ОСМОКЛАСНИЦИТЕ Баба Марта ще закичи, да са здрави и засмени ученици

• 30 168
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Имам познато дете  при Е.Кендерова в 8 клас в НЕГ.По немски им изпраща разработения с новата граматика урок за деня,  лексиката, упражненията за домашно върху този урок и отговорите за сравнение на тези упражнения, които са за попълване. Другите, при които ученикът има да пише нещо свое, предполагам се пращат по мейла за проверка в обратна посока. Simple Smile

# 526
  • София
Дъщерята на моя приятелка в Южна Италия е набор, но друг клас се води. Ваканция са до 3-ти април, дават им занимания в интернет платформи. Навремето когато карах един онлайн курс, гледахме на живо водещия в споделено пространство, с достъп определен от него за нас. Ние можехме да пишем въпроси под екрана и той отговаряше. Това може да се направи и при учениците.

Не ми се връзва на тези паники, но имам и родители, не са при нас, но трябва по-често вече да пътуваме, да им помагаме. Ами за тях е риск, ако им занесем новия вирус, за който не подозираме, например, защото го караме леко или безсимптомно...
За мен най-притеснителното е, че за много въпроси учените нямат отговор - предаваш ли го, ако нямаш изявено боледуване, получаваш ли имунитет след като го прекараш (имаше за случай млад мъж, изписан като излекуван, починал след 3 дни, други след като са дали отриц проби, после пак положителни). Ако такива неща се изяснят, ще е по-лесно да се прецени риска.

# 527
Така е, Димитрина, за възрастните най - много се притесняваме и ние,  имат толкова крехко здраве, че от една обикновена настинка едва се оправят.

# 528
  • София
О, благодаря, но това е веднъж на високосна. Днес вече са скарани, защото тя го била заразила с хрема. Всъщност си я въртим от около 3 седмици.
Ради, браво на момчето!
Miriel, спокойно, не мисля, че ще изостанат толкова много. Дори седмокласниците мисля, че успешно могат да си учат у дома, тъкмо само по МАТ и БЕЛ, без да ги изпитват и да имат домашни по всичко друго.
Мисля, че не е кой знае колко трудно учителите да пращат задания и получават резултати онлайн, но все пак ще се наложи да отделят време, за да се подготвят, да предложат подходящи презентации, в някои случаи индивидуални задания или такива, които изискват индивидуални отговори.
Изобщо имаме едно неочаквано предизвикателство за всики Simple Smile

ПП Забравих да приветствам идването на малката Саяна Heart

# 529
  • Варна
Нещо настроението ми хич го няма напоследък, този тъп вирус ме дразни.. Не ме притеснява дали ще се разболеем и как ще го изкараме, взимам мерките, които мога, така или иначе моите деца освен на тренировки другаде не ходят особено, а те ни затвориха басейна, така че и това отпада. Ядосвам се, че след като премине, всички ще носим икономическите последствия, които ще са много големи. Брат ми от 10 дни не може да слезе от кораба, на който е, все нещо се променя. Мъжът ми пък не може да се качи. Отлагат се състезания, квалификации.. Разбира се, всеки гледа от неговата камбанария...
Миналата година, брат ми беше леко хремав, зарази баба ми, която се влоши и не успя да се пребори с пневмонията на 89 години, с куп хронични заболявания, така и си замина.
Щеше ми се да се опита малко онлайн обучение, за какво са им тези виртуални класни стаи, като ги ползват само за ИТ. И двете все пак имаха допълнително домашно Simple Smile
Общо взето се чувствам доста натоварена психически, и всякакви мисли за почивки ми секнаха с тази корона. Ето, още една черна точка в нейна полза Stuck Out Tongue Closed Eyes
Май ще продължавам само да чета темичката, да не внасям лошо настроение Simple Smile

# 530
Fight virus with happiness

Teachers at a nursery school in Legnano in the province of Milan sent a video to their pupils before the lockdown.

They explain to the children what the disease it and how to deal with it.

"The school is closed because there is a spiteful little monster that's jumping from one tiny body to the other. It has even put a crown on as it wants to be a little prince; it's tiny, tiny and it jumps from here to there. And quietly, it enters our tiny bodies and gives us a cough and a temperature.

"But who can see it? Only the special doctors, but who have sent us a photo and we have drawn it.

"But do we want it in our school? No.

"So we are closing so when he arrives, he'll find the gate closed.

"But children, even he is afraid. We'll now tell you a secret. Shhh.

"He is scared of happiness. He doesn't want to see it.

"If we are happy, he'll go away. So children, now that you are home play, dance, laugh, cook biscuits and draw."

At the end, they ask the children to draw the virus and bring their drawing to school when it re-opens.

# 531
  • Разпиляна във въображението
Оптимистът в мен говори, че от 16-ти ще се върнат в училище. Дано.

# 532
  • София
Чудесно обръщение към дечицата! Само че повече такива към родителите и бабите им. Децата и без друго трудно се паникьосват.

Кога ще решат за ваканцията в София? Дори и да ги считаме само за преносители, а не за рискови, струва си дистанционното обучение. Да можем да овладеем нещата навреме и да си изкараме спокойно със семействата Великден.

# 533
  • София
Alexandra, не си само ти. На мен ситуацията с този корона вирус също ми влияе зле. Не съм се панирала в никакъв случай, не съм тръгнала да се запасявам с нищо и дори и маски не успях да си купя, защото докато се усетя бяха свършили навсякъде, заедно с дезинфекциращите гелчета. Но цялата ситуация ми е супер подтискаща и ми влияе определено и на настроението. В офиса, в метрото, по телевизията, в интернет няма друга тема на разговор. На 8ми март бяхме семейно на ресторант и от съседните маси на висок глас и разпалено се обсъждаше единствено и само корона вируса - "корониран" не случайно. Страхувам се, разбира се, повече се страхувам за близките си, но определно доста повече ме притеснява влиянието върху икономиката, което неминуемо ще усетим всички ние съвсем скоро.
Аз лично предпочитам децата да си останат още малко вкъщи. Нищо фатално няма да се случи, ако изпуснат от училище, дори и ако им вземат впоследствие от някоя ваканция. Мерките трябва да са строги, за да излезем колкото се може по-бързо от тази криза, която колкото по-дълго продължи, толкова по-тежки ще бъдат последствията от нея.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 10:21 от jenap

# 534
На мен също ми влияе зле ситуацията,по-точно непрестанните препоръки за неща,които трябва да се знаят по подразбиране. В служебните страници- указания,отделно-инструктажи,отделно-ТВ,отделно всички говорят по темата.

Затваряне на театри, концертни зали...Имам чувството ,че зад тази свръхинформираност стои точно неимформиране относно нещо, с което справянето е трудно.

Освен това,натрапчиво ми се мержелеят сцени от филма"На брега",луда работа.
Очаквам някаква окуражителна информация в сайта на училището, най-малко,че са доставени сапуни,защото преди нямаше.Нищо такова не се случва.

# 535
На всички ни влияе негативно, на съзнателно или подсъзнателно ниво. Паниката и безразличието са двата полюса около мен, по мое мнение - и двата крайно вредни. Да си призная, шегите на тема коронавирус ми се виждат проява на много лош вкус, а обясненията тип #сичкишеомрем и "умират само старите и болните" са, меко казано, отвратително цинични. Мерки без излишна паника са необходими, също така е необходима дисциплина, но тя много ни куца.
Надявам се да удължат до края на седмицата ваканцията, поне тип Б да премине, ако го е имало, както и останалите актуални модели към момента. Да не се наслагват, защото това вече не е добре.

Маски не успях да купя, гел си поръчахме голяма разфасовка в офиса и ще си поделим някакви количества. Най-вече за децата, тъй като нямат добри условия в училище.

# 536
  • София
Ради, браво на синковеца, страхотни резултати!

И мен ме натоварват новините - по цели нощи това сънувам и непрекъснато летища.
Не съм от паниките, но дето викате - всички това говорят, в работа въобще не мога да се концентрирам.  А това в Италия ме изумява страшно много, както и случая от снощи, дано се оправи семейството. А как ще се оправя страната ако станат много болните не ми се мисли. Но по природа се старая да съм оптимист.
Децата си седят вкъщи - събират се с някое и друго приятелче, спят до късно, оправят се.

Сиси, сладичко е това послание Simple Smile

Във френската преместиха самолетната екскурзия за юни месец и днес получих съобщение, че са я отменили. Понеже междувременно се записахме на автобусната, не знам там какво ще се случи - тя е от 2 юли. Според мен и тя ще отпадне, предвид всички ужасителни прогнози дето дават.

Светкавице, и при нас е така в работата. Раздадоха гелове, пуснаха един куп заповеди и предписания..., в едната ни сграда мерят и температура.

Мартеа, те затуй казват, че в Италия е така - липса на дисциплина, както и че ние уви си приличаме по това с италианците. Въпреки  че в понеделник в Дивака на Христо Белчев, който е огромен имаше 10 маси заети и според мен не беше, защото е понеделник.

# 537
  • Варна
Alexandra, разбирам те чудесно. И моето настроение в последно време хич го няма. И ми е едно напрегнато и нервно...И за пустия вирус се притеснявам, и работата ми е в сектор, който е от най-пострадалите. Мъжът ми в момента е в чужбина, уж в незасегната страна, но пък с много "рискови" контакти/леле как прозвуча само/.

Дъщеря ми и тя е много тъжна и разочарована. Покри нормативите за голямо международно състезание, което трябва/ше/ да се проведе в началото на април. От два месеца тренира страшно много, спазва хранителен режим, ляга си в 9 и общо взето животът ѝ се върти между немския и басейна. И сега най-вероятно състезание няма да има...Уж гледа философски на нещата, но продължава да се подготвя надявайки се на чудо. Та така...затова и не пиша.

# 538
  • София
При положение, че редовно се правя на клоун, и мисля, че хумора е много полезен и спасителен, в момента и на мен смешките ми се виждат безвкусни.  А да чета във ФБ как учители и спортни инструктури препоръчват профилактика с алкохол (явно съвсем не на шега) направо ми срина уважението в тези хора. Няма място за паника, а за дисциплина и разумно поведение. Вместо това виждам или теории на конспирациите, или параноя граничеща с идиотизъм, или отковен егоизъм и ... спекула. Много спекула. Фийда ми във ФБ се напълни с реклами на дезифектанти, маски и хигиенни материали на безбожно завишени цени.
Пиатм щерката, ако отдавна бяхаме направили и платили екскурзия до мечтаната ѝ  Япония за пролетната ваканция, как би постъпила? Дори не я поставям в ситуацията, дадените пари да са нейни. Тя мига на парцали и сърце не ѝ дава да се откаже, дори в хипотетичната ситуация...

# 539
При ситуацията със зараза в София /която без съмнение ще ескалира/ два дни допълнителна ваканция нищо не решават.
Обучителният процес следва да се трансформира в дистанционен.
Ако не, всеки родител следва да има право да избере дали да остави детето си у дома и в съответен момент то да покрие с изпити ппропуснатия материал или да изпраща детето си на училище.
Когато става дума за деца с хронични заболявания, съотнасянето на ценността здраве/живот към учебен план е несериозно.

Общи условия

Активация на акаунт