ОСМОКЛАСНИЦИТЕ Баба Марта ще закичи, да са здрави и засмени ученици

• 30 024
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
И в нашата гимназия няма. Преди 1 час министъра на образованието каза ,че от понеделник училищата преминават на дистанционно обучение и  че 90 % от училищата имат готовност До понеделник ще стане ясно. Надявам се да не минат на вариант" учете както искате,накрая изпити"

# 676
  • Разпиляна във въображението
Вики вече има домашно. Ще има уроци по два от БНТ каналите.

# 677
  • София
Моите деца вече много се забавляват. Детска му работа те и при пернишкото заметресение се кефеха, нали е нещо различно.
Синко получи подробни инструкции как ще се провежда дистанционното обучение и толкова се развълнува, че съвсем се разлигавиха. Слушат инстрикции как трябвало да си общуват от 2м. разстояние и застанаха на разстояние, за да демонстрират. Наборката взе да го обижда и да му се плези, че не може да я стигне, за да я удари. Той ѝ показа, че може да я замери с възглавница...абе пубери, ама и мен ме разведриха. Младоста е устойчива и усмихната.
Слабото място на електронните тестове, е че не е ясно кой точно ги прави. И докато в Британикиа родителят няма никаква полза да помага, то когато ти трябва 6-ца по химия за дипломата в 7-ми клас, нищо не ми пречи да застана зад детето си и да казвам кой е верния отговор, примерно.

# 678
  • София
Класната на малкия каза, че от понеделник започват дистанционно. Призова за подкрепа от родителите. Ще дава домашни, тестове и ще взимат нов материал.
От училището на наборката очаквано - пълна тишина. Там въобще не вярвам да се задвижи нещо, а тази година им е от изключителна важност. Те и без това я пропускат по другите предмети, ако я пропуснат и по немски по-добре да се обявява за нулева.
Моите деца пък се натъжиха. Искат да ходят на училище.
От другата седмица и аз ще работя от вкъщи за неопределено време и се надявам, че ще успявам да ги контролирам повече.
Много ми е сюреалистично вече всичко. Върхът беше, когато обиколих няколко магазина след работа и се оказа, че не мога да си купя хляб, защото е свършил. А виещите се опашки не искам да ги коментирам. Сега се притесних, че неглижирах ситуацията и не съм се запасила с нищо.
 Selena6, точно щях да те питам за вашата екскурзия какво се случва. И нашата натам върви. За май месец е, но не съм оптимист до тогава да се овладеят нещата. Въпреки че като си го помисля да сме толкова време затворени и ме втриса. Сега идва и хубавото време. Искам всичко това да свършва . Не ми харесва този филм, в който сме главни герои.

Оп. Редактирам се.
http://91neg.bg/2020/03/91-neg-preminava-km-distancionna-forma-n … 6-20-mart-2020-g/

# 679
  • София
Аз ли ставам параноична, но от училището на щерката няма ни вест, ни кост. Или пропускам нещо, selena6, jd?
Засега само по няколко предмета вчера в Школо са им пратили неща за самоподготовка от учебниците с уговорката да ги обсъдят в клас в понеделник...
Ще ми липсвате за среща на живо, но може да си направим и ние една виртуална или онлайн сбирка с чаша предпочитано питие и задължително панирани маслинки.
За всеки случай, да пусна лесна рецепта Wink

Необходими са: 

маслини (задължително по-едри) без костилки 
брашно, галета, яйца за панирането***

топено сирене 

Олио а пържене - маслена баня. Маслините се заливат с вряла вода и оставят да постоят около час. 
Отцеждат се на кухненска хартия с отворите надолу.
Пълнят се с топено сирене. 
Поставя се в шприц с накрайник, чийто отвор е с големината на отвора на маслините. С него се пълнят най-лесно.
Ако нямате такъв шприц, могат да се срежат на две по дължината и така напълнят, а после - притворят. По-бавно е, но става. Като се панира, не си личи, че са били срязани Simple Smile защото вървят на една хапка. 

Овалят се последователно  в брашно, в разбитите яйца (две стигат за 3 чинии маслини) и в галета. 

Пържат се в загрятата мазнина  до златист цвят  на средна степен на котлона и се  изваждат с решетъчна лъжица  на кухненска хартия. 
***Панировката може да бъде паста Патафри (брашно, яйца и бира) и стават като бухтички Simple Smile по-дебели. Но така са по-хрупкави.

# 680
  • у дома с любимите си хора
Fair Lady,наистина няма ни вест,ни кост.Предполагам,че обмислят най-добрия вариант и ще пуснат до неделя информация.
Аз пък ще помоля по някои предмети да ми снимате страници от учебник или учебна тетрадка,защото детето не си е взело помагалата по всички предмети.Кой да предположи,че ще се отсъства толкова дни!

# 681
  • София
Fair Lady, я дай и няколко рецепти за питка, боб и ориз. Satisfied Така де, в контекста на извънредното положение...

# 682
  • София
Fair Lady, я дай и няколко рецепти за питка, боб и ориз. Satisfied Така де, в контекста на извънредното положение...
Така де, някои не сме се запасили с топено сирене.

# 683
  • Там, където мечтите се сбъдват
Аз се чудя да ходя ли утре в Кауфланд, нали ми е на 5 метра и днес цял ден гледах митинг пред него...
Наборът отсега се е закахърил какво ще прави у дома две седмици, мисля утре заран да им спретна една физ.зарядка, да ги омаломощя един вид:)))
Малката отметна 5 теста в школото следобед, ММ нещо е хремясал и пази леглото, викам му да се стяга, че скоро време ще излиза за провизии, ще бере глухарчета по поляните:)))

# 684
  • София
Така де, някои не сме се запасили с топено сирене.
Важното е с вътрешен дезинфектант да си се запасила.

# 685
  • София
Аз с удоволствие ще дам рецепти, ама нека поотмине кризата, че де да знам с какво сте се запасили Simple Smile
Сещам се за супата от камъчета. Те поне засега не са дефицитни. Heart Eyes

# 686
Синът ми има домашно по физическо, можете ли да си представите Simple Smile някои много се вживяха... обаче поне е забавно, сега двамата с наборката повтарят като папагали някакви упражнения от Yoga for kids. Днес си закупихме и две страхотни настолни игри - Dixit и Активити, препоръчвам с две ръце!

# 687
  • София
Аз с удоволствие ще дам рецепти, ама нека поотмине кризата, че де да знам с какво сте се запасили Simple Smile
Сещам се за супата от камъчета. Те поне засега не са дефицитни. Heart Eyes
Досега не бяха. Ама след като го спомена публично... Smirk

# 688
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз имам много олио от рентата 😂 нещо да се комбинираме?
Иначе ние затваряме селската кръчма и от утре организацията е у нас 🤔
За сега на наборката класния е пуснал онлайн платформа за дистанционно обучение по МАТ и БЕЛ, но по френски НЕ.
В школото на дребния ни вест, ни кост...

# 689
  • София
Аз имам много олио от рентата 😂 нещо да се комбинираме?
Иначе ние затваряме селската кръчма и от утре организацията е у нас 🤔
Това в Железница ли? Аз съм наблизо - в колко часа да дойда? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт