ОСМОКЛАСНИЦИТЕ Баба Марта ще закичи, да са здрави и засмени ученици

• 30 171
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ето ме и мен.
Завърнахме се от биатлона. Беше със затворени врати за посетители. Първия ден българските национали ни поканиха на среща в хотела. Девойките ни казаха къде е имало малко хора и речено сторено. На втория ден се паркирахме от другата страна на гората и като едни партизани през сняг и кал я прекосихме. Успяхме да достигнем и три дни се кефихме.
Сега лекичко не мога да си кажа името от викане, но това да е проблема.
Пътувахме с бусове през Сърбия, Унгария,    Словакия и най-накрая в Чехия. Никъде нямаше специални мерки за Короната.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 07:55 от ninanb

# 511
И сега трябва 2 седмици карантина за вас и девойките.

# 512
  • В средата на времето
Снощи повечето родители бяха за отлагането на екскурзията при нас и ще бъде отложена за октомври някъде. Дано до тогава се успокоят нещата.

# 513
  • София
Ако трябва да съм честна ми идват байгън два пубера у дома. Нон стоп готвя, сервирам и отсервирам. Какви запаси, какви 5лв.? Те запасите свършват същия ден. Егати плюскането и то от едно момиче и от един злояд уж. И все пак ми се ще поне до края на седмицата да я удължат ваканцията. Евка се разсополяви - то от босоног хобит, на който вечно му е топло, какво друго да се очаква. Та поне остатъчната кашлица от хремата да мине, че току виж я свалили от метрото.
С целия си мозък (на министър на спорта), сглупих и поръчах билет за аниме експо за началото на април. После си викам, там ще е гмеж, няма да ги пускам. И като им го казах - о, чудо, вместо рев и истерии двете ми деца го приеха и решиха да се утешат като си направят собствено аниме експо у дома Grinning Това не съм го виждала от как бяха на по 5г. и си играеха на чаено парти. Зарязаха устройствата и цял ден майсториха експонати за продажба. Все едно са малки дечица, които си играят на магазин. Вечерта поканиха мен и ММ да им посетим събитието. Имаше и кахут и караоке на аниме тематика. Добре им се получи. Изненада ме синът ми с организационната си енергия и стремежът да не скучаем. Та интересна вечер беше.

# 514
  • София
M_I_A
Чудесни деца имаш !
Аз поощрявам такива съвместни инициативи вкъщи, но при нас рядко се случват.
А билетчета за събитието продаваха ли? Сега е момента, монополисти са 😜

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 09:57 от звездица

# 515
  • София
О, да...и билетчета, и тениски с аниме герои (бяха разпечатали и залепили с тиксо върху техни тениски), и стикери, и плакати...
Обаче, преди 3 дни, синко разпечата една огромна 100$ банкнота и играеше театри като обикаляше с нея и крещеше, че е богат. После я захвърли. Е аз пък я изрових от разделния ни боклук и ги изненадАх.
Изобщо още седмица да ни затворят 4-мата заедно и ще сме като в "Декамерон".

# 516
Тази сутрин си говорих със синковеца и дъщерята и тяхното скромно мнение е, че би било най-добре грипната ваканция да се удължи/слее с пролетната и като така и така ще е повлечен крак, та направо да отиват на лятната...мечтаят си симпатягите.
Като ги попитах няма ли да им затъпее от толкоз ваканция, да видиш колко полезни занимания изведнъж си намериха...че и обосновани Simple Smile

# 517
  • София
MIA, трябваше да си мълчиш, най-вероятно аниме експото ще бъде отложено. Синът ми ме увещава втора седмица да го закарам на 28,03, във Враца за поредния турнир по Brawl Stars - трябваше да го изчакам услужливо от 10 до 19 часа там, кой ми пречел да се разхождам цял ден. Нито грип, нито карантини го интересуват, щял да пътува с приятели  (20 годишен младеж с кола по автомагистрала Хемус), ако се наложи... Sad, война на световете вкъщи. Вчера отмениха турнира и го прие съвсем спокойно.

# 518
  • София
MIA, колко креативно полезна се е оказала ваканцията у вас.
Моите също много обичаха да играят заедно всякакви ролеви игри и се забавляваха по цял ден, но откакто пубертетката реши, че е много голяма, вече не им се случва. Малкият много страда от това и постоянно я вика и измисля някакви неща, които да правят заедно, но тя не поддава. Много е скучна е дразнеща напоследък, защото ни осуетява и настолните игри за 4ма, тъй като казва, че не й се играе.
Аз мисля, че трябва да удължат ваканцията поне до края на седмицата. Не знам доколко би била ефикасна тази ваканция, но сега като чета в Италия колко строги мерки са предприели и то за цялата страна, направо ме побиват тръпки.

# 519
Здравейте, мили дами и двама господа!
Миа, имаш много съзидателни и интересни деца. Радост ми беше да чета какви ги вършат.
Нина, звучиш много ведро, добре ти се е отразило пътуването!
За министерствата.Галето ме номинира  за финансите, ама аз много харча, дайте ми социалното министерство, имам добра душа и ще врънкам за пари за важни и благородни каузи.
Хич не ме е обхванала паника на тема вируси. Само обръщам внимание на децата да мият по-често и старателно ръцете си, както и да гледат да не си пипат лицето.
А по отношение на запасите, с три деца вкъщи, от които един 19 годишен голям, ященq млад мъж и вечно гладна тийнка всеки ден излизам от магазина всякаш се запасявам за месец напред и на другия ден пак попълвам същите количества запаси, защото всичко е изядено.Wink
И да похваля големия син, много ме зарадва. Вчера , преди почти всички последни срокове му излезе резултата за САЕ сертификат за Кеймбридж С1. Отлагаше явяваването почти година, както и подготовката за формата. Есента уж започна подготовка, пропусна половината уроци при учителката, все нещо му се случваше. Скъса нервите на мен и преподавателката, взе 10-на урока. Яви се на последната възможна дата, така че все пак да хване срока за кандидатсване в Холандия, аз тръпнех, че ако не го вземе по някаква причина губи годината....Но, вчера излезе резултата 207 от 210 точки, всъщност покрил е даже С2 Smile Е, как да го убедя, че не се прави в последния момент, все се отървава накрая.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 10:40 от Rady

# 520
  • София
Браво на Никола! Честито, Ради. Hug
Ами може и да не си съвсем права за последния момент. В случая детето точно си е разчело ресурсите. Аз съм голям противник на максимата "Залудо работи, залудо не стой."
Да ли "залудо" се пише слято? Thinking

# 521
  • Разпиляна във въображението
Здравейте, момичета! Пиша ви от Плевен Simple Smile Благодаря се, че не сме седми клас иначе щях да съм на успокоителни. Съжалявам настоящия кандидатстващ набор. Милите. По информация на щерката ще са у дома до 22 вкл. Единственото им домашно е да препишат за втори път речника. Нищо друго. Надявах се, да има нещо като онлайн уроци, но уви.

# 522
Нашата фамилия усъвършенства настолните игри и игрите на карти... за Варна чакаме в 13 часа да решат ще има ли удължаване на ваканцията, честно и аз не знам - хем ограничават всякакви масови събирания, хем нямало страшно децата да учат...

# 523
При нас в Школо се появиха задачи по различни предмети и срокове, в които да се изпратят по имейл на преподавателите. Пак е нещо.

# 524
  • Sofia
Ради, и тук да поздравя Ники! Толкова много му се радвам Blue Heart И занапред всичко да му се получва без нерви.
M_I_A, възхищавам се колко са креативни децата ти. У нас малката бие контрата на батко си, когато той поиска да си играят, но игрите му са все момчешки Laughing Все пак се случва от време на време да се залисат в нещо двамата.

Поучват и моите по малко, че не може цял ден по гръб с телефон в ръка.

Общи условия

Активация на акаунт