Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 27

• 30 520
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Васислав,50+
Флавия,30+

# 211
Индиана е романтичен роман от Жорж Санд писан някъде  преди 200 години.може от там да е, родителите да са любители на романтични романи. Аз съм чела тази книга като упеничка и много ми хареса - любов, сълзи, хепиенд...

Когато пишем за имената, разбирам че не пишем какъв е произхода а къде се срещат. Аз името Аркадий не съм срещала в момента другаде освен при хора с руски корени. А в миналото  император Флавий Аркадий управлявал някъде 4 век източната римска империя. Вероятно е свързано с област Аркадия точно в източните части на тогавашната римската империя. Но откъдето и да води началото си, това е славянско име, за момента срещано предимно в Русия. Същото е в сила примерно и за Матвей. Защото ако почнем да говорим за произход на имената то нито Димитър нито Георги са български.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 08:29 от _re_ge

# 212
  • Down south
Васислав,50+
Флавия,30+
Имам познат Флавио. Предполагам, че съм свикнала с името Simple Smile

# 213
# 214
Индиана Денчев Василев е американски футболист от български произход, казва чичко Гугъл..

От мен една Флора на около 35г.
Дали има Фауна 🤔

# 215
Луизабел Николова- актриса от ТБА.

# 216
И аз го чух това име скоро и първата ми мисъл беше да го пльосна тук, ама го забравих, работи им фантазията на хората.

# 217
Деянира е от древногръцката митология. Означава "унищожителка на мъже'', "унищожителка на съпруга си".
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0

# 218
  • Down south
Деянира е от древногръцката митология. Означава "унищожителка на мъже''
Тук ДеЯнара е често срещано, но това защото сме сравнително "близо" до острова и има много преселници.
Звучи, като вариант на горното.

# 219
Днес се натъкнах в един сайт на името Чая.
Не е лошо никак, но малко странно по азиатски ми звучи.

# 220
Драгота Раков-адвокат. Може и да съм го писала вече, ако  е така -извинете за повторението.

# 221
Деянира е съпругата на Херкулес.

# 222
Бенжемин Ментешев, детски лекар

# 223
Като една "позната" омъжена за турчин. Децата са с по две имена 😱 Всичките са много забавни, но най малкия е Себастиан. Викам си "ето поне с най малкия не са се изложили" ама тц.... Себастиан-Дуан се казва. И обяснява наред как Себастиан си е нормално българско име (в чужбина сме) 😂😂😂
Скрит текст:
Големите са Манол-Мустафа, Николай-Али и Соня-Мелда 😱😱😱 И са записани така, не да ползват само 1 както правят все още някои

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 15:10 от Kaya

# 224
  • Down south
Комбинациите, за мен, са странни. От всичките имена Себастиан-Дуан, ми звучи най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт