Моето момиченце е почти на 5 м и вечер ляга в 23:30-00, през деня спи някъде 4 пъти, като след 19-20 ч. не я приспивам. Несериозни ми се струват изказванията да я държите будна, че да се измори, децата ако не дремнат, се превъзбуждат.
От раждането спазвам тази схема за будуване и не съм имала никакви проблеми с приспиването на детето, освен че заспива гушната, което не смятам за голяма драма. Откакто стана на месец и половина си спи по цяла нощ, без да се буди изобщо.

Времето за будуване се засича от събуждането. При нас съм забелязала, че след нощния сън не издържа 2 часа, а някъде час след като е станала и яла, й се доспива пак.
Дъщеря ми също спеше долу горе както е описано на тази схема. Будува 3 часа, след това спи. При нас проблема се появи преди около две седмици. Виждам, че нещо я мъчи. Дали са зъбки или просто период не мога да разбера. Педи казва,че всичко е на ред. Казвам да погледне за зъбки,защото бебка не дава да погледна, в какво положение са венците и тя казва ''да ще има, но кога незная'' .
На мен не ми е проблем,да си лягаме в 3 4 сутринта. Обаче за бебе това не е здравословно, пък и плаче доста. Лапа си ръцете и започва едно ъъъъ и след малко започва да плаче. Горкичкото ми. Благодаря Ви на всички момичета.
През деня ако заспи е за 20 минути. Ето днес заспа в 22:30. От 21 часа се мъчим да заспи, не и се спи. Лесно е като детето си ляга в 20 часа и спи по 12 часа + няколко пъти през деня, да пишеш, че майката правила режима и че не можело да си лягат в 23 часа... Всичко може..