Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 391
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
Също така редене на гранитогрес без фуги не се препоръчва за НС на по-малко от 5 години. И доколкото хората до тогава са се нанесли и обзавели, то плочките без фуги остават за първия основен ремонт. Т.е. стават за СС само Simple Smile

# 556
Благодаря на всички, които се включиха, имам доверие на нашия майстор пък да видим. Ще покажа и аз резултат, като сме готови Simple Smile

# 557
  • софия
Перфектното поставяне беше у Бухтичка, момичето е от Варна https://www.bg-mamma.com/?topic=1151868.msg40569893#msg40569893
Истинска майсторска работа! Не съм вярвала, че ще видя нещо подобно, изпърнено тук.
Дано е качествено, но за да се занимава да прави това, едва ли не държи на качествената изработка.

# 558
  • тук и там
Също така редене на гранитогрес без фуги не се препоръчва за НС на по-малко от 5 години. И доколкото хората до тогава са се нанесли и обзавели, то плочките без фуги остават за първия основен ремонт. Т.е. стават за СС само Simple Smile
Ей сега ходих да гледам праговете,защото при нас е точно ново строителство.Оказа се че има лайстна ,ама съвсем тънка,между паркета и гранитогреса (преход дневна -кухня) и дори не съм го забелязала,обаче са нашляпали силикон само между гранитогрес-паркет  между антрето и дневната..Rolling Eyes..Confused
Ще имаме грижи май...
Скрит текст:

Това е със лайсна,но е много тънка и не си личи ,освен от много,много  близко разстояние.Прилича на фуга,ама е лайстна.

Тук телефонът ми буквално е почти допрян до лайсната за снимка,за това е размазано-но се вижда лайстната..

Това е нашляпаното със силикон.Нямам обяснение защо така са го направили..

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 13:14 от Kaisia

# 559
  • софия
Тъничката лайстна е хубава.
Не бих пипала силикона сега. Така или иначе е сложен. Бих го мислила, ако ме дразни или създаде проблем.

# 560
  • София
Скрит текст:
Идеи за бюджетно решение (понеже няма дълго да се ползва):
Скрит текст:
Горен шкаф за баня - с вратичка/и и огледало (краен вариант е само огледало с рафтчета) 60х40 /но може и до 50см  височина/. Попаднах на все трицифрени предложения.
Закрепва се върху ревизията (дървен капак), която зее доста (неравномерно) - как мога да я уплътня от хлебарки и течение от съседите - без ползване на полиуретанова пяна? Краен вариант е с тиксо, но все някога трябва да се отчетата водомерите.
Другия вариант е да вдигна до 100 и нещо и да си го демонтирам като дойде време...

2) държач за тоал. хартия - който да пази от пръски (кърпите са над мястото за хартия)

Здравейте,
До колкото разбрах - огледалното-шкафче ще е пред този ревизионен отвор.
Пластмасовите не са трицифрена сума. Ето примерни:
Горни шкафове за баня
За ревизията - голямо парче дебел найлон хванато с изолирбанд би трябвало да свърши работа. Друг вариант - фибран. Като или слагате голямо парче колкото е отвора, но го напъхва в отвора; или режете отделни ивици и закрепяте по края - като рамка да стане, но пак закрепени от вътрешната страна ,за да не стърчи и да пречи. Може и фибран и найлон заедно да ползвате.

За тоалетната хартия  бих препоръчала от подвижните стойки. Изважда се цялата стойка от банята като се ползва. стойка за т. хартия
Като препоръчвам четката към стойката да не се ползва. Вземете си отделно четка.
Да, пред ревизионен отвор. И трябва да е с осветление - това ми се струва че има, но няма осветление(вариант е и добавянето му, но си е рисково май, но вече има LED диоди които ненагряват като старите крушки). Иначе търся семплост (с поне две отделения с ширина 60см). Явно цените в хипермаркетите са по-добри. Видях това че е било на 60лв през април - basic серия Vicard, но сега е 100.
За сапунерка - нещо което да се изважда,но да има оттичане - има ли такова нещо? Имали сме това от ляво - но се затлачва бързо.
Скрит текст:
Такива гъвкави чучури - отделно - продават ли се някъде в Сф?
Скрит текст:

# 561
5 лв. по-скъпо и се слага лампа.
https://mr-bricolage.bg/shkaf-pvts-angy-byal/p/898933

Евтини сапунерки и др. такива пластмасови неща има в Джъмбо, на място ходиш и обикаляш. Китайски са нещата, но оставам с впечатлението, че търсиш евтини неща като временно решение.

Кайсийке, твоята лайстна е съвсем тънка, като онези за външните ръбове на плочки в баня. Почти незабележима. Добре е станало, харесва ми. Дано да няма проблеми при ползването, не го мисли отсега.

# 562
  • Варна
@ Starrydream

Чучура го намирам в Алати, а те май нямат магазин в Сф, но може да се поръчва он-лайн.

А излезе и в София : ) и е намален

Този тип сапунерки трябва да си се чистят редовно. Има едни с чинийка отдолу.

# 563
Изсъхнал и изшкурен корков преход. Определено това е моето. Прави се много лесно.
Скрит текст:
От ляво е преди. Снимала съм най-широкия и най-тесния.

Тук цветът на корка е паснал с цвета на ламината. Ами ако ламинатът е бял, какво правим? Има ли бял корк? Simple Smile

# 564
  • София
5 лв. по-скъпо и се слага лампа.
https://mr-bricolage.bg/shkaf-pvts-angy-byal/p/898933   Вижда ми се много тесен вътре - иначе го мернах одеве
Евтини сапунерки и др. такива пластмасови неща има в Джъмбо, на място ходиш и обикаляш. Китайски са нещата, но оставам с впечатлението, че търсиш евтини неща като временно решение.  
Въпроса беше дали може да се добави лесно външна лампа или не е ОК. (ако не попадна тоя месец на оферта като тази в хоуммакс за 60лв с всичко)  За по-дребните неща не се търси свръх евтино - все пак се ползва ежедневно, а и ще трябва една друга баня да обновявам (постоянно).
BVAR -
Скрит текст:
@ Starrydream

Чучура го намирам в Алати, а те май нямат магазин в Сф, но може да се поръчва он-лайн.

А излезе и в София : ) и е намален

Този тип сапунерки трябва да си се чистят редовно. Има едни с чинийка отдолу.
в олх на  "гъвкава лебедка" излизат 2-3 обяви само на лебедка за17лв и са по-близо от Военна рампа - ще избера най-дългата. Но има и такива с душ функция - това освен за салата - ползва ли се в други случаи, че не виждам особено приложение ?!
Скрит текст:
Да, тези сапунерки са май решението което търся!

# 565
  • Варна
Starrydream,
това душче, редовно си го купувам от Практикер - беше 10 лв. преди.  В секцията им за кухненски неща е. Те го имат като постоянен асортимент. Душчето рядко го ползвам т.е. не превключвам на него. Основно за измиване на плодове и зеленчуци е. Може и като се изплакват посудите да се ползва.
Първото такова си го домъкнах от Турция преди доста години и бях мноооого щастлива : )))) Беше 8 лв. там . Като се развали бях пък много доволна ,че го има в Практикер.
Понеже питахте за другия вид и не посмях да го предложа.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 17:21 от BVAR

# 566
Душчето го имам и аз в кухнята. Grinning Незаменима джаджа за мен! С него си къпех бебето сама на мивката в кухнята. А и сега го ползвам редовно за изплакване на чинии, тенджери... 5 лв от кварталната железария, 10-12 лв в олкс. Цвят инокс или хром, има и с гумено покритие. Това ми беше най-прехвалената покупка за бебе преди 5 години. Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 14:39 от amy_nka

# 567
Момичета, имаме пукнатина в една плочка- уж всичко ново и тн . Ремонтът ни беше преди 5 години. Викнахме майсторът, който ги прави и запълни дупката със силикон. Това нормално ли е? Не е ли твърде мек силикона? Благодаря

# 568
Каква плочка? Дупка или пукнатина? Много общо го даваш. Иначе ако имате резерва, плочка се сменя.

# 569
  • Пловдив
Имам подобен проблем: баня на 10г, НС,  правена от строителя, заварено положение, спукана плочка, пукнатината запълнихме с фугин, плочката е много шарена и почти не личи. Първо, естествено, потърсих по магазините такива плочки, за да я сменим, но се оказа, че вече не се предлагат.
Банята е ползвана от наемател 4г и сега от нас, на този етап не се предвиждат пари за ремонт, плочките са си читави, кво като не са последна мода.

Общи условия

Активация на акаунт