ОСМОКЛАСНИЦИТЕ Баба Марта ще закичи, да са здрави и засмени ученици

• 30 152
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Аз се ядосвам, както на прекалената паника, така и на пълното неглижиране. Не се страхувам за себе си, от всичко, което чета този вирус не би ме преборил. Но имам майка, която е с тежко белодробно заболяване, нея я мисля. Мерки от типа често миене на ръце, избягване на места с много хора и спазване на дистанция са достатъчни за мен. Животът не трябва да спира, да си живеем нормално, но с добавена една доза разум и предпазливост. Ще мине и това, ето в Китай вчера новите заболели са 24 човека, намаляват прогресивно.

# 541
Ето в Китай вчера новите заболели са 24 човека, намаляват прогресивно.
Като лаик, боравещ само с инструментариума на логиката, стигам до две предпоожения: 1. в Китай е изработена ефективна превенция /противовирусен препарат/ваксина/ и се прилага или 2/ след преболедуването се създава имунинет и формиярният такъв предазва хората.
Ако 2. е вярно, крачката до 1. /създаване на ефективен противовирусен препарат/ е малка. Не се дава, обаче, никаква информация за това, а то е важно за всички засегнати към момента държави.

# 542
  • Sofia
И аз много се притеснявам за майка ми. Тя е болна от рак ( сега е в ремисия ,но ...) и на всичкото отгоре работи в училищна лафка . Иначе мисля, че няма смисъл само за това да се говори . Аз например не съм от хората , които изпадат в паника , но днес трябваше да ходя на профилактичен преглед за епилепсията ми и си отложих часа .

# 543
  • Там, където мечтите се сбъдват
Чета ви от известно време и чак сега се включвам. Очаквам днес да удължат ваканцията. Наборът си чете книжки, с него грижи нямам. Щерката (8г), обаче изкара Б грип миналата седмица, направи отит и сега е на антибиотик. Утре сме на контролен, та не е безобиден грипът, какво ли не пихме останалите у дома покрай него, че и свекърва ми беше на гости, та нея също трябваше да я опазим, че е с какви ли не заболявания. Навреме се усетиха, че с този грип няма как да различат короната и спряха де що има събития. Съгласна съм, че журналистите прекаляват, то какво ли не ни навират в очите, то не са списъци за пазаруване за карантина, то не са клипове как да си мием ръцете, та конспиративни теории как това е първата стъпка към ограничаване на свободата ни....вече нищо не чета, следя само РУО София и това е....а и гледаме Мастър Шеф с децата:)

# 544
  • София
ТУЕС са в сградата на ТУ, докато им ремонтират училището и са им удължили ваканцията до края на седмицата заедно със студентите.  За пръв път го чувам, че му е омръзнала ваканцията и иска на училище, "тъкмо почнахме да програмираме".  Малкото и то вече се надява да тръгнат и да си е с учителите и съучениците, въпреки че им дават домашни за вкъщи и има какво да прави. Може би и усещат, че ситуацията не е съвсем типична и си искат сигурността.

# 545
  • Sofia
Току що казаха , че не удължават ваканцията .

# 546
НЕ удължават НАЦИОНАЛНАТА грипна ваканция. За областите с изолиран вирус има взето решение, а за София е в процес на вземане. Нека подаваме коректна информация.

Корекция
: изявление на ген. Мутафчийски от преди 11 мин: в засегнатите области учебните занятия НЕ се прекратяват. При изолиран случай в конкретно заведение, 14 дневна карантина.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 12:04 от Шарлот

# 547
Много е притеснително всичко това. Без да искаме, животът ни се завъртя около тази тема - у нас настроението също е тягостно - обяснения, новини, поучения за повишена хигиена на наборката, която не гледа много сериозно на ситуацията и твърди, че прекаляваме - всичко това променя климата в семейството. Ужасният вирус, който изкара дъщеря ми, доколкото разбрах повтарял, та според мен е по - добре да удължат с няколко дни ваканцията. В София не ми побира умът какво ще се случи - масово събиране на хора се явява и един автобус в натоварените часове и дистанция от един метър е просто немислима. Освен да се молим за летни температури. За обучението не се притеснявам толкова  - все си мисля, че може да се организира с правилно разпределена допълнителна работа, важното е здравето да опазим.

# 548
# 549
Ама че праведници: дясната ръка не знае какво прави лявата: Фъндъкова обявява продължаване на ваканцията за Сф. до 15-ти /заради  грип/, а Мутафчийски взема решение учебните занятия в  областите с изолиран коронавирус да не се преустановяват /заради короавирусна инфекция/. Алелуя!

# 550
  • София

Това вече е несериозно! Държавата се управлява през Фейсбук ли? На страницата на РЗИ София няма инфо. за тази на МОН - да не говорим...

# 551
  • София
Maртea, точно синът ми ми се обади, че във фейса на Фандъкова е обявено удължаване на грипната.
Аз съм на мнение, че действията с оглед превенция, които зависят от нас , следва да се предприемат като предпазни мерки. Но, за съжаление, никак не са много. И затова е излишно да слушаме десетки пъти на ден една и съща информация, често изхождаща от некомпетентни по темата лица, възползващи се от ситуацията , за да се показват отново и отново "по телевизора" и да си печелят дивиденти от иначе зловещата тема.
 И затова, с извинение за тези, които не одобряват, все пак ще се опитам да ви усмихна.
https://www.youtube.com/watch?v=32j8JPO4eqE

# 552
Галка и МС в сянка, да вземем нещата в свои ръце?

Сега сеиозно: да подготвим искане за разработвване на дистанционно обучение. Вярвам, че и майки от седмокласната тема ще ни подкрепят. Има деца с хронични забоявания, има родители - с такива, а повечето имаме възрастни родители, дефинитивен застрашен контингент.

Ситуацията изисква не паника, а трезвост и адекватност. Последното изявление на Мутафчийски не носи тези характеристики.

# 553
  • София
Шарлот, напълно подкрепям. Не се чувствам подготвена за да направя конкретни предложения, но ще съдействам с всичко, което мога, ако генерираш нещо.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 12:52 от Fair Lady

# 554
  • София
В училището на малкия вече включиха Google classroom. Учителите пращат презентации на уроци, упражнения, тестове. Това може да стане и чрез електронния дневник. Не е особено трудно и е решимо на ниво училище.

Общи условия

Активация на акаунт