Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 434
  • 779
  •   1
Отговори
# 390
Не разбирам смисъла стената с прозореца да е в друг цвят, като ще е скрита с перде Thinking (дори да е със щори тази стена е с малка площ и много чупки...)
Не е ли демоде трицветна стая Rolling Eyes Дори да са три нюанса на един цвят или бяло плюс два нюанса на цвета пак ми се вижда излишна хамалогия с боядисването... По интензивен цвят може да се сложи на завеси, на възглавнички, на дамаска на столове, картини/рамки/вази...

Розовото е добре. Ако не искате чак в толкова нежни/женски нюанси, може да се сложи много светло маслинено зелено или  "гълъбово" синьо Blush

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 20:52 от peneva_a

# 391
Аз пак да започна с това, че цветовете не са ми силата, поне за съвети (за моята къща си знам какво искам).
Акцентна стена да е тази с прозореца и на мен ми се вижда странно. Така или иначе няма много стена там, а пък разположението на мебелите е такова, че хората ще гледат в обратна посока - диванът е с гръб към прозореца, бюрото с компютъра също. Ако ще има акцентна стена - то тя да е натам, накъде ще гледат хората през повечето време. Мога да предложа тъмно синьо за тази стена (само за нея), но аз съм фенка на този цвят и съм пристрастна, така че може да игнорирате мнението ми.
На мен ми харесва цветът на креслата на проекта. Ако тези кресла са вече налични, а не само примерни, може да се напасне цветът на стените към тях - да се открояват.

П.С. Гледах по телевизията къща, в която всички стени и тавани (от бетон) бяха черен мат. Беше впечатляващо.
Естествено, че няма да си боядисам така в апартамента. Въпросната къща беше с несравними с апартамент обеми на помещенията. Но идеята на тъмния цвят е че придава дълбочина. Дорис мисля беше пускала снимки на тъмно сини стени, дори с тъмносин диван, почти сливащ се със стената.
Това беше само лирическо отклонение.Smirk

# 392
Esme, идеята на отделеното място зад дивана е холът да стане по-малък (да, наистина Grinning) и да е функционално разделен. В момента на холната маса ми се размятат постоянно лаптопи, тефтери и др. канцеларски пособия, затова осъзнах нуждата от "офис" кът. Същевременно, бюрото, което сме избрали е доста леко, столът подвижен и бързо и лесно мястото може да се превърне в зона за домашни тренировки например.
На стената с прозореца, определено, ако ще вкарвам цвят, ще бъде посредством пердетата. По-скоро ми се щеше тази с телевизора да бъде акцентна, но заради малкото светлина ще бъде или като другите, или евентуално бяла, както Диана предложи.
Съгласна съм с peneva_a , предпочитам акцентите да са там, където мога да ги заменям периодично по-лесно и по-бюджетно.
Всички мебели във визуализацията са съществуващи и конкретни, друг е въпросът колко добре съм успяла да ги пресъздам в програмата без допълнителните (платени) опции.
Moят любим и първоначален вариант е този със зелено и сиво, и само акценти в розово. Там диванът и креслото са комплект. Причината да обмислям другият вариант е ъгловият диван, който, макар да не ми харесва повече на външен вид, ми се струва, че ще е по-функционален и полезен. От там търсих кресло да пасне към него и единственото, което харесах беше това розовото.
Качвам два лаишки муудборда, да видите самите мебели. Не е включена офис частта, тя и в двата случая ще си е в бяло и малко дървесно.
Скрит текст:

# 393
  • SF
Esme, идеята на отделеното място зад дивана е холът да стане по-малък (да, наистина Grinning) и да е функционално разделен. В момента на холната маса ми се размятат постоянно лаптопи, тефтери и др. канцеларски пособия, затова осъзнах нуждата от "офис" кът. Същевременно, бюрото, което сме избрали е доста леко, столът подвижен и бързо и лесно мястото може да се превърне в зона за домашни тренировки например.

Да, аз ти разбирам идеята и нищо от това, което към казала, не й противоречи. Според моето мнение, по-кръсиво е зад дивана, на подходяща за него височина и дължина да има шкаф, подобен на този от проекта.
А въпросният "офис" с олекотеното бюро, да отиде на мястото на шкафа. Пространството зад дивана, заето от шкаф и "офис" остава непроменено. Мястото за гимнастика се запазва същото.
Може би нямам разчупено мислене, но пред бюрото си представям да има прозорец или стена, а не облегалка на диван и главите на седящите. На бюрото се държат неща, които няма нужда да са в центъра на стаята. Върху шкафа си представям да има красиви неща - настолни лампи, снимки... Те ще се виждат отвсякъде. Но в крайна сметка, аз не настоявам за нищо. Пиша, защото искаш да пишем.

# 394
Да, аз ти разбирам идеята и нищо от това, което към казала, не й противоречи. Според моето мнение, по-кръсиво е зад дивана, на подходяща за него височина и дължина да има шкаф, подобен на този от проекта.
А въпросният "офис" с олекотеното бюро, да отиде на мястото на шкафа. Пространството зад дивана, заето от шкаф и "офис" остава непроменено. Мястото за гимнастика се запазва същото.
Може би нямам разчупено мислене, но пред бюрото си представям да има прозорец или стена, а не облегалка на диван и главите на седящите. На бюрото се държат неща, които няма нужда да са в центъра на стаята. Върху шкафа си представям да има красиви неща - настолни лампи, снимки... Те ще се виждат отвсякъде. Но в крайна сметка, аз не настоявам за нищо. Пиша, защото искаш да пишем.

Да, искам идеи и мнения. Благодарна съм на всички, които се включват Simple Smile
Аз пък не си представям бюрото (и аз) да гледаме в стената, с гръб към цялата стая, освен това много държа там (на стената) да има библиотека, която не е много добре изобразена,  но ни е нужна, а и за мен е задължителен елемент за уют. Ако имаше още прозорци в стаята, бих сложила преградна библиотеката зад дивана, и може би бюрото към стената, но мъжа ми така и не се нави да избием един прозорец на дългата стена 😃

# 395
  • SF
Представях си бюрото странично към цялата стая, а не с гръб. Не на стената с прозореца, а на тази, на която сега е етажерката. Но щом държите на библиотеката, остава библиотеката.
Да, висока преградна библиотека зад дивана би ми харесала повече от бюро.
Ако не ви допадне бюрото зад дивана, винаги можете да го разкарате, а на негово място да цъфне друга мебел, така че не е чак толкова важно това, което пиша.

# 396
freqanch, има вариант за стената зад телевизора да бъде акцентна с някакъв декоративен латекс, примерно металик. Но мисля, че тези латекси след това, като се стигне до пребоядисване, може да се изисква нова шпакловка. Не съм сигурна за това, може би консултантите в магазините, предлагащи такива бои, могат да се изкажат по-точно.

# 397
  • SF
Искам да си направя евтина преграда на балкона. Нямам много идеи, а и трябва да мога да ги реализирам сама. Тоест разни скъпи конструкции, изискващи умения за шпакловане и заваряване, не са вариант. Единственото, което се сещам е бамбукови клонки в правоъгълни кашпи, подобно на тази:

Въпросът ми е дали знаете от къде мога сега, в тези условия да се сдобия с бамбук, а и с въпросните кашпи. Моля ви, ако се сещате за конкретни търговски обекти. Също искам да купя бели декоративни обли камъчета, с които да напълня кашпите. Имам желание да се занимавам с балкона.

# 398
В mr bricolage има всичко необходимо, освен камъчетата. Може да се поръчва и онлайн. А има и ето този вариант, по който може да се пусне красиво увивно растение, но вече си зависи от бюджета, а и ще трябва повечко време и грижи Simple Smile

# 399
И камъчета имат в 'дворната' част на градинския отсек.

# 400
Благодаря за мненията! Стаята е доста тъмна, защото е голяма и продълговата, а прозорците са на късата страна. Освен това сме на втори етаж, с едно голямо дърво, точно пред нашата тераса, така че няма да ми пречи светлината, а високата преграда, като тази, която Diki е предложила много ми допада, но отново заради светлината не е подходяща, че в дъното на стаята си е пещера по принцип. Kaкво ще кажете за стандартен диван спрямо ъглов, както и коя цветова комбинация е по-добра?

Разпределението така е муцка. Не бих местила нищо, освен ако не видя, че светлината ми пречи на лаптопа. Работила съм с гръб към източно изложение и сутрин без щора не става. Ако пък си обърната към прозореца, очите ти ще се изморяват повече. Най-практично е към стената да работиш. Но, ти ще си прецениш колко дървета и светлина имаш от прозореца. Източно ли е изложението на прозореца, какво е?

Цветовата комбинация с розово на кремави стени (не разбрах какъв цвят са стените) не е нещо дразнещо. Обаче диван тройка ъглов не го виждам за тоя хол. Втората комбинация повече ми харесва. Същия диван в сиво го гледах вчера в шоурум на Виденов. Хареса ми дамаската му.

Бамбуците - страхотни! Обаче не ми се виждат, да са евтино решение...

# 401
Всъщност диванът тройка е от Bellona, a ъгловият е от mebeli.bg. Tи кой модел на Виденов оприличи на някой от тях?

# 402
Всъщност диванът тройка е от Bellona, a ъгловият е от mebeli.bg. Tи кой модел на Виденов оприличи на някой от тях?

Виж Лозана (гледах вчера аз), Женева и Бали. Спициално копирам снимка към Бали, който току-що видях в синичко тренд. 90 см дълбочина! Heart Eyes

https://videnov.bg/raztegatelno-kanape-bali-1

# 403
Esmee, виж в раздел Градина на Икеа, примерно серия Applaro, както и раздел Цветарници и градински аксесоари.
Вече е въпрос на лична преценка дали ще намериш нещо, което ти отговаря на концепцията, дали е евтино или не, за мен не са прекалено евтини, но са вариант.
Иначе твоят вариант с бамбуците ми се струва много приятен, можеш да насадиш някакви катерещи растения от рода на телефончетата и катереща латинка да плъзнат нагоре по бамбуците.
Бели, а и други цветове декоративни камъни в различни размери има във всички строителни хипермаркети - и Бриколаж, и Мастърхаус, и Баухаус, и Практикер. Разцъкай им сайтовете да се ориентираш. Тези дървени пана, дето ги водят за оградни пана съм ги гледала на живо - доста слабовати ми се виждат, трябва рамка, укрепване и т.н., ако не е цяла градинска конструкция като това, което е показала freqanch.

# 404
  • SF
Градинската конструкция е супер, но балконът не е голям, имам маса, столчета и голяма кръгла кашпа. Като добавим и пространството пред вратата, което не може да се ползва, тази конструкция ще изяде голяма част от цялата площ. А пък на широчина е тясна и ще трябва 2 такива. Иначе си ги представям със зелени растения с остри листа, които падат като фонтани (тип алое). Много шик може да стане.

Разглеждах оградните пана, но няма как да ги закрепя. Трябва някакви халки да се забиват в бетона, да се захващат... Няма как да стане...
Гледам сайтовете, но не мога да намеря кашпи като правоъгълни кутии. Много харесвам такива изчистени линии. Ще стане точно като бордюр. И камъните ще тежат, за да не се обръщат. Понякога през лятото има сериозни бури, а балконът е открит. Искам да преграждат, а не да ги облегна до някоя стена.
Ще ходя до Лидл. Там понякога има много добри градински и балконски решения.

Общи условия

Активация на акаунт