Обърнат режим

• 1 432
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Германия
Първо се успокойте. Казвам го с най-добър тон и намерения, защото като се ядосвате, че детето няма режим, със сигурност предавате тази нервност и на нея.

Моето момиченце е почти на 5 м и вечер ляга в 23:30-00, през деня спи някъде 4 пъти, като след 19-20 ч. не я приспивам. Несериозни ми се струват изказванията да я държите будна, че да се измори, децата ако не дремнат, се превъзбуждат.
От раждането спазвам тази схема за будуване и не съм имала никакви проблеми с приспиването на детето, освен че заспива гушната, което не смятам за голяма драма. Откакто стана на месец и половина си спи по цяла нощ, без да се буди изобщо.

Времето за будуване се засича от събуждането. При нас съм забелязала, че след нощния сън не издържа 2 часа, а някъде час след като е станала и яла, й се доспива пак.

Дъщеря ми също спеше долу горе както е описано на тази схема. Будува 3 часа, след това спи. При нас проблема се появи преди около две седмици. Виждам, че нещо я мъчи. Дали са зъбки или просто период не мога да разбера. Педи казва,че всичко е на ред. Казвам да погледне за зъбки,защото бебка не дава да погледна, в какво положение са венците и тя казва ''да ще има, но кога незная'' .
 На мен не ми е проблем,да си лягаме в 3 4 сутринта. Обаче за бебе това не е здравословно, пък и плаче доста. Лапа си ръцете и започва едно ъъъъ и след малко започва да плаче. Горкичкото ми. Благодаря Ви на всички момичета.

# 16
Първо се успокойте. Казвам го с най-добър тон и намерения, защото като се ядосвате, че детето няма режим, със сигурност предавате тази нервност и на нея.

Моето момиченце е почти на 5 м и вечер ляга в 23:30-00, през деня спи някъде 4 пъти, като след 19-20 ч. не я приспивам. Несериозни ми се струват изказванията да я държите будна, че да се измори, децата ако не дремнат, се превъзбуждат.
От раждането спазвам тази схема за будуване и не съм имала никакви проблеми с приспиването на детето, освен че заспива гушната, което не смятам за голяма драма. Откакто стана на месец и половина си спи по цяла нощ, без да се буди изобщо.

Времето за будуване се засича от събуждането. При нас съм забелязала, че след нощния сън не издържа 2 часа, а някъде час след като е станала и яла, й се доспива пак.
Мислите ли, че заспиването в 23:30, 00ч. е нормално? За мен не е.. Майката сама прави режима на детето и то се води от нея.. Моята от ден 1 вкъщи, заспива не по- късно от 20ч. рядко в 20:30. Сутрин става в 7ч. и през деня има 3 дремки, 2 от които за по 30 мин. и една от час и малко.. На 7++ е.

# 17

Мислите ли, че заспиването в 23:30, 00ч. е нормално? За мен не е.. Майката сама прави режима на детето и то се води от нея.. Моята от ден 1 вкъщи, заспива не по- късно от 20ч. рядко в 20:30. Сутрин става в 7ч. и през деня има 3 дремки, 2 от които за по 30 мин. и една от час и малко.. На 7++ е.

Ами бебето ми е само на кърма и имаше доста колики, освен това я къпем късно, защото мъжът ми е до късно на работа и просто така се получи.
Не си представяйте, че будува цял ден. Днес примерно програмата беше такава:
1. Стан в 9 (снощи заспа в 23:30).
2. В 10:30 заспа до 12.
3. 13:30 -14:10 сън.
4. 15:30 - 16:30 сън.
5. 18 -18:40 сън.
Сега хапна и пак заспа, но обикновено след 30 мин се стряска, гушкаме се малко и заспива окончателно след това.

Надявам се с времето да успея да изместя часовете за спане, но мисля, че и сега спи достатъчно, спокойна е и на мен ми е ок с този режим.

# 18

Ела го кажи на моето дете и му направи режима Grinning През деня ако заспи е за 20 минути. Ето днес заспа в 22:30. От 21 часа се мъчим да заспи, не и се спи. Лесно е като детето си ляга в 20 часа и спи по 12 часа + няколко пъти през деня, да пишеш, че майката правила режима и че не можело да си лягат в 23 часа... Всичко може..

# 19
  • Германия

Ела го кажи на моето дете и му направи режима Grinning През деня ако заспи е за 20 минути. Ето днес заспа в 22:30. От 21 часа се мъчим да заспи, не и се спи. Лесно е като детето си ляга в 20 часа и спи по 12 часа + няколко пъти през деня, да пишеш, че майката правила режима и че не можело да си лягат в 23 часа... Всичко може..
[/quote]
Ами ето 😀 спа 45мин. Събуди се и ще си играем до 3 часа. Как да я събудя сутрин в 7 часа, след като е заспала в 3. Пък и тази сутрин се събуди в 8. И това не помага. Незнамм.. 23:00, 00:00, 1:00 разбирам. Ама до сутринта да седим будни и да си играем или плачем. Не е толкова малка, че да не прави разлика между ден и нощ. Има нещо друго явно и това много ме притеснява.

# 20
Аз вечер почнах да я качвам в спалнята към 22 ч., само на нощна лампа, пускам едно мече, което свири приспивни песнички и общо взето гледам да е тихо и спокойно. Знам, че има някои деца, които объркват нощта и деня, може да потърсите повече инфо по въпроса, ако вече не сте Simple Smile

# 21
И при нас беше като при Meliiii  минах през всички кошмари, за които бях чувала за проблеми със съня при бебетата. На 4-5 месеца спеше 2 пъти по 40 Мин през деня. Вечер я слагах в 21 и след 40 Мин се будеше и не заспиваше по никакъв начин до 1. Сега знам, че всяко дете е различно, и не бих седяла в тъмна стая с детето часове наред. Но късно го разбрах. Опитайте за да не се чувствате виновна, но ако не става се примирявате, и се надявате скоро да отмине този период. И не беше зъби, защото първият излезе на 1 година. До 3 г се будеше през максимум 2 часа. След това изведнъж без да правя нищо почна да спи по цяла нощ.

# 22
  • Германия
И при нас беше като при Meliiii  минах през всички кошмари, за които бях чувала за проблеми със съня при бебетата. На 4-5 месеца спеше 2 пъти по 40 Мин през деня. Вечер я слагах в 21 и след 40 Мин се будеше и не заспиваше по никакъв начин до 1. Сега знам, че всяко дете е различно, и не бих седяла в тъмна стая с детето часове наред. Но късно го разбрах. Опитайте за да не се чувствате виновна, но ако не става се примирявате, и се надявате скоро да отмине този период. И не беше зъби, защото първият излезе на 1 година. До 3 г се будеше през максимум 2 часа. След това изведнъж без да правя нищо почна да спи по цяла нощ.
Scarlet наистина се чувствам виновна, че не успявам да вкарам в ред нещата. Стоим на тъмно от 8 до 1,2,3. Докато не заспи. И явно, да не е зъб. В понеделник отново бяхме при педиатърката. Каза, че зъбките са пораснали доста. Но бебка не спи през нощта от първия месец. Мисля, че е най-добре, да я оставя тя да реши, кога  ще спи. Така усещам, че се турмози детето, както и аз. Люшкам я с часове понякога. Много ти благодаря. Чувствам се по-добре, когато знам, че не съм единствената, в това положение.

# 23
Аз съм на мнение, че трябва да се водим по децата, но и да даваме някакви насоки. Не да ги тормозим и насила да налагаме режими, а да се опитаме с леки промени да ги "вкараме" в по-добър режим.
Пробвайте не да я държите будна вечер, а да разредите времето между дрямките през деня и  вместо 4 да намалите на 3 пъти спането през деня. Също се опитайте да започвате с вечерните ритуали и приспиването по приблизително едно и също време всяка вечер - това при нас доста помогна.
Моят син вече е на година и пет месеца.. когато беше на 4-5 месеца започна един ужасен период(почти непрекъснат) на неспокоен сън и будене.. незнайно защо, който приключи около 11-12 месец от само себе си - от тогава до сега рядко се случва да спи неспокойно и го свързвам с растежа на зъбите. На 5 месеца ставаше в 8-9 и си лягаше в 22-22.30 и каквото и да пробвахме, не можеше да заспи по-рано.. с времето това се промени и сега в 21ч вече е заспал. С растежа започват и да се движат повече, и да се изморяват повече - когато пролази започна да спи много по-добре, а откакто проходи вече спи почти по цяла нощ (пак се случва да се пробуди, но вече не седи буден и заспива бързо).
 Бъдете търпеливи и дано бързо да коригира режима 🍀

Общи условия

Активация на акаунт