ОСМОКЛАСНИЦИТЕ Баба Марта ще закичи, да са здрави и засмени ученици

• 30 038
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
УЧЕНИЦИТЕ СА ОСВОБОДЕНИ ДА НЕ ПОСЕЩАВАТ УЧИЛИЩЕ ПО ПРЕЦЕНКА НА РОДИТЕЛИТЕ.

Очевидно големият препъникамък са децата под 12 годишна възраст, за които има забрана да остават без надзор на възрастен. Така мерките са отново половинчати, но е решение.

Остава да се организира дистанционно обучение, за да не бъде годината пропусната. Специално за ЕГ 8-ми клас е с изключителна важност, а едва към този момент децата набраха нужното ниво, позволяващо по-голяма интензивност на обучението и усвояване на по-сложна граматика.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 10:03 от Шарлот

# 646
УЧЕНИЦИТЕ СА ОСВОБОДЕНИ ДА НЕ ПОСЕЩАВАТ УЧИЛИЩЕ ПО ПРЕЦЕНКА НА РОДИТЕЛИТЕ.
https://ams.creativecdn.com/clicks?id=20200313_LJl2z0GH5Yu9bDkaq … wMNhjdJ_bMWmN7XLA

Очевидно големият препъникамък са децата под 12 годишна възраст, за които има забрана да остават без надзор на възрастен. Така мерките са отново половинчати, но е решение.

Остава да се организира дистанционно обучение, за да не бъде годината пропусната. Специално за ЕГ 8-ми клас е с изключителна важност, а едва към този момент децата набраха нужното ниво, позволяващо по-голяма интензивност на обучението и усвояване на по-сложна граматика.

Това е само за днес, има го на страницата на МОН

# 647
Нашите получиха първите си задачи за упражнения и да преговорят някакъв материал по философия. Съобщението е през Школо. Господинът им е дал код към  онлайн материалите по Философия.

# 648
  • София
[Специално за ЕГ 8-ми клас е с изключителна важност, а едва към този момент децата набраха нужното ниво, позволяващо по-голяма интензивност на обучението и усвояване на по-сложна граматика.
Така е. Много е важно в момента как учителите ще съумеят да си представят и преподадат материала дистанционно и разбира се съзнателността на учениците - да го изгледат/изслушат и т.н. Ако успеят да реализират видеозаснемане на урок, могат да имат дори предимството да го изслушат 2-3 пъти, ако нещо не са разбрали или дочули. Живата комуникация и ползването на езика в разговор, обаче също са твърде важни. Естествено, че има варианти и за това, стига да се организират и оптимизират във времето. За мен като родител на дете с ИИЧЕ в 8 клас приоритетите са: език, МАТ, БЕЛ - толкоз. Ама знам ли МОН, да не се шашнат, че децата пропускат материала по ИИ или по музика, или по спорт...

# 649
Май-май мартенското събиране, а и не само, ще го правим виртуално...така де, дистанционно наздраве и надпиване ще бъде, отивам за маслинки до супера, че без панирани не става приказка.

Айде малко по-ведро да гледаме на нещата, я какъв прекрасен пролетен ден е навън...отивам да се припичам на слънце със сутрешното кафе.

# 650
Който има добра рецапта за панирани маслинки, да я дава. Ще си хапваме маслинки с биричка и ще си пишем.

# 651
"ИЗВЪНРЕДНО!
Начало » Последни публикации

13.03.2020

Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г., на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите."

Извинявам се за резкия тон, но тези от МОН са идиоти.
До понеделник всичко ще се оправи, нъл тъй?

Не съм от паникьосаните, но следва разум и отговорност.
Не ме интересува как ще реагират институциите. Не пускаме децата на училище масово и нека им пишат отсъствия, двойки и т.н.  - когато е масово ще бъдат принудени да действа по друг начин.

# 652
  • София
https://bnr.bg/post/101239987/izdatelstvo-prosveta-dava-bezplate … aSwzuNMdsCfSvrUNY

Издателство "Просвета" дава безплатен достъп до всичките си учебници.

# 653
  • В средата на времето
НС обявили извънредно положение преди малко.

# 654
  • Разпиляна във въображението
Сега остава да видим дали и училищата ще са във ваканция до 13.04.

Замислям се дали да не се абонираме за Уча.се. И те могат да направят някоя акция в знак на съпричастност.

# 655
  • Там, където мечтите се сбъдват
Сега остава да видим дали и училищата ще са във ваканция до 13.04.

Замислям се дали да не се абонираме за Уча.се. И те могат да направят някоя акция в знак на съпричастност.

Че какво ще е това извъндредно положение, ако училищата работят?!? Да видим МОН кога ще качат инфо на страницата си.

# 656
  • В средата на времето
Те че ще затворят училищата, ще ги затворят. Мен ме притеснява как и дали ще се продължи учебният процес. От Първа няма никакво инфо още, нито учителите са се активизирали в школото, нито на децата са изпращали каквото и да било. Говоря за 8-ми клас само.

# 657
Много е трудно да се осмислят всички възможности и да се вземат адекватни мерки. За мен взетите решения са малко половинчати. Както се вижда, единствено работят крайните мерки, а при нас не смеят да ги вземат. Говорих с близки в Австрия тази сутрин. Канят се да затворят всичко, както в Италия за период от две до шест седмици, но големият проблем навсякъде са децата до 12 г. възраст - там предлагат началните училища да работят като занимални, с дежурен учител, като помощ за самотни или работещи в някои браншове родители. Обмислят отлагане на матурите, онлайн обучение,както и компенсиране с 30% от заплащането за сметка на бюджета на изпратените в принудителен отпуск.
Трудно ще ни бъде, но трябва по - позитивно да мислим.
Виртуална среща на маслини и ....ваксина, също е добра идея.

# 658
  • София
"ИЗВЪНРЕДНО!
Начало » Последни публикации

13.03.2020

Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г., на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите."

Извинявам се за резкия тон, но тези от МОН са идиоти.
До понеделник всичко ще се оправи, нъл тъй?

Тази мярка се отнася само за днес и касае районите, които не са в грипна ваканция. Въведоха я, тъй като до гласуването на извънредно положение от НС, то няма как да бъде въведено. Валидна е до въвеждането на извънредното положение, при което ще се прекратят учебните занятия във всички училища.

# 659
  • София
Ходихме да вземем учебниците на дребен от шкафчето.  Всички учители бяха в училището за последна организация на дистанционното обучение изглежда. Като се върнахме той си получи поканите за google clasroom.
Осмокласничката от вчера започна да получава задания с крайни срокове. Днес продължават да валят такива.
И двамата изведнъж са в ступор, как трябвало да учат ха-ха. Какво ли са очаквали - да щракат с пръсти и да цъкат по цял ден.
Опитвам се да въведна някакъв режим и дисциплина. Да не се въргалят по пижами до обед, кога ще се обядва, кога ще се закусва - в зависимост от уроците и да не врещят непрекъснато.

Общи условия

Активация на акаунт