Любители на кучета - 102

• 26 281
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
Все повече деца са с атопичен дерматит и не, не всички имат животни вкъщи. Ей го, и аз, и сестра ми цял живот сме с животни, тя има, аз - не. Най-добрата й приятелка има и не е имала домашен любимец никога. Идва на гости на сестра ми и не се обостря, но хапне ли шоколад, например, веднага си проличава.

Не съм писала, че започнах нова работа, телефонът ми беше на ремонт и ей такива разни, та снимката е от архив и може и да съм я пускала.
И да се оплача, че Денис от лигавщини е отслабнал с 5 кг. Да не си помислите, че нещо здравословно?! Взел е да капризничи и да не си иска гранулите, освен ако не са с я кисело мляко, я извара, я нещо, щото това голи гранули е за простолюдието. Ние пък не сме съгласни и нашия откарва по 3 дни без да яде, а само подушвайки купата, общо взето си играем на "кой е по-голям инат".

# 151
Моята дъщеря се роди преносена и с много суха кожа. Мазах я само с медицинска козметика и се оправи, но на около 2 г. години и половина се сдоби с атопичен дерматит, причинител неизвестен.  Съответно имах възможност и я спрях от ясла, за да и готвя аз без глутен,  млечни и какво ли не, за да видя дали не е от някоя храна, изхвърлих пътеки,  килими, чистех като побъркана само с L.O.C. и след две седмици нямаше нито едно петънце.  Съответно ми се наложи да я пратя на ясла за ден и още вечерта започна сърбеж и се оформи ново петънце. На другия ден погледнах каква е била храната и тя бе без млечни на обяд,  а след това я взех, та и глутен не бе причината.  И понеже на други дечица се бяха появили проблеми с очичките или дихателните пътища след тръгване на ясла се заговорихме с майките и всички бяхме на мнение, че  в групата мирише много силно на дезинфектант. Говорихме с ръководството и се оказа след проверка,  че едната леля слага огромно количество дезинфектант и от там са тръгнали и проблемите ни. Буквално са се тровели децата. Та при нас се оказа от това. После си взехме рибки, заек и за наша радост тази гадост вече не се е завръщала.  Втора година сме и с кучо,  заедно спят и всичко е наред. 
Извинявам се за дългия пост, но мисълта ми е, че причината може да е друга,  а не кучан. Стискаме палци!

# 152
  • Бургас
И моята дъщеря имаше алергия, която изглеждаше като лющещи се петна. Имаше я по бузите, във възрастта година и половина - две. Пак се чудеха какво е, мазахме с какво ли не - изчезне и пак се появи. Животно не сме имали тогава. Оказа се студова алергия - като се затопли времето, изчезна от само себе си.
Брат ми беше алергичен и астматик - към прах, котешки косми. Имахме котка, като бяхме малки. Зачервяваха му се очите, кихаше. Но го израсна. Не сме махали котката.

# 153
  • София
Много е сложно това с алергиите. Днес,не е ли прекалено малка да й правят тестове за алергии? Всеки лекар си знае,но моята племенница на 2,5г е още от раждането с много проблемна кожа и алергии и дерматоложката все повтаряше че на деца под 1,5г не се правят тестове за алергии,защото много трудно може да бъде локализиран алергена . Те нямат животни в къщи,но при баба й има куче,котки и то не  живеещи вътре ,а в двора.При нея се оказа лактозна непоносимост и все още не я е израснала напълно,но с времето се подобряват нещата. Стискам палци за най-доброто развитие.

# 154
  • София
Аз на дърти години се оказах с АД, хем не съм имала животни... АД-то започна бая години след като бях взела Бела, че и Лилянката беше вкъщи вече. Опитаха се да ми пробутат тая теория с домашните любимци, ама видяха, че не минава номера и спряха. Не че са ме излекували, аз си намерих подходящата за мен мед. козметика.
Стискам палци и при вас проблемите да не са от куч.

# 155
И аз като Коте преди няколко години се сдобих с АД и въобще даже не ми е хрумнало да търся причината в Макс или котките, с които съм израснала. А и на пргледите не казвах, че имам куче и никой не е посочвал като причина него. Не че съм крила, а не съм си мислела че може да има общо с АД. Снощи четох пак и също никъде не се посочват домашни любимци като причина за появяването му. Деспи стискам палци причината да е нещо, с което лесно може да се справите и бързо малката са израстне АД. 🤗

# 156
  • София
Ох, едва ви настигнах с четенето.
Напоследък нямам минута време, но иначе сме ок всички двукраки и четирикраки.

Забравих и половината от нещата, дето ги прочетох, обаче да кажа за Атопичния дерматит

Сина го разви на 4 гоини, алерголога каза веднага, че е от животните. Имахме тогава и куче и котка, представете си. Намерихме и ние добра медицинска козметика и се закротиха нещата. Установих с времето кои храни и тн предизвикват обриване и така. Домашния прах и прахоляка навън, особено лятото бяха вай-важния фактор.
От две години не живее с мен, а в апартамента на нашите, а там няма животни. И пак се изрива целия понякога. Та общо взето животните са най-малко влияещите.

# 157
Привет и от нас! Използвахме хубавото време и с ММ разходихме Дарето в гората. Вече е с козинка, само дето от блондинка стана брюнетка, по-тъмна е новата. Stuck Out Tongue Winking Eye
И малко пресен данък, от преди час.

На колежка детето се сдоби на 14 год. с АД, но за животни не са и споменавали докторите, а те си гледат открай време.

# 158
  • sofia

Привет и от нас с Леон!
Много разходки вчера и много щастливо,  уморено кученце

# 159
  • Sliven

Привет и от нас с Леон!
Много разходки вчера и много щастливо,  уморено кученце
Кришка, много сладък Леон с това сърчице на оченцето Blue Heart
Абе вие как спите с вашите любимци? Тази нощ не съм спала от тях - едната завряна в краката ми и легнала върху тях, другият легнал върху корема ми. Тъй не им стана горещо цяла нощ да не излязоха бе. Обърна се и те се нагаждат върху мен. ММ все се шегува, че съм им майчица любимка.

# 160
  • Варна
И ние сме така, Диде. 😁

# 161
  • София
Големи сладурковци показвате! Heart
Денис е с 24 каратова усмивка! Радвам се, че ни го показа!
Балу е направо за Париж /въпреки, че свърши седмицата на модата/ Heart Eyes
Леон започва да заприличва на голямо момче!

Каката ни нещо се повреди и започна да извежда само тя Бека. Не ни позволява да я извеждаме и даже се мръщу, когато я галим. Вече три дни става с изгрева и хуква да разхожда куче без да мрънка. Следи има ли вода, храна, реши. Направо по-добре от мен се справя. 🤗

# 162
Здравейте на всички. Моля за съвет, искам да взема каракачанска овчарка, имам леки притеснения тъй като прочетох, че са своенравни кучета. Та има ли някой в групата отглеждащ такова куче? Дали ще е опасно за децата. Благодаря ви предварително.

# 163
  • Sliven
Здравейте на всички. Моля за съвет, искам да взема каракачанска овчарка, имам леки притеснения тъй като прочетох, че са своенравни кучета. Та има ли някой в групата отглеждащ такова куче? Дали ще е опасно за децата. Благодаря ви предварително.
За тях знам само, че е добре да са навън, в дворче, да имат движение. Четете в различни форуми и за самата порода.
Цитат:
Смело, интелигенто, с уравновесен и независим характер, недоверчиво към непознати, отличен пазач на повереното му стадо и имущество. Изключително предано на стопанина си куче. Непретенциозно по отношение на атмосферни условия и хранене. Движенията му са свободни и мощни, с широка крачка. Кучето без проблеми трябва да може да изминава големи разстояния.

# 164
С Луци скоро не сме се появявали в темата.Момчето стана вече на 7месеца и се чудя кога минаха.

Общи условия

Активация на акаунт