Майчинството счетоводно-84

• 35 078
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте така имам голям късмет до сега ми изплащаха болничните нормално излязох в 45 дневния на 06.04 и така чакам си чакам чакам пари ама няма и постоянно гледам в нои няма и няма ведомост започва са звънете в нои от там казват има грешка в болничния звъня на счетоводителката тя проверява при нея няма пак .днес на ново почвам пак да си търся парите пак звъня в ноито и тази ми обесни че датата на термина е объркана лекарката написала 21.04.21година  и ходи бягай с големия корем и казаха че ще ми ги изплатят .Накой знае ли до колко дни и имали някой случай като моя
10 работни дни след предаването му в НОИ.Ще си получиш само частта за април.За дните от май след изтичане на болничния.

# 721
  • Пловдив
По повод преводите към ДСК след сливането... От ДСК ми потвърдиха, че те изпращат променените IBAN-ове към НОИ. Бях в НОИ вчера, обаче, а от там казаха, че трябва да подам коригираща декларация с новия IBAN, иначе няма да си получа обезщетението за майчинство. Надявам се служителката в НОИ да не е била наясно и ще изчакам още няколко дни за превод.

# 722
Ако след раждането бащата припознае бебето задължително ли и да вземе бащинство или може да не го ползва

# 723
Ако след раждането бащата припознае бебето задължително ли и да вземе бащинство или може да не го ползва
Може да не го ползва.

# 724
Здравейте, към момента съм безработна (по взаимно съгласие) от 15.12.2019г., в 9г.с., платената ми борса беше до 15.04.2020г. Тъй като в това положение никой няма да ме вземе на работа, а и няма подходяща за мен из обявите в момента, въпросът ми е мога ли да се осигурявам на 4 часов работен ден (в някоя фирма)   и да ползвам след това майчинство в пълния му размер или трябва да е на 8 часа ?

# 725
Здравейте, и аз нямам превод на майчинството, само не разбрах за ibana, на клиентити на дск ли е променен или, моят не си го знам ,в чужбина съм

# 726
По повод преводите към ДСК след сливането... От ДСК ми потвърдиха, че те изпращат променените IBAN-ове към НОИ. Бях в НОИ вчера, обаче, а от там казаха, че трябва да подам коригираща декларация с новия IBAN, иначе няма да си получа обезщетението за майчинство. Надявам се служителката в НОИ да не е била наясно и ще изчакам още няколко дни за превод.

Аз не съм ходила в НОИ, в моя случай работодателя ми каза да попълня едно приложение и да го подпиша, точно заради тази промяна на IBAN-a и да го им пратя на мейла, а те ще подадът документа към НОИ. Банката праща уж промяната към НОИ. Но явно трябва да има подпис и потвърждение от Титуляра за да е официално ... поне така мисля.

# 727
Момичета без да се заяждам, моля не го приемайте лично. Логично е при сливане на 2 банки IBAN-а да се промени, не се сменя целия а само буквите и първите 3 цифри. Това са буквите на самата банка. Миналата година пираеус и пощенска също се сляха. И аз звънях и ми казаха че автоматично щели да подадът новия номер към НОИ. Да ама не, ходих до банката и си поисках бележка за новия IBAN  и го занесох в НОИ. Иначе майчинство и детски нямаше да получа

# 728
Момичета без да се заяждам, моля не го приемайте лично. Логично е при сливане на 2 банки IBAN-а да се промени, не се сменя целия а само буквите и първите 3 цифри. Това са буквите на самата банка. Миналата година пираеус и пощенска също се сляха. И аз звънях и ми казаха че автоматично щели да подадът новия номер към НОИ. Да ама не, ходих до банката и си поисках бележка за новия IBAN  и го занесох в НОИ. Иначе майчинство и детски нямаше да получа

Разбира се, че е така. Просто в моя случай няма нужда да ходя аз до НОИ тъй като компанията в която съм ми движи всички неща. Иначе по -скоро странното беше, че по на зад една дама написа, че е получила парите си и че няма промяна в IBAN-a Simple Smile

# 729
За да взимате майчинство не трябва и да ходите на работа, не само да се осигурявате..

Здравейте, към момента съм безработна (по взаимно съгласие) от 15.12.2019г., в 9г.с., платената ми борса беше до 15.04.2020г. Тъй като в това положение никой няма да ме вземе на работа, а и няма подходяща за мен из обявите в момента, въпросът ми е мога ли да се осигурявам на 4 часов работен ден (в някоя фирма)   и да ползвам след това майчинство в пълния му размер или трябва да е на 8 часа ?

# 730
  • София
Ох тоя казус със сливането вече мен ме побърка.
Значи все пак утре да взема да отида до дск, да взема бележка за айбана, да искам от HR-a да ми го прати в НОИ, направо заедно с 45дневния болничен, който ще взема другата седмица от доктора.

Това ли е най-доброто което трябва да направя?
Аз не виждам как в системата на НОИ излиза черно на бяло новия айбан, а те няма да преведат пари по него? Ако не го приемаха, нямаше да го пише...?
Не знам вече ...

# 731
Не само, че ги получих, но вече и ги изтеглих. 😁

# 732
  • София
Не само, че ги получих, но вече и ги изтеглих. 😁

Значи вие сте била към Експрес банк, след сливането на двете банки с ДСК сте получила превод ли?

# 733
Да, вчера в 14.00ч. получих превода.
И днес ги изтеглих Blush

# 734
  • София
Благодаря ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт