Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 54 821
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Каква е разликата във вратите ли?
За панелното жилище, купихме врати от Баумакс готови с каците много хубаво изглеждащи - 140лева!!!
след около година, леееко започнаха да не се затварят лесно, а малко като понадути  зацепваха и трябваше да се използва повечко сила , за да се дръпне да се затвори.

След това сега в СС , където сме ,, няма шанс стандартна врата от Баумакс/хоум/ или там магазин , да стане .
Поръчахме от фирма ...каси с врати 6 бр. интериорни излезеха, по 690лв. бр. + външна - метална с шипове в пода , бла бла - 1800лв. = на 6 000лв. само за врати.

П.С. Можеше да реставрираме старите врати , 70 годишни здрави ...но не ме кефеха.

Та за нас, дори да сме искали от "мукавените " врати шир потреба, нямахме шанс. След като, обаче имахме за година ползване ,не бих и си помислила да сложа такива или да препоръчам.

# 616
Не знам какво ви бърка, че някой е решил да си дава (или не) парите за врати.   

И аз това се чудя - защо някой ще ми казва, че врата 400 лв била евтина....такъв уклон бе даден в темата. 😉
 За мен е скъпа.

Всеки си решава.

# 617
Здравейте момичета, някоя от вас има ли преграда на леглото примерно с ресни. Искам да видя как изглежда. Благодаря ви

# 618
Благодаря на всички за мненията, но както и по-нагоре казаха - има врати за 150 лв., но това не значи, че вършат работа. Grinning Ходих, гледах ги, ами не ми изглеждат надеждни. Имам чувството, че кучето ще ги изкърти за отрицателно време.

Харесала съм от https://davido.bg/ и http://stilnivrati.com/, но в порядъка на 400-600 лв. 4 врати + входна врата + евентуално и някаква врата за мокрото да измисля... Общо взето, ако могат да се реставрират за някаква прилична сума, на този етап бих спестила тоя разход Simple Smile

# 619
  • тук и там
Аз още издирвам марка качествена боя за фаянс и теракот.
Дайте ми идея ,къде да проверя за такава боя.Не че веднага ще боядисваме,ама да знам от къде мога да я поръчам,на каква цена,какви цветове имат и т.н.
Аз съм със впечатление ,че във БГ могат да се намерят  много хубави врати на сносни цени.Тук започват от 300 евро(  тънки,и само  от талашит)и стигат до...2-3000 хил.евро.От не най-ниският клас, са към 650-800 евро,тоест-такива с приемливо качество,от там нататък  цените са само нагоре.Сериозен разход са между другото,ако трябва всички да се купуват.Ние имаме 11 врати  без външната.В един апартамен има най-малкото 4-5 броя..Та зависи-и от това на каква цена са,и от това-колко врати трябва да се сложат.Щото едно е една врата за 600 лв примерно ,друго е 10 врати по 600 лв..

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 10:55 от Kaisia

# 620
Аз пък да попитам..струва ми се че в тази тема отдавна бях чела за материал, който се ползва за леки корекции на тънки пукнатини в шпакловка. Да ме подсетите?

# 621
  • софия
Акрилен силикон. Изравнява се след като е положен с мокра с вода гъбичка.

# 622
Малка забележка - тънките пукнатини нищо не ги оправя. По принцип може да се замажат с всякакъв кит за шпакловка, но той ги замазва отгоре и след време се пукат пак. И акрилният силикон не става, защото не влиза вътре и пак е същото. За да се поправят трябва пукнатините да се разширят и после да се запълнят в дълбочина. Вече ако над 2 -3 мм акрилният силикон е екстра и пак трябва с шпакличка да се натика колкото може повече навътре.

# 623
Благодаря Simple Smile

# 624
Не са малко пари 400 лв. за врата, просто хубавите струват минимум толкова, че и нагоре. Аз не искам да ги давам, заради децата, точно защото са много.  Излъгах се веднъж, втори път след като пораснат.

В духа на разговора, ако някой може да ми препоръча хубава и качествена външна врата, ще съм благодарна, може и на лични!

# 625
В момента ремонтираме вилата, слагаме нови интериорни врати - същите като в апартамента на ММ. От 4г сме с тях в апартамента - не са мръднали. Вероятно има мнооого по-качествени, но за тази цена качеството е много прилично

За вилата се спряхме на плътен вариант без стъкла. Актуална цена от преди седмица за плътните с 16 см каса (покрива до 19,5 см) без монтаж е 270лв / бр. Вратите са български, нашите са в бяло.

# 626
Бонибон, би ли споделила от къде са? Има ли избор от цветове?

# 627
  • Варна
Здравейте момичета, някоя от вас има ли преграда на леглото примерно с ресни. Искам да видя как изглежда. Благодаря ви
В какъв смисъл преграда на леглото?

При мен са така Blush
Скрит текст:

# 628
Бонибон, би ли споделила от къде са? Има ли избор от цветове?

Вземаме ги от строителна фирма, които са приятели на ММ. Мога да взема от него координати и ако някой се интересува на лични да дам. Някъде може и да имам брошура с цветовете - мисля, че са 4-5 цвята: бял и няколко нюанса на дърво: венге, дъб - на цвят е като естественото дърво, има цвят цвят между орех и череша.   Честно казано много не съм се задълбочавала, защото той движи тези неща от ремонта-техника, врати, токове, аз повече се меся за мебели и цветове.

На нас дограмите са ни бели и затова слагаме бели врати, че да не съобразяваме другия интериор и с вратите, затова не мога с точност да възпроизведа останалите. Но мога да се разтърся за брошурата.

# 629
  • София
Аз още издирвам марка качествена боя за фаянс и теракот.
Дайте ми идея ,къде да проверя за такава боя.Не че веднага ще боядисваме,ама да знам от къде мога да я поръчам,на каква цена,какви цветове имат и т.н.
Аз съм със впечатление ,че във БГ могат да се намерят  много хубави врати на сносни цени.Тук започват от 300 евро(  тънки,и само  от талашит)и стигат до...2-3000 хил.евро.От не най-ниският клас, са към 650-800 евро,тоест-такива с приемливо качество,от там нататък  цените са само нагоре.Сериозен разход са между другото,ако трябва всички да се купуват.Ние имаме 11 врати  без външната.В един апартамен има най-малкото 4-5 броя..Та зависи-и от това на каква цена са,и от това-колко врати трябва да се сложат.Щото едно е една врата за 600 лв примерно ,друго е 10 врати по 600 лв..

По повод питането ти за Бенджамин мур - ето какво намерих на блога им, дано ти е полезно (излиза, че всякакви стават, стига да е добре подготвено)

Общи условия

Активация на акаунт