ОСМОКЛАСНИЦИТЕ Баба Марта ще закичи, да са здрави и засмени ученици

• 30 046
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Прибирах се пеша от работа и мога да ви кажа, че по улици, заведения и паркове е пълно с хора. Има много деца и ученици също.
Някой беше казал, че София е празна. Ами не е. Навсякъде е гмеж от народ. В Хепи на Стамболийски даже има правостоящи, чакащи за маси.
Не знам как ще се спрат хората, провокирани и от топлото време.....

А тази новина е от последните минути и е публикувана в страницата на нашето училище. Май няма да продължат ваканцията...
https://nmd.bg/ne-se-predvizhda-udalzhavane-na-utchebnata-godina … ionno-obutchenie/

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 18:43 от jenap

# 616
  • София
jenap
И аз четох тази статия, не звучи обнадеждаващо, затова трябва да се действа бързо и, надявам се, стихийно, с петицията, дано се вразумят управниците.

Чета ви, но настроението ми е минорно, в бранш съм, в който тази пандемия ще доведе до масови фалити на фирми, но си мисля, че след целия този хаос, който произтича от пандемията, ще настъпи рецесия и много неща ще се променят. и един ден светът ще се събуди съвсем друг... и ми е малко тъжно за моето време, само се надявам, все пак да е по-добър.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 21:46 от звездица

# 617
  • нейде там, където ....
В The mall ми се видя почти празно - разминавах се с единични хора, на разстояние, повечето бяха с маски.

...... и един ден светът ще се събуди съвсем друг... .... само се надявам, все пак да е по-добър.

Светът на децата ни. Само да се постараем да им го опазим, докато пораснат, още малко.

# 618
  • София
Аз в Мол и в нормални времена не стъпвам, а сега пък съвсем. Дано са се стреснали хората, но в центъра ситуацията е друга. Пълно е с хора навсякъде.
Звездица, Hug

# 619
  • Там, където мечтите се сбъдват

А тази новина е от последните минути и е публикувана в страницата на нашето училище. Май няма да продължат ваканцията...
https://nmd.bg/ne-se-predvizhda-udalzhavane-na-utchebnata-godina … ionno-obutchenie/

Тази статия е от вчера и мисля, че нещата са динамични, не се знае утре с какво ще осъмнем та да се твърди със сигурност, че децата ще са на училище в понеделник.

# 620
  • София
Аз също смятам, че ситуацията е динамична и се надявам да се вземе разумно решение.
Управляващите като виждат епидемиологичната картина в западноевропейските държави и като знаят състоянието на техниката ни и капацитета на болници и лекари + струпването на населението ни в големите градове + застаряващото ни население, трябва да са решили да се "самоунищожат" постигайки най-високата смъртност в Европа, ако не вземат поне мерките, които могат.
ЕДИННО дистанционно обучение, едва ли ще успеят да организират до края на седмицата, но всяко училище да се спасява както може вероятно.
Горките седмокласници, не ми се мисли за тях. Частните уроци - ясно, ама курсовете... дано поне са плащали на модули. И зрелостниците, които имат изпити в чужбина...

# 621
Преподават италианци и си пътуват до Италия.
По тези съображения спрях  моята от "Сервантес". Беше доволна, забавно и приятно й ппротичаха занятията по испански, но още при заисването ме посрещна млад мъж, който говореше толкова български, колкото моята е научила испански. Стана й криво, но се съгласи, че е разумно да не посещава сградата на "Св. София"

Разпратих писмото до адресатите, посочени от Жан. Нямам нито отговор, нито знак, че нещо е получено. Подписах петицията. Дано! /Дано да има бъдеще за децата ни и нас и да останем само с настоящата тревога/

# 622
  • у дома
Благодаря-голямото ми дете е един от класираните от 11 кл-нищо не знаеше съответно-осведомих го и съм щастлива,че са спрени до второ нареждане.Даже и да не се проведе самото красиране е награда за труда му.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 22:07 от svetlaem

# 623
Днес дъщеря ми получи съобщение за Google clasroom от Гимназията, започват да качват поетапно уроци и упражнения, до сега контактуваха чрез групи в Месинджър и по мейл с класната си.
 А това писмо дойде от Училищната администрация на сина ми (той е четвъртокласник):
Скрит текст:
Уважаеми родители,
Във връзка с опасността от грипните вируси и COVID-19, и необходимите мерки за превенция и профилактика на здравето, бихме желали да проучим Вашето мнение, относно продължаване на виртуалното обучение за учениците от III до VII клас в ЧОУ "Малкият принц". Моля, да вземете участие като попълните приложената анкета в срок до 13:00 ч. на 13.03.2020 г.

....

Решението ще бъде съобразено с Вашите желания и ще бъдете уведомени за създадената организация на 13.03.2020 г. до края на деня. Допускаме възможност отделни паралелки да работят виртуално, а други - реално.
Благодарим Ви за активността!
С уважение,
Училищна администрация

Мисля си, че училищата се подготвят и за вариант да не се учи още поне седмица-две, и друга драма имаме у дома  - при положение, че отмениха всички състезания и олимпиади за неопределен срок как ще класират децата за прием в МГ???

# 624
  • София
svetlaem, браво на сина ти. Има защо да се гордееш.

И 1АЕГ са започнали да разпращат материали за учене.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 22:04 от Спунк

# 625
  • София
Вижте, ние сме поколение, което не е преживявало война, както и това на родителите ни. Светът минава през турболенции, които и да не доведат до класическите ни представи за война, поне ще понаместят малко въображението ни, че сме еднолични господари на живота у съдбата си. Ние можем да управляваме само възприятията си. Тази криза (реална или измислена) ще ни потренира малко да не планираме, да сме гъвкави и да нямаме твърди очаквания. Ще се промени кандидатстването, няма да има резултати от олимпиади, няма да заучат 60 формули, ще са 49, няма да вземат медал и много познати и опаквани неща няма. Тогава потребността от щастие ще си намери други основания и животът ще продължи. Трябва да съумеем да използваме тази криза, за да се подготвим за динамичен и по-малко предсказуем свят.

Така се опитвам да мисля, пък...

# 626
  • у дома
svetlaem, браво на сина ти. Има защо да се гордееш.

Да още повече,че учи в МГ,а не в езикова-та явно при желание език се учи не само в ЕГ.

# 627
Аз съм за дистанционно обучение, защото и с още 2 седмици ваканция ,вирусът няма да отмине,напротив. Това което се предлага сега-ако има и 1 заразен в дадено училище ,то затваря за 2 седмици. И така - докога? Докато се реши какво да се направи ще свърши учебната година,а може и календарната. Между другото ,се препоръчва в офисите колегите да са на 1 метър разстояние, как виждате това да се случи в училище и в градския транспорт

# 628
  • В средата на времето
Спунк, по мейл ли ги разпращат или по някакъв друг начин?

# 629
Градският транспорт ме плаши много. Вие какво обмисляте като вариант, ако не се промени ситуацията, а тя ще се влоши, както в повечето държави. Нашето училище е далеч, само с метро може да се ститне до него.
Голямата ми дъщеря звънна току - що от Холандия, получила е преди 5 мин. съобщение, че няма да имат занятия до края на Март.
Нищо повече не пристигна от училище като задачи, само от Британика.

Общи условия

Активация на акаунт