ОСМОКЛАСНИЦИТЕ Баба Марта ще закичи, да са здрави и засмени ученици

• 30 138
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Като прикачен документ се отваря текст, който обаче ми  е на маймуница. Не вярвам да е отговор толкова бързо, може би е самото изпратено от мен писмо, но не съм сигурна.  Някой дали е получил също?
Да, същото е и при мен. В прикачения файл е точно изпратеното писмо, но на маймуница. Simple Smile
И при мен!

За редакция на петицията и аз писах, но..

# 601
Подписах петицията, макар да е калпаво написана. По - късно ще препратя писмото.
Елеа, не бих рискувала с посещаване на школата, още повече, че пътуват до Италия преподавателите. Само ще ви чета, че ме е налегнала паника и отчаяние, имам близки в засегнатите държави и много се притеснявам. Бъдете здрави!

# 602
  • Разпиляна във въображението
Ще водя щерките на лекар. Галямата повтаря бронхита, малката вдигна лека т и лека кашлица. По-скоро не смятам да ги пускам на училище и дано да удължат ваканцията. Малката ще излиза за първи път навън след обявяването на грипната, а голямата за втори път след като в неделя я водихме на лекар.

# 603
И аз искам да изпратя писмото. Може ли пак някой да го пусне в завършен вид.

Звъннах в школата по италиански. Казаха, че ще пуснат онлайн обучение, сега го организират . Браво за което, ще си продължим обучението.

Моите деца не са излизали никъде от началото на грипната ваканция.

# 604
  • Варна
Здравейте!
Подписах и изпратих писмото с добавена т. 4.

# 605
  • Sofia
И аз имам вх.номер от МЗ Hands Plus1 Не съм отваряла атечмънта.

Класната на малката пусна във ФБ групата на класа упражнения за тези дни. Силно се надявам от понеделник да започне някаква дейност и при набора.

# 606
  • София
Момичета аз съм от седмокласните майки, но и аз ще изпратя писмото. Благодаря на съставителите. Може би ще е хубаво да го качите във всички наборни теми.
Моят седмокласник вече си мисли, че ще отменят НВО-то и догодина пак ще е 7 клас:)

# 607
  • София
Момичета аз съм от седмокласните майки, но и аз ще изпратя писмото. Благодаря на съставителите. Може би ще е хубаво да го качите във всички наборни теми.
Моят седмокласник вече си мисли, че ще отменят НВО-то и догодина пак ще е 7 клас:)
Милото дете!
Дано не е отново 7-ми клас, а просто да намалят обема за изпитите.

# 608
  • София
Eдва ли има по-кофти клас за повтаряне от 7-ми. Joy

# 609
Извинете, но ми е лудница. Дайте моля финален вариант на писмото с добавени всички точки, за да се задействаме.
Мерси,

# 610
Моята редакция на писмото на Шарлот

ДО

Г-Н КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ
                                                     МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Г-Н КИРИЛ АНАНИЕВ
                                                     МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ
                                                     НАЧАЛНИК НА ВМА И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ,
                                                     СЪЗДАДЕН ВЪВ ВРЪЗКА С НОВИЯ КОРОНАВИРУС COVID-19

КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИ В БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Като родители на деца в училищна възраст с тревога научихме, че е взето решение в областите с увеличени остри вирусни инфекции, както и с доказани пациенти заразени с COVID-19  учебните занятия да бъдат възстановени.

В момент, в който Световната здравна организация (СЗО) обяви епидемията от COVID-19 за пандемия със загриженост за здравето както на децата, така и на възрастните роднини, с които те са в постоянен контакт, настояваме решението да бъде преразгледано. Докато опасността от заразяване не спадне значително да бъдат взети следните мерки:

1.   Да се въведе дистанционна форма на обучение.

2.   В населените места, в които това не може да се осъществи, да се дават указания за разучаване от учебниците на съответен материал, да се възлагат домашни за затвърждаване на наученото и да се определят дни за консултации с учителите по начин, предотвратяващ струпване на множество деца на едно място.

3.   При решение все пак за общ присъствен учебен процес да се отмени кабинетната система в училищата, работещи на този принцип. Всяка паралелка да има индивидуална класна стая, в които преподавателите по различните учебни дисциплини да ги обучават.

4. Превенция за ученици и родители на ученици с хронични заболявания с осигуряване за тях на дистанционно или индивидуално обучение с полагане на финален изпит.

Искрено се надяваме, че ще поставите на първо място здравето на хората и ще вземете адекватни решения за намаляване на риска от разпространение на заразата.

С уважение,
Здравейте,

Използвах част от Вашето писмо за петиция с подобни искания (за дистанционно обучение - 1-ва и 2-ра точки).

След като събере достатъчно гласове, ще Ви я изпратя или ще я изпратя на съответните министерства (имейли). Моля, кажете ми кое предпочитате?

Поздрави

# 611
Трета точка не ми е много опция. В нашето училище децата са само в една стая, но както писах 30 - 35 мин е в едната посока в градския транспорт и още толкова за връщане.( в претъпкан автобус)  В клас са 26-30 деца през 40 см. едно от друго. В междучасията се смесват в коридорите, в тоалетната , на кафето за закуски. За мен опция е само дистанционно обучение.

# 612
  • Там, където мечтите се сбъдват
Против 3 точка съм. Само днес в София има нови 9 случая, училищата е добре да бъдат затворени поне 2 седмици.

# 613
Благодаря на всички съратници!

Днес, движйки се по "Московска", попаднах в момент, в който множество хора напуснаха СГО. Станах неволен свидетел на разговор между две от излезлите жени: "значи до второ нареждане"? - "А аз какво ще ги правя моите".

Грозно е да пресъздавам неразбран чужд разговор, но пиша с надежда и за да дам надежда.

До таткото с ПЕТИЦИЯТА: няма време за нова петиция, изпращайт по адреси!

# 614
  • В средата на времето
Аз мисля, че и другата седмица няма да се учи...Не знам до кога така.

Miriel, бързо да оздравяват децата! И аз съм на тръни за малката. Пи вече АБ миналия месец заради бронхит, който се яви като усложнение след грипа.

Общи условия

Активация на акаунт