работодателя ми подаде тая бланка, тогава ще получа пари....

# 718
На мен в сайта на НОИ си ми пишеше вчера-предстои плащане, а днес вече си пишеше - изплатен.
Към 14:00 ч. ми дойде и смс от ДСК, че имам постъпления от НОИ

Много неприятно наистина, човек наистина може да не забележи.
Предполагам, че след като предостави бланката ще пуснат превода.
Стискам палци да го направи още утре, въпрос на два "клика" с мишката е.

# 719
Здравейте така имам голям късмет до сега ми изплащаха болничните нормално излязох в 45 дневния на 06.04 и така чакам си чакам чакам пари ама няма и постоянно гледам в нои няма и няма ведомост започва са звънете в нои от там казват има грешка в болничния звъня на счетоводителката тя проверява при нея няма пак .днес на ново почвам пак да си търся парите пак звъня в ноито и тази ми обесни че датата на термина е объркана лекарката написала 21.04.21година  и ходи бягай с големия корем и казаха че ще ми ги изплатят .Накой знае ли до колко дни и имали някой случай като моя

Общи условия

Активация на акаунт