ОСМОКЛАСНИЦИТЕ Баба Марта ще закичи, да са здрави и засмени ученици

• 30 250
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Е каква е тази грипна сега?! Наистина ли има толкова болни деца в цялата страна или е поредната истерия, тип -  отменят се тържествата на Шипка по случай 3-ти март?
Ако е истерия - прекрасно! По - страшно е - ако не е! Отдавна се говори, че се прикрива информация. В такива моменти всичките ни грижи и тревоги омаяват. Само да сме живи и здрави!

# 391
  • София
Току що в 73.СУ се получи заповед от РУО за грипна ваканция.

# 392
  • София
От училището на щерката са написали, че ако се вземе решение за удължаване на грипната ваканция от сряда или четвъртък започват дистанционно обучение. Та може да са се носили и слухове за удължаване.
Аз четох за доста деца болни, този път по другите теми. И пак същата гадост - 39 градуса, сополи, кашлица, пресипнало гърло и така поне седмица. Гадост!
Пожелавам на всички безгрипна грипна ваканция!

# 393
Личната ни лекарка днес ми сподели, че много хора са се "разболели" около 3ти. Положителен тест за тип Б не е имала, въпреки 60 те човека,прегледани в понеделник. Днес ни прие в извън приемно време, защото с дъщеря ми не можахме да се доредим 2 поредни дена за преглед. Толкова за статистиката.

# 394
Във Варна има много болни деца, но в по_малките класове.Почти всички колежки с малки деца се оплакват

# 395
  • София
Да, и аз за по-малки деца основно чувам. Всички от училищата ми се струва, че разбират в последния момент. Не мога да повярвам, че от сега се знае за удължаване.

# 396
  • София
Аз съм много доволна от грипната ваканция, пътуването в метрото при толкова болни не е много желателно. Само да останем здрави, изобщо не ме вълнува учебния материал в момента, колкото и грозно да звучи.

# 397
От училището на щерката са написали, че ако се вземе решение за удължаване на грипната ваканция от сряда или четвъртък започват дистанционно обучение. Та може да са се носили и слухове за удължаване.
Това е чудесно!! Аз си мислех за същото още при предната грипна ваканция, защото реално и домашни дори не успяват да им дадат както дават при другите ваканции. Класната по ФЕ все пак им беше написала и дала, но може и повече и по всичко!! Напълно осъществимо е! При вас със сигурност, но в другите...

Във Френския лицей също няма да учат, което никога не е било!!

# 398
  • София
От няколко дни осъзнавам колко е хубаво, че не сме по същото време преди една година.
И много съчувствам на всички стресирани майки и деца, които ще имат НВО тази година. От една страна се притесняваш дали ще вземат всичкия материал, от друга страна да опазиш детето от грипове и регулярни болести, а сега и ситуацията с Коронавирус ... щеше да ми дойде в повече.
Аз поне не си спомням в близките години да е имало обявяване на грипна епидемия за цялата страна.

Ние имаме дълго чакано и мечтано пътуване, което вече отписахме, та поне не мислим и за това.

Пожелавам на всички да бъдат здрави!

# 399
  • София
Ами като една седмокласна майка ще кажа, че то винаги може да бъде и по-зле.
Та имаме вероятно някакви шансове да оцелеем в така създалата се комплицирана ситуация. 😁

# 400
И логично следствие от стечението на обстоятествата /до тук/ би била понижена трудност на НВО - за да се отчете успеваемост, а за Сф. - конкуренция на стотни и поредна година с много високи балове.

Поне остава сравнително малко време, ще се позатопли, по-бързо някак ще дойде и това НВО.

# 401
  • София
Всъщност обстоятелствата са добре дошли, за да може МОН да оправдае по-лесни изпити, за каквито очевидно се бори, че да докаже прилична средностатистическа успеваемост.
Подозирам обаче, че и без грипни ваканции, пак щяхме да се увенчаем с подобна сложност.

# 402
  • София
Като се има предвид, че подготовката за НВО тече паралелно с училището, а не в него, може и да е плюс, че са във ваканция децата. Важното е да са здрави.

# 403
  • София
Днес се разработих и за малко да изпусна ваканцията😂
Изненада ме, определено, не очаквах, че повсевместно има толкова болни дечица. Поне около нас няма ни един случай, дано така и да остане. Щерката е на ски лагер следващата седмица, ама мисля, че водни ски ще карат🤣

# 404
Много болни има във Варна, в класа на сина ми почти половината, ужасен беше този грип - много висока температура 3 дни, суха кашлица , уши го боляха, хрема има шести ден... Гимназистката каза, че при тях нямало, повечето си минаха по реда с февруарската вълна. Класната на щерката им пуска всеки ден по 2-3 страници с упражнения по езика, да не губят тренинг, а четвъртокласникът е с виртуална класна стая и ги заливат с тестове и диктовки, предпочита да е на училище, вкъщи му е тегаво да отхвърля толкоз задачи.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 23:13 от slavena

Общи условия

Активация на акаунт