ОСМОКЛАСНИЦИТЕ Баба Марта ще закичи, да са здрави и засмени ученици

• 30 044
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
За градският транспорт, ще и дам да си сложи маска и ръкавици/дано да пуснат по аптеките /. По-скоро ме притеснява мярката,че и при един болен ще затворят училището. Затова трябва да се вземат Радикални мерки

# 631
  • София
Аз попаднах на публикация, според която Европейската комисия твърди, че: "От понеделник и всички европейски училища ще бъдат затворени". А също така "тази вечер се очаква извънредно заседание и на българското правителство, на което вероятно ще бъдат обявени нови по-сериозни мерки срещу заразата". Тази вечер си отмина, но тръпнем в очакване.

# 632
Току-що покрай болницата мина камион, от тези за миене на улиците, но се задържа доста дълго и не се лееше водата от него, та може и от упойката да е, но мисля че третират с препарати.

# 633
  • София
Като си спомня колко успешно нагодиха материала при преминаването от старата към новата система през 2015, много се страхувам от предстоящото преструктуриране на учебното съдържание.

Звездица, много си права за предстоящата криза. Ще засегне не само вашия бранш. Вчера гледах някъде репортаж за шивашка фирма, която пуска работниците си в отпуск, защото не може да се снабди с платове от Италия.

# 634
И цяла нощ да заседават ,едва ли ще открият топлата вода . Разбирам да няма информация за мащаба на епидемията в другите страни или нас пак ни изненада ланския сняг. Ако бяха предприели адекватни мерки,сега нямаше да коментираме тук "има ли смисъл от дистанционното обучение ", а щеше да бъде въведено . От края на януари  до сега училищата в София са затворени за 20 дни извънредно.

# 635
Новините - сега.
Обмисля се извънредно положение.

# 636
  • София
Аз успях да видя само последната минута от пресконференцията, засегна темата за училища и университети, уж щяло да е дистанционно, но за тези, които могат да го осигурят. С две  дума, йезуитски наставления.

А в какво се изразява извънредното положение?

# 637
  • София
Предвиждат глоби /спомена се сума от 5000 лева/ за заразените, които не спазват карантината.

# 638
Аз успях да видя само последната минута от пресконференцията, засегна темата за училища и университети, уж щяло да е дистанционно, но за тези, които могат да го осигурят. С две  дума, йезуитски наставления.

А в какво се изразява извънредното положение?
Звездица, цитирам  един коментар по думите на Борисов, защото и аз така ги чух нещата:

"Правителството на Борисов иска днес Парламентът да обяви ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ - за да можели с армия, полиция и жандармерия да се борели срещу тези, които не спазвали карантината и застрашавали здравето.
Всъщност..Веднага да се затворят дискотеките и баровете, но ресторантите трябвало да не се затварят, защото много домакини не готвели и къде щели да вечерят хората...
Бе изслушайте...как ученици да разнасяли пенсиите,  как ако сме знаели какво ще дойде да сме били построили 10-15 завода за респиратори, как имало проблеми с погребалните бюра, защото...
Бел. Яс - това е идеологическата обосновка на извънредното положение, конкретните му постановки ще се детайлизират след утрешното решение на Народното събрание. А докога ще продължи ли - ами...Той вече веднъж каза, че очаквал ПИК-а да настъпел през септември...
Обаче, никаква паника!"

# 639
Добро утро .
В Бургас от днес затварят училищата.

# 640
  • Разпиляна във въображението
Добре правят, но можеше да не пускат деца на училище този един ден. Тъпа работа. Никой от учителите не е писал на децата за някаква форма на обучение. Днес ще звънна на класните им.

# 641
  • София
Нашата класна (по езика, съответно) ок седмица преди да ги пуснат в грипна ваканция, напусна месинджър групата на класа, малко по-късно им каза, че известно време ще отсъства и последните дни бяха със заместник. Никой нищо не е пращал досега за работа - ни по език. БЕЛ, мат. Пей сърце сме. Вчера му предложих в уча.се да започне с новите уроци.

# 642
Ние имаме поставени задачи за третокласничката в Школо. Наборката чака.

# 643
Вижте, ние сме поколение, което не е преживявало война, както и това на родителите ни. Светът минава през турболенции, които и да не доведат до класическите ни представи за война, поне ще понаместят малко въображението ни, че сме еднолични господари на живота у съдбата си. Ние можем да управляваме само възприятията си. Тази криза (реална или измислена) ще ни потренира малко да не планираме, да сме гъвкави и да нямаме твърди очаквания. Ще се промени кандидатстването, няма да има резултати от олимпиади, няма да заучат 60 формули, ще са 49, няма да вземат медал и много познати и опаквани неща няма. Тогава потребността от щастие ще си намери други основания и животът ще продължи. Трябва да съумеем да използваме тази криза, за да се подготвим за динамичен и по-малко предсказуем свят.

Така се опитвам да мисля, пък...

Невероятно добър пост! Мисля и аз в последно време покрай ситуацията в тази посока.Ще се наложи да си пренаредим приоритетите и цялата ценностна система

За децата-от 2-3 клас се учи инф технологии, в много училища и не само МГ се учи информотика, ами да се впрегнат тези учители, да измислят някакъв начин на предаване на материал и изпитване. При нас през учебната година често се поставяха задачи в Школо, със зад. децата да връщат самост работа на адреса на учителя. И това не по един предмет. Сега, откакто е грипна ваканция-нищо. Ами не е чудо невиждано, вкл и онлайн консултации, тестове и др

# 644

Общи условия

Активация на акаунт