Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 425
  • 779
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Добре е в тези дни да си погледнем тераси и дворове, те ни спасяват.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 16:37 от Wooden Cuckoo Clocks

# 406
# 407
Вчера мернах този бамбук :
http://temax.bg/product/35751/bambukov-kol.html
Магазини имат  само в два града, но пък май може да се поръча.

# 408
Esmee, тези хора продават бамбук
http://bamboo.bg/
Правили са и преградни стени от него, но не са качени на сайта. Ако се свържеш с тях, ще проучиш.

# 409
  • В уютен дом! Елените
Здравейте, търся от доста време килим цвят горчица, или да преобладава този цвят. Неуспешно засега. Помагайте 😊

# 410
В момента в Лидъл има сет масичка и столове, но това, което ти търсиш, мисля, че го няма. А и днес-утре ще е манифестация, хората ще пазаруват ядене за празника.

Ако Джъмбо ти е опция, виж и там. За магазина в Дружба съм сигурна, че има доста интересни градински неща, в другия магазин на Тодор Каблешков не съм ходила отдавна. И не знам дали по принцип работи магазинът сега. На една спирка преди Джъмбо в Дружба е и Практикер.

Изобщо Джъмбо е рай за джунджурии домакински и декорации всякакви. От там си харесах и купих миналото лято висящи поставки за саксии - правоъгълни и кръгли, тези дето се окачват на парапета, значително по-стабилни от тези,  които се продават масово по другите магазини. Със силна воля да не купувам всичко, което ми хареса, излизам със сметка около 100 лв. обикновено, при положение, че цените им са 1,99-2,59-2,99 и така до към 10 лв. макс. Чаша за кафе с готин надпис, лъжици за салата в ярък готин цвят, щипки за пране, кутии за съхранение, възглавници за столове. Цени като за китайски стоки, но накрая тоталът е крайно разочароващ финансово.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 17:10 от man_darin_ka

# 411
  • SF
Ще проверя и в Джъмбо, но след пандемията.

# 412
  • Варна
Есме, аз понеже също мразя да се пробива, кърти и др. подобни, на моята тераса на ръба на тавана с монатжно лепило съм залепила едни профили с дупки. На тях със свински опашки са хванати от бамбуковите пана за ограда. Т.е. получава се нещо като щора. Мога да ги навивам.
Същото може да направиш като залепиш напреко такъв профил и за него да закачиш - може и бамбукова щора за врата - те са дълги. Когато искаш може да я навиеш нагоре и да е прибрана.

Скрит текст:

Всъщност аз имам в двата края такива профили по дължина и със закачените бамбуци не се вижда тавана, който е грозен.

Ако останеш на варианта с кашпи, напълни ги с пясък. Така по-лесно ще се забият бамбуковите пръчки или други дървени ако ползваш. Само отгоре един пласт с декоративни камъчета си сложи.

Бамбукови пръти предлагат тук:
https://baron.bg/%D0%B1%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D1%83%D0%BA-%D0%BD%D0% … %D1%82%D0%B8.html

https://www.emag.bg/dekorativni-aksesoari/brand/bamboo-bg/c?ref=bc

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 19:27 от BVAR

# 413
  • При елфите ...
Търся си подобни постери... само в он-лайн магазина на Икеа откривам, но не ми допадат... В други он-лайн магазини или сайтове да сте виждали?!?

# 414
BVAR, аз се чудя как да си сложа нещо на балкона да ми засенчва слънцето, че ми блести в лаптопа. Т.е. не искам да е нещо, за което да дупча тавана, и не искам да е нещо, което да ми засенчва светлината за постоянно, а само като съм с лаптопа навън. А, и аз съм в ситуацията на Esmee, та ми трябва нещо, което да мога сама да си изкусуря.

Твоето предложение ми идва точно. Но имам въпроси:
- какви профили - метални или дървени, ако пуснеш линк, ще е супер, но и без линк ще се справя.
- строително лепило - имаш предвид PU пяната ли? Върху мазилката и боята ще хване ли здраво, да не ми се стовари на главата. Laughing

# 415
# 416
# 417
  • Варна
Мандаринка - метален ми е профила. Бял, с п-форма (или у-профил им казват също, заради английския U ) , като дупки има на страничните фланци а средния е плътен и за него е залепен към тавана на терасата. Не мога да намеря сега такъв да покажа снимка, нещо не успявам с търсачката. Понеже го направих преди много години това и като ходих до строителните маркети на място си ги харесах. Може и друг тип да е - но да има една плътна част и една с дупчици. Моите парчета са по 1.0 метър. По-лесно се монтира и залепва.
Не е ПУ пяната. Пиши монтажно лепило и ще ти излязат да го видиш. То държи здраво. Не са ми мръднали, а поне от 5 години са направени.

Ако само за определено време ти блести може да вземеш от сенниците за коли и да си ги лепваш на прозореца, докато блести : ))))

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 21:15 от BVAR

# 418
  • SF
Есме, аз понеже също мразя да се пробива, кърти и др. подобни, на моята тераса на ръба на тавана с монатжно лепило съм залепила едни профили с дупки. На тях със свински опашки са хванати от бамбуковите пана за ограда. Т.е. получава се нещо като щора. Мога да ги навивам.

Няма как да се кача да залепя нищо. Нито искам да видя друг как се е качил. Само при мисълта и ми се изпотяват ръцете. Аз съм страхлива. Страх ме е да застана до парапета и да се повдигна на пръсти даже.

# 419
  • Варна
Есме - това с качването и височината е проблем  : ))) вярно си е.

Ето този профил също върши работа:

https://www.deplan.bg/c/dekorativni-laistni-i-profili-251/profil … soffit-byal-15408

Общи условия

Активация на акаунт