Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 509
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Здравейте, страхотна тема! Надявам се да ми помогнете с идеи. Тоалетната в апартамента, в който живея не е много хубава. Бих казала, че направо си е ужасна. Пода е мозайка от най-старите, а стените са в малки много светло сини плочки. За съжаление в момента нямам нито достатъчно средства за основен ремонт, нито времето. Искам да сменя цвета на плочките, бях чула за фолио за плочки но те са фигурални и прозрачни. Поне в магазина, в който гледах бяха такива, имате ли предложения? За мозайката хайде мога да сложа килим...но плочките

Ако темата не е подходяща може ли да ме насочите към друга..
За тапетите за баня мисля даже не е необходим Бороконтакт, а за земята man_darin_ka предложи винилови плочи.
Аз съм ползвала самозалепящи се пвц планки от Домко. Режат се с макетен нож, отлепваш отдолу хартията и лепиш. Трябва да е плътно едно до друго и до стената, могат да се отрежат парчета и да се оформи перваз.

Винилови подови плочи
Другият вариант да лепнеш парче винил (нещо като балатум), което да скроиш.

# 106
  • София /Абсурдистан
Айрън Лейди,
т.е. размерите са трудната част.
За по-ниски мебели има доста варианти - скринове и комоди.

Ето нещо много сладко , точно 1,30 е високо, но не знам като цвят и стил дали ще ви хареса. Но нещо подобно ще да ви трябва.

Скрит текст:
https://mebelizona.eu/%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BB%D0%BD%D0%B8 … %D0%B0-domus.html

Тия дни си намерих един сайт с много хубави неща. Може да разгледате дали няма да ви пасне нещо. Горе на сайта има секции за налични неща, че иначе се чака 1 месец. Полски са.

Ето едно по-малко диванче:
http://www.mebelilargo.bg/product/kholov-gl-tanya

Благодаря за линка. Да, точно такива комоди ще са. За дивамче с лежана, харесва ми, но мисля, че лежанката няма да се вмести.

# 107
Много благодаря Simple Smile Ще помисля върху всичко за което писахте!

# 108
  • София
Преди две години спахме в някакъв арт хотел в Букурещ и старите фаянсови плочки в банята бяха боядисани, нямаше и да разбера, ако не бяха направили нещо като апликации, предполагам са залепили някакви шаблони, след което бяха боядисали и ги бяха отлепили, като така се виждаше на места под формата на някаква фигура  истинския цвят на плочките. Навсякъде имаше стикери на Бенджамин Мур, явно е тяхна боята.
Иначе това намерих на първо четене, струва ми се най-евтин и лесен вариант:
https://bauhaus.bg/boya-za-fayansovi-plochki-dulux-tile-paint-06-l/p/33753

PS Намерих снимка в интернет, зелените триъгълници са плочките без боя.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 14:02 от kupu

# 109
  • Варна
Някой може ли да сподели, ако е ползвал такава боя за плочки?
Имам едни с много дразнещ цвят, а не ми се кърти. Споделих в къщи за тази идея с боята и се ужасиха мъжкото население Joy

# 110
Елмайра, кой е вашия модел диван от Икеа, който казваш, че е много удобен?
И аз трябва да купувам диван и още куп други мебели.

# 111
  • София
Някой може ли да сподели, ако е ползвал такава боя за плочки?
Имам едни с много дразнещ цвят, а не ми се кърти. Споделих в къщи за тази идея с боята и се ужасиха мъжкото население Joy

Не съм я ползвала, обаче като чета отзивите тук, явно върши работа.

# 112
И майка ми е решила да ползва такава боя за банята. Като боядисаме, ще кача снимки "преди/след". Само в бяло ли я има тази боя?

# 113
В английския амазон съм виждала доста цветове и доста марки

# 114
  • София
amy_nka , като отвориш пълното описание на линка, който пуснах, последното изречение е "Боята е с бял цвят. Ако желаете да я оцветим, моля свържете се с нас. Оцветяването се заплаща!" - явно правят оцветяване на боята.

# 115
Елмайра, кой е вашия модел диван от Икеа, който казваш, че е много удобен?
И аз трябва да купувам диван и още куп други мебели.

Нашият диван е Moheda, но не го виждам вече наличен. Ето го:

Прави ми впечатление, че често някои модели изчезват, за сметка на нови. Моя колежка си беше взела и тя от този тип, но друг модел и след време също спряха да го предлагат.

# 116
Хей, идеята за боя за плочки е супер! Много благодаря! Някой писа, че ще качи снимка преди/след, нямам търпение!

# 117
  • Deutschland/HE
За боята за плочки се бях интересувала и после в един строителен маркет видях различни цветове. Тези дни ще имам път и ще ви я снимам, че не си спомням името. Препоръчваха я за тоалетни или части от банята, които не се мокрят активно.

# 118
Такава би била идеална в моя случай, благодаря предварително!

# 119
  • Варна
Бях ви изпуснала и сега се връшам да чета цялата предишна тема. Междувременно да питам за идеи и конкретен опит:
Искам да поръчам принт/постер , който да сложа в рамка като картина или канвас (как се казва последното на български не знам, сори! ).  Искам нещо по-абстрактно,  без градски или други пейзажи. Подобно на това, но този сайт не доставя до бг: https://www.juniqe.com/bloom-1218-premium-poster-portrait-403760 … 580.1582214320969
Моля за идеи и/или конкретни места/сайтове!

Общи условия

Активация на акаунт