Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 27

• 30 517
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Генослава,от фб
Натка,60+
Ивеслав,от фб

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 18:32 от Doli

# 181
  • Варна
Какво мислите за името Антим? (ударението е на И) Значението съм си го проверила. Познавате ли в действителност хора с такова име и сещате ли се за някакви подигравки евентуално свързани с името?

# 182
Какво мислите за името Антим? (ударението е на И) Значението съм си го проверила. Познавате ли в действителност хора с такова име и сещате ли се за някакви подигравки евентуално свързани с името?
Името е гръцко и означава "срещу", "борец срещу нещо". Има светци и видни църковни деятели (митрополити, свещеници) с това име. Имен ден се празнува на 3 септември. Звучи ми остаряло и не съм го срещала в съвремието.
Не мисля, че някой би се подигравал с име носено от исторически личности и духовници. Все пак, аз не мога да го възприема като име на съвременно дете. Определено си представям само някой поп, и то на преклонна възраст, с такова име.

# 183
  • София
В момента, в който преодолея историческата свързаност, която ме кара да го възприемам като “старо”, ми е съвсем като Антон. Т.е. съвсем ок като звучене, мъжествено си е. Предполагам, че биха свиквали лесно с него всички.
Единствено се притеснявам да не правят асоциация с анти. Все едно против нещо.

# 184
  • София
Познавам 4 Антимовци и не ми е никак странно.
Най-младият е около 45 годишен.

# 185
  • Sofia
Храбрина,новородено бебче

# 186
Храбрина,новородено бебче
От Капките, а? Grinning И аз с него идвах, малко ми е жал за бебето.

# 187
От ФБ -парти на Дея и Дения , не че са толкова странни имената, но името на един от гостите( предполагам дете), направо ме втрещи-Матвей.

# 188

но името на един от гостите( предполагам дете), направо ме втрещи-Матвей.

Побългарено е . Руското име е АркадиЙ.
Същото е и за МатВей. Руски вариант на Матей.
АнтИм имах съученик. Въобще не ми е странно.

# 189
И на мен ми стана мъчно за новородената Храбрина. Но най-важното е да е жива и здрава
Антим ми харесва.
Нашето си Матей е по-хубаво.
Дения като тения.

# 190
На мен Храбрина ми допадна.
Дения обаче ми звучи зле.

# 191
Таниел - млад доктор, около 30г.

# 192
Жорета - актриса.

# 193
Като стана дума за Матей, аз познавам един Матю. В началото ми беше странно но след това се сетих, че познавам доста хора с фамилия Матев, което е различно от Матеев, та явно името си го има отдавна в България.

# 194
  • София
Валериа
Далиа
Ами направо са си с правописна грешка.

Фения

Общи условия

Активация на акаунт