Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 366
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
Тук може да се намери нещо на сносна цена, има интересни модели, но по принцип килимите не са хич евтини.
https://m.emag.bg/kilimi/filter/dizajn-f7226,orientalski-v-2033324/c

# 586
Не съм гледала цени. Знам само че ходих там случайно веднъж, но имат почти само ориенталски килими и въобще не съм стигала до обсъждане на цени. Нито видях размера на нещото от линка.
Ааа, не -аз само допълвам към поста ти. То е ясно, че човек не може да види всичко. Аз им влизах в магазина, но този на Ляпчев. Не знам защо, но не ме грабна (изключвам цените). Предимно червени нюанси.  Въпреки, че твърдят, че са ръчна изработка, мен ме гризат едни съмнения.....

# 587
Здравейте, някой слагал ли е течен тапет? Какво ви е мнението за него? Скоро в практикер видях бял с леки лъскави частици и ми хареса как стои на мострата. С малко дете сме и коридора ни е вечно изцапан, та се замислих дали няма да е удачен вариант за него.
аз бих взела текстилни тапети, без проблем се почистват (дори и от лютеница), и така да се каже имат дълъг живот. Затова купете нещо, което наистина ви харесва, не жалете пари, парите ще се върнат, с това, че няма да сменяте пак другата година.
Здравейте, имам казус с 4 интериорни врати, които се бях засилила да сменям, но все пак ми минава през главата идеята за реставрация. Ако някой е правил такова нещо, ще съм благодарна да ме насочи с контакт Simple Smile
купете си нови. Реставрация се прави на много ценни модели,  реновация - не ви съветвам, пак се дават не малко пари, а качество никакво, дразни очите.

# 588
Ние си оправяхме сами вратите, но е много работа - с пистолет за горещ въздух махахме старата блажна боя. После шкурихме. После бял автоемайл лак.
Не останаха пари за нови тогава, правихме цялостен ремонт.

# 589
Чак пък на много ценни модели да се прави реставрация. Аз няма да купувам нови врати за новия апартамент. Първо защото старите ми харесват, второто защото децата унищожават всичко. Майсторите, които сме наели ще оправят всичко, включително вратите. Ако проблема на вашите не е за дърводелец, а само козметичен, може да питате всеки средностатистически майстор. Ние правихме кастинг за бригада и всички оправяха и врати.

Една хубава врата е над 400 лв., а старите се оправят за под 100. Като пораснат децата и престанат да трошат и унищожават, ще си купя нови, хубави врати.

# 590
Искам деца, дето трошат врати! Моите трошат телевизори!
Някой има ли опит по отглеждането на райграс в затворено помещение за красота?

# 591
Благодаря за мненията, но както казаха и по-горе - една нова врата е 400 лв. А старите все пак са дърво и ако как да се префасонират, го предпочитам. Най-малкото и каси няма да къртят... Сами няма как да го свършим, нямаме и времето, заради това търсех вариант. Ако не стане, ще си купим Simple Smile

# 592
  • Стара Загора
mokka,една хубава и качествено направена врата е доста над 400 лв.,така че ако имате възможност и позволява -обновете си вашите Wink

# 593
  • SF
А на тези от 400 какво им е? Ако ти допадат на външен вид и се затварят.
Със сигурност има и златни врати с инкрустирани кристали Сфаровски, много скъпи, много тузарски.
На моето апартаментче такива не биха паснали. А и ми трябват 8, за да са еднакви.

# 594
  • тук и там
За една селска къща искам да се допитам до вас.Тип вила,не за постоянно обитаване.
Заварено положение са плочките  и дъските по тавана(щото бил крив),правени преди 10 години от баща му на ММ,после никой нищо не е правил с години,и преди две години моят баща се зае със ремонта.Има много работа свършена,но не се вижда,защото нямам снимки преди-предимно по двор,изграждане на стени и общо взето груба работа.Сега ще влиза и вътре.Ламинат трябва да избираме,бяхме се спряли на светъл,но така или иначе не е купен,за това и подлежи на корекция.Общо взето кафяво е основният цвят ,с който трябва да се съобразявам-заради плочките.И по някакъв начин тази ламперия на тавана трябва да се впише.Вратите мисля да се боядисат с по-тъмен лак,за да се доближават до кафевият под,дограмата също е кафява.
Та какви да са останалите цветове-за мебели в кухнята,стени и ламинат?Какво мислите?
Моля,абстрахирайте се от мръсотията и натуриите.
Скрит текст:

Кухнята+трапезария ще е там,където са големите прозорци ,от там има преход и се влиза в  дневната.  
Кухнята-
Дневната-  
Има и две съвсем малки спални,за съжаление-пак има ламперия на тавана
едната

Общо взето -гледахме тези цветове,към 03(пълен тон) клоня,или 04 -и двете,но хич не съм сигурна в тази гама ли трябва да е интериора..

Спалните ще са на вторият етаж по принцип,но така или иначе и на първият етаж искахме,в случай че имаме гости-да си спим на първият етаж.,
И имам една умопромачителна тоалетна,битер циганска -метър на метър,в ярко червено и цветя в червено и бяло ,.пълен кич, която трябва да боядисам.В тази връзка,моля да ми препоръчате качествена марка боя за плочки(керамика,теракот,фаянс).Гледах на Бенджамин Мур,но не видях такъв продукт,а пък в един блог бяха показали една такава промяна с  тяхна боя..
Ако се сещате за някоя програма за боядисване на стени - ще съм благодарна да споделите,за да мога и визуални да видя кой цвят би се вписал най-добре в кухнята,хола и спалните.
Благодаря!

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 12:18 от Kaisia

# 595
  • софия
Чудна е вилата. За ламинат бих избрала цвят като този на ламперията, за да не внасям пореден нюанс. Не бих пипала цвета на вратите.
Стените бих направила светли, цвят със студен подтон, за да уравновеси и подчертае дървото.

# 596
  • тук и там
Звънче,благодаря за коментара.Flowers Hibiscus.Ламината и ние мислим да е светъл,но така или иначе няма да е съвсем еднакъв с тавана и ще има разлика.Моля, ако не те затруднявам -дай пример за боя със студен подтон,която да пасне на кафявото и дървото, че със тези топли,неутрални и студени тонове и подтонове съм доста зле всъщност...

# 597
  • Пловдив
Здравейте.Аз съм почитателка на по-светлите цветове.Не бих потъмнила цвета на вратите.По-добре да се връзват с цвета на тавана ,отколкото с цвета на плочките.Мен ако ме дразнят плочките бих ги покрила със светъл килим.А пък за спалнята може и да се изсветли и ламперията на тавана.Някой беше показвал снимки на постигнат бял цвят.

# 598
Давам идея да боядисате ламперията на тавана.

# 599
И аз щах да предложа да се боядиса в бяло тавана...така нама да си съобразявате с него.

Общи условия

Активация на акаунт