ОСМОКЛАСНИЦИТЕ Баба Марта ще закичи, да са здрави и засмени ученици

• 30 033
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Ей, от сутринта на поне 6-7 човека обясних това от поста на Sanakа, че е само за днес и само за.... и т.н. Sweat

Народът пазарува, запасява се. Аз си купипх бира Grin Най-много се вълнувам какво ще решат за градините и родителите на малките деца.

# 661
  • София
Ани, засега детските градини са в режим на засилен филтър и сборни групи. Няма заповед за затваряне. Но като гледам как бързо се развиват събитията, току виж в понеделник се окажем затворени до второ нареждане.

# 662
  • Разпиляна във въображението
За София чета, че ваканцията ще е и следващата седмица.

# 663
И следващата седмица, засега.  От нашата гимназия мълчат. При Вас как е?

# 664
  • София
Моя син още вчера получи домашни от Школо-то. Някои са с краен срок.
Нашата екскурзия до Египет се отменя, ще можем да си изберем други дати до 2022 г.

# 665
  • София
Вероятно София ще пробва дистанционно обучение и после според обстановката, ще се прецени. То засега всички нови случаи са в София.

# 666
  • у дома с любимите си хора
Ако решат да удължат за пореден път ваканцията, дано да кажат навреме.При нас положението е тръгваме/оставаме/тръгваме/оставаме... и така до безкрай.Ако и затворят за пореден н-ти път общежитието,ще се гръмна.Преди половин час разговарях с позната,чието дете учи в АК и те са на педал с тяхното общежитие.По принцип съм спокоен човек,но тази неизвестност направо ме побърква.На всичкото отгоре съм под огромен стрес заради сестра ми,която живее в чужбина и няма на кого да разчита за нищо. Миналата година почина едната ми племенница в началото на март и  едва го преживяхме.Сега сестра ми чака бебе след три седмици и само се моля всичко да е наред ,за да не рухне отново.

# 667
  • Варна
Искрено се надявам да останат мерките за учениците до 13.04, макар и да им е странно на децата. Моята щерка не е ходила нормално на училище от края на януари, с двете състезания и ваканциите.
 Вилиан, а басейните в София работят ли? Имат ли тренировки? При нас е затворено още от понеделник, и правят само сухи.

# 668
Ако не се мине на дистанционно обучение, се рискува учебната година да бъде нулева. Само не си обяснявам как ще бъдат реално оценяване от вкъщи

# 669
  • у дома с любимите си хора
Alexandra,нямам никаква идея дали работят.Моето си е вкъщи в Ст.Загора.Тук басейнът също е затворен.Разбрах,че са отменили Мултинейшъните,първенствата по скокове във вода и атристичното плуване.Жалко за блъскането на децата и за покритите нормативи.А не ми се мисли за онези,които смениха училища и минаха на индивидуални планове на обучение само и само да покрият нормативите.Пълна лудост!Сигурно и държавното за мъже и жени в началото на април няма да се проведе.Отборът му беше на лагер за 12 дни в седмицата преди да обявят грипната,но аз не го пуснах заради големия брой отсъствия,които щеше да навърти(хич не ми се рискува да направи 25% и да се явява на изпити).В крайна сметка се оказа по-доброто решение предвид това,което се случва в момента.А и не ми се рискуваше с общежитието - да се прибере в неделя от лагера и да се окаже ,че е заключено.

# 670
  • София
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zatvariat-detskite-gradini … ta-strana-2216605

Вече и градините затварят от понеделник.

# 671
Ако не се мине на дистанционно обучение, се рискува учебната година да бъде нулева. Само не си обяснявам как ще бъдат реално оценяване от вкъщи

Ако от години от МОН не си бяха забили главата в пясъка, за да си пазят тъпото НВО и школите, отдавна това нямаше да е проблем. Има един милион начини за дигитално/дистанционно обучение и това не включва сканиране на печатните учебници.
Най-малко има електронни тестове. Могат да дават задачи с проекти, в които да не дебнат дали децата ще преписват, а да изискват включване на мисъл и боравене с информация. Но сега трудно ще стане от днес за утре.

Иначе децата отдавна си учат дистанционно. Един като напише домашно, пльос в месинджър и целият клас е с домашно. Sunglasses

# 672
На щерката домашните от тази година в Британика са в ел. вид. Работи се за време, имаш право на пет опита, ако не успееш се включва обучителен текст и се започва отново. При преподавателя се отчита време и от кой опит се е справил пишещият. Хлапетата са доволни, работата върви.

# 673
  • София
Всичко прекрасно, а в НЕГ няма дори електронен дневник,  комуникация по някакъв електронен път-нулева за досегашните грипни ваканции. Успех на разчитащите на обучение в училище!

# 674
Е, получих в Школо съобщение, че ЩЕ се подготвят - да имаме търпение. На мен от днес, честно казано, ми е по - спокойно. Няма да останат неграмотни, все ще се намери начин - през пролетната, през лятната ваканция, когато и да успеят да измислят начин  - децата са адаптивни и си мисля, че с наша помощ ще се справят с пропуснатото. Други, по - важни неща има за решаване, да сме живи и здрави, всичко останало ще се нареди.

Общи условия

Активация на акаунт